Life
9729 prikaza

Sin razmetni: Liječeni pijanac, pobjegao pa se vratio tati

Donald Trump Jr. i Donald Trump
1/4
REUTERS
Živio je u kombiju, nije razgovarao s ocem cijelu godinu, a sad je upleten u skandal s Rusima...

Donald Trump Jr., najstariji sin američkog predsjednika, oduvijek je bio najviše orijentiran na detalje i fokusiran na biznis od sve njegove djece, no svjetla pozornice ipak je prepustio svom ocu i sestri Ivanki.

- Znam da nam zabavljanje javnosti pomaže, no netko mora ostati ovdje i podsjećati sve da mi gradimo zgrade - rekao je za Forbes 2006. godine

Danas je on taj koji je zadužen za izgradnju tih zgrada, vodeći na čelu Trumpove kompanije sa svojim bratom Ericom.

No, njegov život nije oduvijek bio izuzet od drame, i jedan je od onih koji će najviše od svih braniti svog oca. Nedavno je razotkriveno da je bio na sastanku s ruskim odvjetnicima koji su mu obećali informacije o Hillary Clinton za vrijeme predsjedničke kampanje te je zbog toga suočen s pozivom za svjedočenje pred Senatom.

Ovo je ono što znamo od Trumpu mlađem:

Rođen je 31. prosinca 1977. na Manhattanu, a majka mu je prva žena Donalda Trumpa, Ivana. Kao prvorođeni, dobio je ime po svom narcisoidnom ocu.

Nakon razvoda njegovih roditelja poslan je na školovanje u srednju školu Hill u Pottstownu u Pennsylvaniji.

Kad je ima 12 godina, posvađao se s ocem te je odbio razgovarati s njim punih godinu dana, a to je saznanje punilo medijske naslovnice uz ostale detalje slavnog razvoda.

Fakultet je pohađao također u Pennsylvaniji, u školi za financije i nekretnine Wharton. Isti je fakultet pohađao i njegov otac, kao i sestre Ivanka i Tiffany.

Pritisak ga slomio

Tijekom fakulteta, mladi je Donald očigledno "puknuo pod pritiskom" te je odlučio uzeti godinu dana samo za sebe. Živio je u planinskom Aspenu u Coloradu, gdje je preživljavao tako da je lovio, pecao, kampirao, živio u kombiju i povremeno konobario.

Vještine snalaženja u prirodi naučio je od oca svoje majke Ivane, koji mu je bio uzor za vrijeme odrastanja, budući da otac nije puno vremena provodio s njim. Svakog je ljeta provodio najmanje dva mjeseca u Čehoslovačkoj prije nego su mu se roditelji rastali.

Kako sam laže, češki koji je materinji jezik njegove majke, govori tečno, a jedan od najtraumatičnijih događaja iz života bio je pogreb njegovog ljubljenog djeca, Miloša Zeleničeka.

Objave Donalda Trump Jr. | Author: Twitter Twitter

Kad se vratio s fakulteta 2001., odmah je počeo raditi za svog oca, a čuvena je Ivanina izjava "Kad su djeca navršila 21 godinu, predala sam ih njihovom ocu i rekla - evo ti gotovog proizvoda".

U svemu na oca

Donald mlađi upoznao je manekenku Vanessu Kay Haydon 2003. na modnoj reviji. Upoznao ih je tko drugi, nego njegov otac, koji je vječito pohodio takve događaje ne bi li upoznao nove potencijalne partnerice u svom omiljenom miljeu. 

Par se oženio u studenom 2015., na obiteljsko imanju Mar-a-Lago resortu, a ceremoniju je vodila njegova teta, sutkinja Maryanne Trump Barry.

Baš poput svog oca, Donald Jr. danas ima petero djece, od kojih su jednako tako dvije kćeri: Kai (rođenu 2007), Donalda III (rođenog 2009), Tristan (rođenog 2011) Spencer (rođenog 2012) i Chloe (rođene 2014).

Promijenio život

Dok je na fakultetu bio poznat kao ljubitelj alkohola, žena i žestok partijaner (čemu svjedoči i policijska kazna zbog javnog opijanja u Aspenu), on danas u potpunosti izbjegava alkohol, baš poput njegovog oca.

Tijekom godina, uspeo se na poziciju izvršnog potpredsjednika očeve organizacije, a pokrenuo je i neke vlastite kompanije za proizvodnju građevinskog materijala 2010. Njegove su se tvrtke suočile s optužbama utaje poreza i neplaćanja plaća radnicima.

Tijekom predsjedničke kampanje njegova je ljubav prema lovu uznemirila internet, osobito nakon objavljivanja fotografije sebe s bratom Ericom, dok drže mrtvog leoparda.

Nakon što je njegov otac postao predsjednik, Donald Jr. postao je dio njegovog "izvršnog vijeća".
Uvijek je u funkciji obrane svog oca i njegovog ugleda, a osobito je agresivan bio u napadima na bivšeg direktora FBI-a, Jamesa Comeya.

Ništa manje oprezan nije bio ni komentirajući problem izbjeglica, a svoje je mišljenje zorno prikazao objavom ove fotografije na društvenim mrežama:

Objave Donalda Trumpa Jr. na društvenim mrežama | Author: Twitter Twitter

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.