Life
5713 prikaza

Suprug gay premijera s prvim damama u šetnji gradom

Prve dame na sastanku NATO-a
REUTERS
Dok su čelnici zemalja raspravljali o svjetskoj politici prve dame i jedan gospodin su se šetali muzejem Magritte i pozirali u palači Royal Castle of Laeken

Prve dame svjetskih lidera na sastanku NATO-a u Bruxellesu dobile su u četvrtak i prvog gospodina – to je surpug premijera Luxembourga Xaviera Bettela.

Pozirao je i na fotografiji s prvim damama koje su došle u Bruxelles sa svojim muževima. Dok su čelnici zemalja raspravljali o svjetskoj politici prve dame i jedan gospodin su se šetali muzejem Magritte i pozirali u palači Royal Castle of Laeken.  Destenay je pozirao iza Melanije Trump i prve dame Turske Emine Gulbaran Erdogan.

Gauthier Destenay, belgijski arhitekt i Xavier Bettel vjenčali su se 2015. godine odnosno čim je Luksemburg legalizirao istospolne brakove. Xavier Bettel je prvi EU lider koji je sklopio istospolni brak. Bettel je ranije rekao kako ljudi u Luksemburgu ne mare za to da li je netko gay ili nije.

Bettel je prvi premijer Luksemburga koji se javno deklarirao kao gay. U vezi je s arhitektom od ožujka 2010. godine. Zaručili su se 2014. godine. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ihoracek 21:27 26.Svibanj 2017.

    a naša predsjednica ne vodi muža