Life
3643 prikaza

Sretna u Africi: Melania je bez Donalda druga žena

Melania Trump u Africi
1/34
REUTERS
Njezin posjet Africi nije izazvao puno pažnje lokalnog stanovništva

Najpoznatija prva dama postala je druga žena. Svoje je skupocjene komplete zamijenila malo opuštenijima, a čini se kako se i sama osjeća tako dok upoznaje ljepote Kenije na safariju. Melania Trump bez svog svjetski poznatog supruga posjetila je utočište beba slonova. 

Na svom proputovanju Afrikom uz Keniju posjetila je Ganu i Malawi i prošetala se povijesnim znamenitostima, posjetila škole i sirotišta, za djecu i životinje. Bez velike pompe posjetila je zemlju čiji se stanovnicu zbunjeno pitaju što ju je potaknulo na taj put, s obzirom kako se Bijela kuća i njezin suprug Donald Trump ne mogu baš pohvalit velikim interesom za ovu zemlju.

"Ne smislim da je izostanak velikog interesa javnosti oko njezina posjeta Africi povezan sa percepcijom koju predsjednik Trump ima o zemlji. Mislim da je njezin posjet prošao puno tiše od onig Michelle Obame ili čak Laure Bush iz jednostavnog razloga što ona zapravo nije toliko poznata u Africi", rekao je Elijah Munyi, profesor sa Sveučilišta u Nairobiju

Melania Trump u Africi | Author: REUTERS REUTERS

Spomenute bivše prve dame u Afriku su stigle u društvu svojih supruga tadašnjih predsjednika, a posjet obitelji Obama ostavio je poseban trag. Dok je Michelle pokušavala pronaći svoje pretke u Gani, Barack je posjetio Keniju, zemlju rođenja i odrastanja njegovog oca. 

Po George W. Bushu nazvan je dio autoceste u Gani iz zahvalnost zbog velikog uspjeha programa za liječenje HIV-a i AIDS-a u kojem su marljivo sudjelovali on i njegova supruga, čega se i danas sjećaju stanovnici Afrike. U fokusu Melanijinog posjeta su Gana, Malawi i Kenija zbog izdašne pomoći koju dobivaju kroz američku međunarodnu pomoć, posebice Kenija u koju odlazi milijarda dolara, piše The Washington Post. 

Predsjednik Trump je predložio smanjivanje sredstava najvećoj američkoj agenciji za donacije, USAID-u, i to čak za trećinu, no njegovu odluku dva puta je spriječio Kongres. Melaniju je pri njezinom posjetu sirotištu za slonove u predgrađu Nairobija pratila prva dama Kenije Margaret Kenyatta.

Donald i Melania Trump Jedva čeka Life "Melania se razvodi od Trumpa čim mu istekne mandat!"

"Ne iznenađuje njezin posjet predivnoj divljini i divljim životinjama, jer je  Amerika je uložila desetke milijuna u pokušaju održavanja tog života", rekla je konzervatorica Paula Kahumbu.

Nada se kako će ona svojim dolaskom poslati jako važnu poruku, koja će pomoći i u zaustavljanju jednog od velikih problema u Africi. 

"Najvažnija stvar koju bi ona mogla napraviti, kao prava dama i modna ikona, je reći kako nikada neće nosit nešto do slonovače. Nadam se da će kroz druženje sa slonovima vidjeti i shvatiti da če te životinje nestati ako se ne poduzmu snažnije mjere borbe protiv krijumčara", naglašava. 

Smatra kako bi SAD i Afrika mogli surađivati na području lociranja i zaustavljanja velike krijumčarske mreže i kartela koji funkcioniraju na međunarodnom planu. 

Pogledajte galeriju u nastavku.

1/34

Njezinim ležernim, ali opet prigodnim stilom sa čizmama i kacigom koja se može vidjeti na starim slikama iz vremena kada su istraživači hodali Afrikom, oduševljeni su i obožavatelji diljem svijeta, koji se, kako možemo vidjeti po nizu komentara na društvenim mrežama, slažu kako Melanija izgleda odlično.

Komentirat će i kako je opuštena, sretna i uvijek s osmijehom na licu. Neki će čak zaključiti kako joj odmor bez poznatog supruga jako godi. Unatoč stavu kojeg njezin suprug ima prema Africi mnogi će priznati kako je ona drugačija, i kako možda i može utjecati na mišljenje kojeg on ima o zemlji.

"Mnogi su u Gani rekli kako je ona ljepši i ugodniji član tog para. Ona je imigrantica koja dolazi iz skromne obitelji i ima razumijevanja. Može postati naša saveznica i svom suprugu pokazati kakva je Afrika zapravo. Potreban nam je netko tko mu može reći da Afrika nije luda zemlja kako on misli", rekao je Okudzeto Ablakwa, vođa opozicije u parlamentu u Gani.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.