Life
762 prikaza

Sve više žena protiv njega - Cosby bi mogao u zatvor

Bill Cosby - presuda
1/3
BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL
On i dalje niječe sve optužbe, unatoč sve većem broju žena koje ga optužuju

Bill Cosby proglašen je krivim za drogiranje i zlostavljanje Andree Constand i prijeti mu moguća kazna zatvora od 15 do 30 godina. Ovaj poznati 80-godišnji komičar osuđen je zbog seksualnog napada i drogiranja bivše košarkašice koja je tada kada se spomenuti incident dogodio imala 30 godina. 

Cosby pak tvrdio kako je riječ o odnosu s pristankom

"Jako smo razočarani ovom presudom. Ne mislimo da je Cosby kriv za ništa što mu se stavlja na teret i ovom presudom naša borba ne završava", tim je riječima Cosbyjev odvjetnik Thomas Mesereau Jr dao naslutiti kako će se žaliti na presudu.

Bill Cosby - presuda | Author: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL

Iako Cosby nije svjedočio u svoju obranu, protiv njega svjedočilo je još pet žena koje su sudu potvrdile kako je Cosby zlostavljao i njih. Optužbi ima još i više, a sve žene pričaju istu priču - Cosby ih je drogirao i zlostavljao, najčešće u svom domu i to u nizu slučajeva tijekom 40 godina. Tužbe protiv njega su podignute i u Massachusettsu i Kaliforniji, piše The Guardian. 

Pokušao 'ušutkati' Andreu Constand s 3,5 milijuna 

Andrei Constand 2006. godine isplatio je 3.5 milijuna dolara mita. Danas 44-godišnja Andrea Constand svjedočila je kako joj je za vrijeme posjeta njegovom domu u Pennsylvaniji 2004. godine dao tri plave pilule i rekao da popije malo vina.

"Zamaglilo mi se pred očima i jedva sam mogla govoriti. Bila sam paralizirana, a on me počeo dirati po grudima i spuštati ruku niz moje hlače", naglasila je. 

Na suđenju prošlog ljeta, na kojem porota nije donijela nikakvu presudu, strategija ovog komičara bila je jednostavna - zanijekati da se napad ikad dogodio. No sada su branitelji predvođeni novim odvjetnikom pokušali porotu uvjeriti kako je Constand bila samo u potrazi za njegovim novcem.

Bill Cosby Ponovljeno suđenje Life Koliko košta šutnja - Bill Cosby platio 3.5 milijuna dolara

Kada ga je prvi put optužila, optužbe su odbačene zbog manjka dokaza i problema s vjerodostojnošću njezina iskaza. Nagodba je postignuta 2006. godine izvan suda.Tadašnji tužitelj Bruce Castor nije bio za podizanje optužnice. Njegov nasljednik koji je ured preuzeo 2016. godine Kevin R. Steele nije se slagao s njegovim mišljenjem.

Steele je tako vjerovao ne samo da je Cosby drogirao i napao Constand već i da je imao običaj na takav način napadati i druge žene što bi, vjerovao je, moglo dovesti i do podizanja novih optužnica.

"Taj čovjek je serijski zlostavljač. Odabire svoje žrtve drogira ih i tada zlostavlja", rekao je Steel pokazujući na Billa Cosbyja.

Cosby i dalje ostaje pri svojim tvrdnjama kako je odnos s Constand bio konsenzualan a kako kaže njezin odnos prema njemu promijenio se nakon što joj nije uspio osigurati mjesto sportskog komentatora za OI 2004. godine. No nakon njezinih optužbi javilo se više od 50 žena koje su tvrdile da je i njih Cosby zlostavljao i to na isti ili sličan način kao i Constand. Oženjeni komičar sve je njihove optužbe odbacivao.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.