Life
3479 prikaza

Trumpov ispad: "Najbolja stvar je vrhunska pi**a"

Donald Trump
KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL
Američki predsjednik ima dugu povijest neprimjerenih izjava, kako u javnosti, tako i privatno

U prethodno neobjavljenom komentaru izrečenom novinaru časopisa Maximum Golf, Donald Trump opisao je mlađu djevojku u svojem klubu u Mar-a-Lagou, rekavši novinaru: "Ne postoji ništa bolje na svijetu nego prvorazredna pička.”

Napomena nikada nije objavljena, jer je glavni urednik časopisa zabranio novinaru da je stavi u članak. No, bivši novinar koji je i napisao članak, Michael Corcoran i jedan drugi urednik, potvrdili su što je Trump rekao dok je razgovarao s Corcoranom za profil u časopisu.

Bijela kuća nije odgovorila na zahtjev za komentar, piše Daily Beast.

Trumpovo korištenje takvih riječi odgovara uzorku kojeg je koristio još i prije nego je ušao u Bijelu kuću. Tucker Carlson, novinar Fox Newsa, prisjetio se da mu je Trump jednom prilikom odgovorio na šalu o kosi riječima: "Ali ja se seksam više nego ti".

Kao predsjednik, međutim, Trump je nastojao smanjiti ili čak poricati ovaj dio svoje prošlosti. Navodno je odlučio tvrditi da je zloglasna snimka Hollywooda Accessa, gdje su ga uhvatili kako se hvalisao da mu je status zvijezde dopustio da pipa žene bez pristanka, lažna. Unatoč predizbornoj javnoj isprici za snimku iz 2005. godine, Trump je odlučio to negirati, piše The New York Times.

Donald Trump NIJE ZA HVALITI Life "Ljigavac" Trump: Zvijezde otkrile kako im se upucavao

Trump je također bez problema objavljivao kritike optužbe za seksualno neprimjereno ponašanje svojih političkih neprijatelja, uključujući rukovoditelje u NBC, gdje je voditelj Matt Lauer dobio otkaz zbog neprimjerenog ponašanja. 

Godine 2000., Corcoran je proveo vikend na Trumpovom Boeingu 727, i nije bio jedini. U članku objavljenom u časopisu Maximum Golf, opisuje se kako je Trump morao čekati na pomorskom terminalu osramoćenog milijardera Jeffreyja Epstein, osuđenog za pedofiliju, i njegovu prijateljicu Ghislaine Maxwell - koje su od tada optužili deseci žena da su organizirali čitav lanac trgovine seksualnim robljem. Corcoran, koji tada nije poznavao par, prisjeća se Trumpa koji je stajao na vratima aviona dok je vikao: "Prekršio si kardinalno pravilo, Jeffrey! Nikada ne kasni na tuđe avione!"

Iako nije spomenuta u članku, Corcoran se sada podsjeća mlade žene koja se ukrcava s njima. "Iskreno nisam mogao pogoditi njenu dob, ali bila je mlada i izgledala je malo starije zbog šminke i odjeće", kaže on, dodajući kako se tijekom leta nije dogodilo "neobično".

Trumpovo prijateljstvo s Epsteinom nije nova vijest. Prije nego što je misteriozni financijer bio zatvoren zbog operacije gdje je navodno plaćao maloljetnice oko 200 dolara za seksualnu masažu koja je uključivala i silovanje, Epstein je bio redoviti gost u Mar-a-Lagou i, prema svjedočenju Epsteinovog brata, prevozio je budućeg predsjednika barem jednom na svom avionu.

"Poznajem Jeffa 15 godina", izjavio je Trump za New York Magazine 2002. godine, opisujući Epsteina kao "strašnog momka" i odličnog zabavljača.

"Čak je rečeno da voli lijepe žene koliko i ja, a mnoge od njih su nešto mlađe", rekao je Trump u to vrijeme.

Razvod Melanije i Donalda uvrijeđena Life Ljubomorna Melanija: Okomila se na Donaldovu prvu ženu

Ostatak članka Maximum Golf je Corcoranovo prisjećanje na nekoliko dana s Trumpom u kojem se budući predsjednik hvali svojim nekretninama, često traži ponavljanje izjava, odbija fotografiranje ("osjećam se debelo"), pita prijatelje kako im se sviđa izgled njegove tadašnje djevojke Melanie i bijesno baca palicu za golf zbog jednog promašenog udarca.

Corcoran opisuje Trumpa kako je uz večeru razgledavao restoran i jedna mlađa starleta mu je zapela za oko, što je potaknulo Trumpa na vulgarnu izjavu.

Corcoran je upotrijebio citat kao uvod u svom članku, ali kaže da ga je promijenio glavni urednik, koji je zamijenio opscenost riječju "talent".

Joe Bargmann, urednik u Maximum Golfu, potvrdio je Corcoranovu priču.

"Zamolili su me da promijenim posljednju riječ priče. Kad sam odbio, moj glavni urednik promijenio je citat", rekao je Bargmann za The Daily Beast.

Glavni urednik Maximum Golfa u to doba, Michael Caruso, sada je glavni urednik Smithsonian Magazine, nije odgovorio na zahtjeve za komentarom.

Članak je objavljen u izdanju Max Golfa iz kolovoza 2000. godine. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • gucmirtl 11:31 01.Prosinac 2017.

    Ne razumijem što je loše rekao? Pa takve stvari svi mi kažemo.

  • sexy_trubadur 15:57 30.Studeni 2017.

    hahaha ,a sto se moglo ocekivati od ovakvog lika