Life
14915 prikaza

Šokantno: 11 stvari koje možete vidjeti samo u Kini!

Bizarni prizori iz Kine
agrodolce.it
Za zapadnjake, Kina i njena kultura je često fascinantna, ali puno puta i sasvim bizarna

Čini se kako Kinezi uvijek imaju adute za iznenaditi svjetsku javnost, koliko god čitali o njima i trudili ih se upoznati. Ovi prizori svakako su dokaz pomalo bizarnih, pa i šokantnih praksa u toj zemlji:

1. U robnim kućama prodaju cijele morske pse i krokodile, unatoč činjenici da jedu tek neke dijelove tih životinja.

Bizarni prizori iz Kine | Author: /tt.mop.com /tt.mop.com
Bizarni prizori iz Kine | Author: agrodolce.it agrodolce.it
2. Policijske pse zamijenile su guske koje je policija uvela kao alternativu u nekim dijelovima zemlje. Kažu kako imaju sjajan vid i generalno agresivno ponašanje.

Bizarni prizori iz Kine | Author: taringa.net taringa.net
3. U aparatima u podzemnim željeznicama u kojima se na zapadu najčešće nalaze čokoladice i sokovi, u Kini se mogu kupiti živi rakovi. Oni se čuvaju u plastičnim posudama, na temperaturi od 5 Celzijusa.

Bizarni prizori iz Kine | Author: oreore.red oreore.red
4. Prometne gužve stalan su prizor u Kini, no njihov razmjer i količina automobila doista zaprepaštava.

Bizarni prizori iz Kine | Author: Pinterest Pinterest
5. Mentalna slika Kine generalno nije i najblistavija, a brojni radni sati, žrtvovanje privatnog života i kultura poricanja problema rezultira i velikom stopom samoubojstava. Budući da takve stvari štete ugledu tvrtki, one su oko svojih ureda u zgradama objesile mreže koje bi trebale spriječiti suicidne u njihovim naumima.

Bizarni prizori iz Kine | Author: Pinterest Pinterest
6. Brakovi s duhovima jedna je od bizarnih praksi u kojima se trupla prodaju za tisuće dolara, sve kako bi obitelji organizirale vjenčanja za svoje preminule članove obitelji, budući da vjeruju kako samci nemaju sreće u zagrobnom životu.

Prikaz vjenčanja s mrtvima | Author: Pinterest Pinterest
7. Prodaju zrak u konzervi, a to je odgovor na visoke razine smoga i ukupnog zagađenja u državi. Maske na licima su nam još donekle jasno, no konzervirani zrak je jednu razinu iznad shvaćanja. Može ga se kupiti "s različitim okusima".

Bizarni prizori iz Kine | Author: uae-group uae-group
8. Dok ih se ostatak svijeta planski rješava, Kinezi svoje žohare uzgajaju na farmama. Koristi ih se u tradicionalnoj medicini, a njihov uzgoj je rastući biznis te odlično ulaganje.

Bizarni prizori iz Kine | Author: Pinterest Pinterest
9. Gradovi duhova nisu ništa neobično u Kini, jer je njihova brzo razvijajuća građevinska industrija sagradila toliko toga da diljem zemlje postoje čitavi gradovi bez ijednog stanovnika.

Bizarni prizori iz Kine | Author: thechairmansbao thechairmansbao
10. S jedne strane urbanizacija i industrijalizacija, a s druge prirodne ljepote. Ova 270 milijuna godina stara "kamena šuma" pravi je primjer toga te je i mjesto posebnog Svjetskog nasljeđa UNESCO-a.

Bizarni prizori iz Kine | Author: Pinterest Pinterest
11. U Kini se stalno nešto gradi i obnavlja, a nisu svi spremni zbog toga odreći se vlastite komocije. Postoji velik broj zgrada čiji se stanovnici odbijaju iseliti iz svojih domova, oko kojih nastaje pravo gradilište. To nazivaju i "čavao kućama".

Bizarni prizori iz Kine | Author: kapook.com kapook.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.