Life
27101 prikaza

Silovatelj djevojčice (5): 'Ona me je provocirala'

Djevojčica plače
Thinkstock
Zatvoreni muškarac (23) rekao je policiji kako je "djevojčicu želio naučiti lekciju"

Seksualno nasilje bez presedana najgore je na svijetu u Indiji, gdje slučajevi grupnog silovanja, sodomije i sličnih zlostavljana redovito izazivaju bijes i zgražanje u ostatku svijeta.

Independent donosi priču Madhumite Pandey, koja je za temu svog doktorskog istraživanja odabrala upravo fenomen silovanja u Indiji te je zbog toga intervjuirala preko stotinu evidentiranih i osuđenih počinitelja seksualnih zločina u razdoblju od tri godine istraživanja. Jedna od priča osobito ju je zgrozila i odlučila ju je podijeliti s javnosti.

Horor nad hororima

Osuđeni 23-godišnji muškarac koji je radio kao čistač hrama te nije imao završenu niti osnovnu školu zatvoren je 2010. godine zbog silovanja petogodišnje djevojčice.

Nakon uhićenja, policiji je svoju žrtvu opisao kao petogodišnju prosjakinju koja ga je "provocirala" dok je on bio zauzet svojim obavezama. 

Kad ga je Pandey zamolila da objasni što podrazumijeva s tim "izazivala", rekao je kako ga je "neprimjereno dodirivala i navlačila za ruku" pa ju je odlučio naučiti "lekciju".

- Njena majka je bila takva, pa je bilo očito kako mala ima isti takav problematični karakter - rekao je.

Vrištala i krvarila

Okrivljavanje žrtve uobičajen je fenomen u naraciji seks zločinaca, pa ni u ovom slučaju nije bio drugačiji, iako je riječ o nedužnoj djevojčici od tek pet godina.

Jezive detalje toga kako ju je silovao, kako je vrištala i krvarila dok joj je oduzimao dječju nevinost te uzrokovao traumu koja će joj vjerojatno obilježiti čitav život Pandey je šokirala manje od činjenice da se napadač mogao "iskupiti za svoj zločin", tako što bi oženio djevojčicu nakon svog puštanja na slobodu.

Psihoanaliza provedena nad monstrumom potvrdila je njegove specifične stavove prema ženskom rodu - otkrili su nedostatak seksualne odgovornosti uz nisku osjetljivost, kao i uvjerenje da su žene slabe, a muškarci ih imaju pravo tretirati kako žele.

Dapače, iskazivanje svoje seksualne samovolje i brutalnosti ovaj poremećeni Indijac doživljava kao osobinu muževnog muškarca, a djevojčicu je silovao zbog toga što je ženskog roda - jer po svojim sklonostima nije pedofil.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.