Life
51507 prikaza

Tražili zlato na otoku kanibala - nikad se nisu vratili

Ilustracije kanibala i kanibalizma
screenshot/youtube
Izolacija čini otoke idealnim mjestom za loše stvari, a grupa muškaraca je na jednom takvom doživjela pravu noćnu moru

Tiburon otok najveći je otok u Meksiku. Vruć je, neplodan, pun otrovnih životinja i dom naroda Seri, domorodačke skupine koji su dugo vremena bili prozivani za kanibalizam.

Također, kroz povijest se često spominjalo da se na otoku nalaze nebrojena bogatsva i drago kamenje koji samo čekaju da ih netko pronađe i uzme. Upravo su takve priče početkom 20. stoljeća zaintrigirale Toma Grindella, koji je prvi put posjetio otok 1903. da bi odlučio imali li smisla pomnije ga istražiti.

Škiljeći na jakom suncu i promatrajući otok, odlučio se na njega vratiti - ali s većom ekipom, kako bi pronašli toliko željeno bogatstvo. U konačnici, u tom su mu se podvigu pridružila još trojica poznanika iz Arizone te su krenuli na put 1905.

Ilustracije kanibala i kanibalizma | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube
Sa sobom su ponijeli vrlo malo prtljage, a najvažnija im je bila putna destilerija, jer su znali da će im najteže biti pronaći vodu za piće. Konačno, krenuli su 10. lipnja, obećavši svojim obiteljima da će se vratiti najkasnije do kraja srpnja.

Nikad se nisu vratili.

Bezuspješna potraga

Grindellov brat Edward u rujnu je odlučio otići na otok i otkriti što se dogodilo s družinom od kojih nije bilo ni traga ni glasa. Kad je slijedio njihov plan puta, mala skupina lovaca ga je obavijestila da je skupina Amerikanaca poginula na otoku.

Jedino što je ostalo od njih i pronađeno je potragom bile su njihove ruke - zavezane oko visokog debla u središtu "plesnih ringova". Seri su bili poznati po tome što svoje zarobljenike vezali te ih potom rezuckali pomalo - od jednog dijela tijela do drugog

Ipak, Edward je utvrdio kako su ruke bile od nekih drugih nesretnika nakon što je razgovarao s vodičem kojeg je njegov brat unajmio te koji je rekao kako ruke definitivno nisu njihove.

Otok Poveglia kraj Venecije Jezivo mjesto Life Otok strave na Jadranu: Bolesni su tu sami čekali smrt

Sljedeći kretanje svog brata, Edward i njegova pratnja zaključili su da su pronađene ruke ostaci nekih drugih nesretnih rudara, zahvaljujući inicijalima na remenu s kojim su bili vezani.

Naposljetku su pronašli i prave tragove - mrtvu mazgu, puške pa čak i knjige koje su bile u vlasništvu Toma Grindella, no u konačnici nije pronađeno tijelo.

Zaprijetili im da prestanu jesti ljude - inače će ih protjerati sa zemlje

Ostaci su pronađeni dvije godine kasnije, u obliku hrpe kostiju koje su identificirane uz pomoć Tomovih rukom pisanih pisma u samoj blizini. 

Pola stoljeća kasnije, na otok je poslana ekspedicija čiji je cilj bio bolje proučiti Serije, navodno opasan kanibalski narod. Posjetitelji su upoznali ljubazno i pristojno pleme koje je željelo podijeliti svoj način života s gostima čiji posjet nisu doživljavali kao prijetnju. 

Nakon što su upitani jesu li glasine o njihovom kanibalizmu točne, njihov odgovor je bio "Pa, voljeli smo okus više od većine stvari koju smo lovili".

Dalje su razjasnili kako je njihovim precima meksička vlada zaprijetila da prestanu s kanibalizmom, prijeteći im iseljenjem i smrću ako nestane još jedan strani posjetitelji. Bili su primorani "smiriti se". 

Pogledajte dokumentarac Istina o kanibalizmu:

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 15:11 05.Rujan 2017.

    zločesti ljudožderi