Life
5880 prikaza

Srušena najveća teorija zavjere o Rudolfu Hessu

Rudolf Hess
1/4
Wikipedia
Nakon više od sedam desetljeća znanstvenici su potvrdili da je u zatvoru Spandau ležao pravi čovjek

Dugogodišnja teorija prema kojoj je ratni zločinac Rudolf Hess zamijenjen dvojnikom, konačno je riješena. Godinama se tvrdilo da je zatvorenik poznat pod godinama su se čule glasine da je zatvorenik u berlinskom zatvoru Spandau zapravo obični varalica kojeg su podmetnuli umjesto Hitlerovog osobnog tajnika i nacističkog zločinca. Konačno znanstvenici su, analizom uzoraka krvi i njegovog živućeg rođaka, oborili ovu teoriju i potvrdili da je zatvorsku kaznu ipak služio Hess. Profesor Jan Cemper-Kiesslich sa sveučilišta u Salzburgu, bio je koautor istraživanja, pa je nakon svega rekao:

"Bilo je jako  malo vjerojatno da je u zatvoru ležao pogrešan čovjek, ali sad smo konačno to i dokazali." 

Rudolf Hess dospio je u krug Hitlerovih najužih suradnika jer je bio uhićen 1923. godine nakon što je sudjelovao u Minhenskom puču. U zatvoru je odležao sedam i pol mjeseci, a radio je i na Hitlerovoj knjizi 'Mein Kampf'. Stekao je Hitlerovo veliko povjerenje i imenovao ga je svojim osobnim tajnikom. No, nakon neuspješne invazije na Britaniju 1940. godine Hess je bio uvjeren da za svog šefa može učiniti nemoguće. Samoinicijativno je poletio za Škotsku, jer je htio pregovarati s Britancima o primirju. 

Rudolf Hess | Author: Wikipedia Wikipedia
Uhićen je pored Glasgowa gdje mus se srušio avion. Svjedok tog događaja imao je tada 10 godina i sjeća se tog trenutka:

"Bio je lijep, miran, sunčani dan - 10. svibnja 1941. Odjednom avion je u niskom letu preletio iznad našeg kestena i nakon toga čula se snažna detonacija, kao da je netko pucao iz topa. Činilo se kao da je ostao bez goriva", ispričao je McVicar prije osam godina. Hess je izvukao živu glavu jer je iskočio padobranom. Uhitili su ga i odmah smjestili u londonski zatvor.

Saznavši za taj njegov potez, Hitler ga se odrekao, proglasio neuračunljivim i na njegovo mjesto odmah je došla Hessova zamjena - Martin Bormann.

William Hitler Obiteljska posla Life Hitlerov nećak: Ujaka je volio samo radi koristi

Nakon kraja rata, zajedno s preživjelim nacističkim zločincima suđeno mu je u Nürnberškom sudskom procesu, na kojem je Hess dobio doživotnu zatvorsku kaznu. Imao je tada 52 godine i ostao je upamćen po tome što je rekao:"Ne žalim ni zbog čega!"

Prebačen je u zatvor Spandau 1947. i tamo je bio čak 40 godina. Ostao je tamo kao jedini i najstariji nacistički zločinac. No, čim su ga dopremili u Spandau, počele su se širiti glasine da tamo nije on, nego njegov dvojnik. U to je bio uvjeren čak i njegov zatvorski liječnik koji je to zaključio zato jer se 1969. Hess nije htio susresti s rođacima koji su mu došli u posjetu. Neki su tvrdili da je to zato jer je nakon pada aviona, doživio potpunu amneziju. Konačno, 1987. godine pronađen je u ćeliji obješen s omčom oko vrata, a mnogi nisu mogli povjerovati da bi to učinio samostalno jer je tada već imao 93 godine. Smatralo se da su ga ubile njemačke tajne službe.

Hitler, Hermann Goering, Joseph Goebbels i Rudolf Hess | Author: U.S. National Archives and Records Administration U.S. National Archives and Records Administration
Jedan od autora studije kojom se dokazivalo prema DNK da je riječ o Hessu, bo je i Rick Wahl, bivši patolog američke vojske. On je rekao: 

"Hessovo tijelo je 2011. godine bilo ekshumirano i kremirano kako bi se izbjeglo da njegov grob postane mjesto hodočašća neonacista. Tim je pronašao daljnjeg rođaka čiji se identitet čuva u tajnosti. Prema 'New Scientistu', čovjek je pristao dati uzorak DNA i tim ga je usporedio s Hessovim. Dokazano je da su obojica imali zajedničku roditeljsku liniju."

"Osobe s neprekinutom očinskom linijom pokazuju isti skup DNA biljega na Y kromosomu", rekao je Cemper-Kiesslich. Autori kažu da ljudi koji su izvršili analizu nisu ništa slutili sve do konačnih rezultata koji su pokazali da su dvije osobe više nego 99,99 posto povezane.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 19:31 23.Siječanj 2019.

    koga šiša dosta je švaba i njihovih zločinaca