Life
28472 prikaza

Sopranosi su pogodili: Mafija koristi 'dupli lijes'

Filmovi i serije s mafijašima
Themoviedb.org
Scenaristi i producenti se nisu mogli sami sjetiti nekih "caka", već je očito da im je za njih rekao netko iznutra

Frank DiMatteo, autor knjige "The President Street Boys: Growing Up Mafia", bio je bliski suradnik mafijaške obitelji Gallo iz Brooklyna. Za njih je obavljao brojne poslove i vrlo dobro zna kako "la familia" funkcionira. On objašnjava što su to Sopranosi pogodili o stvarnom životu mafijaša.

- Mislim da su Sopranosi bili doista točni. Iste svađe, način zarađivanja novca, međusobna zafrkavanja i odnosi - objašnjava DiMatteo.

Krijumčarenje tijela

U seriji Sopranos prikazana je fora tzv. duplog lijesa, u kojem se mafija potajice rješavala tijela. To su činili tako da bi dno lijesa bilo lažno i u njega bi stavljali svoju žrtvu, dok bi čovjek koji je umro od prirodnih uzroka bio postavljen u vidljiv dio lijesa.

- To je mafija doista i radila u New Jerseyu, a producentu serije Davidu Chaseu je to netko iznutra morao reći - kaže DiMatteo.
On pretpostavlja kako je izvor takvih informacija bio bivši član mafije ili bivši doušnik, jer je očito da im je netko pomagao s pisanjem scenarija.

Filmovi i serije s mafijašima | Author: Themoviedb.org Themoviedb.org

- Moj favorit u odličnom prikazu mafije je film Mean Streets (Ulice zla) Martina Scorsesea, koji otkriva kakvi su stvarno mafijaši, odnosno kakvi su bili 70-ih godina.

Dodaje kako je današnja mafija puno drugačija od one kakva je bila nekoć.

U videu pogledajte najbolje trenutke Tonya Soprana iz serije:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.