Life
13586 prikaza

Talijani očajni: Dajemo 2.000 eura svakome tko se doseli

Bormida
1/6
Wikipedia
Zbog sve većeg iseljavanja, male zajednice prisiljene su izmišljati inovativne inicijative za privlačenje novih građana

Gradonačelnik malog talijanskog mjesta u brdima Ligurije našao se u velikim problemima. Već desetljećima njegovi sugrađani napuštaju Bormido koji je sada spao na manje od 400 stanovnika. Kako bi okrenuo taj trend i pokrenuo val doseljavanja, on je došao na sjajnu ideju. Točnije, dobio je dvije ideje. Prvo će srušiti cijene najma nekih nekretnina na samo 50 eura mjesečno, a zatim želi svim doseljenicima dati 2.000 eura.

On sam priznaje da je sve još u proceduri i da u iduća dva mjeseca želi srušiti cijene najma nekretnina. A tek kasnije će se razgovarati o davanju novca doseljenicima. "Inicijativa je još u vijeću i mora proći svu potrebnu proceduru prije implementacije", napisao je gradonačelnik Daniele Galliano na svom Facebooku.

Daniele Galliano - gradonačelnik Bormida | Author: Screenshoot/Facebook Screenshoot/Facebook

Inicijativa, kako piše Daily Mail, naišla je na veliko odobravanje na društvenim mrežama. Tako je gradonačelnikov profil sada zatrpan ponudama za preseljenje. Sohail Rana, iz Danske, otvoreno je rekao da je spreman odreći se i 2.000 eura samo kako bi se mogao doseliti u Italiju. Gallianu se javljaju ljudi iz svih dijelova svijeta, od SAD-a do Ugande. Čak ni činjenica da u gradiću postoje samo četiri restorana i crkva te da je praktički nemoguće naći posao nisu odvratili mnoge komentatore.

Kuća za najam u Bormidi | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

"Sve dok ima interneta, ja se ne moram brinuti o lokalnom zaposlenju. Ne treba mi ni 2.000 eura. Dovoljan mi je prekrasan planinski grad i dovoljno udaljenosti od gradova", napisala je Deborah Liao. Trenutačno se na talijanskim stranicama za oglašavanje nekretnina može pronaći samo jedna nekretnina za najam i riječ je o obiteljskoj kući koja se iznajmljuje za 350 eura. Kuća ima osamdesetak kvadrata stambene površine te još 50-ak kvadrata okućnice.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Srdjans 01:17 09.Srpanj 2022.

    Dajte mi posao i ja cu se odmah preseliti.Jos ako nadjem sebi zenu da ne budem sam i da imamo isti pogled....