Life
34121 prikaza

Silovao, mučio i ubio 400 dječaka a uskoro izlazi iz zatvora

Ubojice
Thinkstock
Svoj zadatak ozbiljno je shvaćao i često se maskirao u svećenika, farmera, starijeg čovjeka ili uličnog prodavača

U najstrože čuvanom zatvoru, na tajnoj lokaciji negdje u Kolumbiji, živi zatvorenik Luis Garavito. Zbog svoje sigurnosti udaljen je od ostalih zatvorenika, a hranu i piće uzima samo od onih koje poznaje. Čuvari će ga opisati kao opuštenog, pozitivnog i punog poštovanja. Obrazuje se da jednog dana postane političar, a nada se da će nakon što izađe na slobodu postati aktivist, i posebno se boriti za zaštitu zlostavljane djece

Stručnjak je na tom području, s obzirom da je i sam zlostavljao više od 300 djece. Prije nego je postao uzoran zatvorenik kojem se čuvari dive, bio je poznat po nazivu La Bestia (Zvijer). Od 1992. do 1999. godine silovao je, mučio i ubio između 100 do 400 dječaka, u dobi od 6 do 16 godina. Broj ubijenih dječaka čija ubojstva je priznao na sudu iznosi nevjerojatnih 138. Policija pak smatra kako je broj bliži 400 pa i dalje pokušavaju dokazati ostala ubojstva, piše ATI. 

1992. godine Kolumbija je bila prepuna beskućnika koji su zbog nekoliko desetljeća dugog građanskog rata ostali bez svega i živjeli na ulici. Među njima bilo je mnogo djece, bez roditelja, koji su tako postali lake mete ovog bolesnog uma. Tijekom svog ubilačkog pohoda Garavito je bio jako oprezan i napadao samo beskućnike i siročad. Kada bi pronašao nekog takvog dječaka, slatkišima, novcem ili obećanjima o mogućem zaposlenju, namamio bi ih izvan napučenih gradskih ulica. 

Svoj zadatak ozbiljno je shvaćao i često se maskirao u svećenika, farmera, starijeg čovjeka ili uličnog prodavača. Pažljivo je birao svoje uloge, pazeći da se ne pojavljuje kao ista osoba često kako ne bi pobudio sumnju. Kada bi ih namamio krenuo bi s njima u dugu šetnju i postavljao im pitanja o njihovom životu i tako dobio njihovo povjerenje. Zapravo bi to radio kako bi ih izmorio, i čekao da postanu ranjivi i neoprezni. I tada bi napao. 

Umorne dječake zavezao bi i mučio. Tijela koja je pronašao policija pokazuju kako Zvijer stvarno i zaslužuje svoj nadimak. Mučenje dječaka trajalo je a  tragovi na njihovim tijelima pokazivali su otiske ugriza, analnu penetraciju, a u mnogim slučajevima odrezao bi im spolne organe i nagurao u usta. Neka tijela pronađena su bez glave. 

Luis Garavito | Author: Screenshot/Youtube Screenshot/Youtube
Pet godina od njegovog prvog ubojstava policija je počela primjećivati česte nestanke djece. Krajem 1997. godine otkrivena je masovna grobnica što je i potaknulo policiju da počne istraživati nestanke. U veljači 1998. godine tijela dvojice golih dječaka pronađena su na brežuljku, jedno pored drugog. U blizini je pronađeno još jedno tijelo. Sva trojica imala su zavezane ruke i prerezane grkljane, a oružje s kojim je počinjeno ubojstvo pronađeno je u blizini. 

Dok su pretraživali lokaciju pronašli su papirić s rukom napisanom adresom za koju se ispostavilo da je adresa njegove dugogodišnje djevojke. U trenutku dolaska policije njega nije bilo tamo, no djevojka je policiji dozvolila da pregledaju njegove stvari. Među njima pronašli su fotografije mladih dječaka, dnevnik u kojem je opisivao svoje zločine i oznake žrtava. 

Danima su bezuspješno tragali za njim, sve do 22. travnja. 

Oko tjedan dana nakon početka istrage policija je u susjednom gradu uhitila muškarca pod sumnjom za silovanje. Jedan je beskućnik dok je sjedio u prolazu primijetio dječaka kojeg je pratio a poslije mu i prišao stariji muškarac. Beskućnik je prepoznao da to nije dobra situacija i pomogao dječaku. I odmah je pozvao policiju, koja je tog starijeg muškarca pod sumnjom za silovanje i uhitila. 

Ted Bundy NEKROFIL Life Intervju s najpoznatijim serijskim ubojicom na svijetu

Nisu to tad znali ali uhvatili su čovjek koji je bio kriv za puno više od pokušaja silovanja. Sasvim slučajno uhvatili su Zvijer. 

U policijskoj postaji nije bio tako hrabar, slomio se pod pritiskom i priznao zlostavljanje 147 dječaka koje je pokopao u neobilježene grobove, a policiji je čak nacrtao mapu do lokacije gdje je zakopa njihova tijela. Na jednom mjestu zločina pronašli su i naočale koje su odgovarale njegovoj posebnoj dioptriji. Osuđen je za 138 ubojstava, iako se druga i dalje istražuju. 

Maksimalna kazna za ubojstvo u Kolumbiji iznosi oko 13 godina, pa bi tako za 138 ubijenih dječaka Garavito trebao dobiti 1853 godina i devet dana. Kolumbijski zakoni kažu da oni koji su počinili zločine nad djecom moraju u zatvoru odslužiti najmanje 60 godina. 

No, budući da je čovjek za kojeg se vjeruje da je zvjerski mučio i ubio oko 400 dječaka policiju odveo do njihovih tijela, kazna mu je smanjenja na 22 godine. Tako bi jedan od najgorih serijskih ubojica u povijesti, stravična Zvijer, trebao za dvije godine, 2021. godine, postati slobodan čovjek. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.