Life
9118 prikaza

Policija objavila detalje Bourdainove smrti

Anthony Bourdain
Press Association/PIXSELL
U njegovom tijelu pronađeni su samo tragovi lijekova koji odgovaraju njegovoj terapiji

Poznati chef Anthony Bourdain koji je početkom ovog mjeseca pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Francuskoj, nije bio pod utjecajem droge u trenutku smrti, pokazala je istraga. Istraga je potvrdila kako je slavni chef i CNN-ov voditelj u dobi od 61. godine, počinio samoubojstvo vješanjem, a u njegovom tijelu pronađeni su samo tragovi lijekova koji odgovaraju njegovoj inače propisanoj terapiji.

Njegovo tijelo pronađeno je 8. lipnja u kupaonici u hotelu u malom selu Kaysersberg u francuskoj regiji Elzas, gdje je snimao svoj televizijski show Parts Unknown sa Ericom Ripertom, još jednim chefom, iz restorana Le Bernardin u New Yorku. Bourdain je dan prije smrti preskočio večeru, a nakon što se nije pojavio ni na doručku dan kasnije, recepcionist je otišao do njegove sobe i pronašao njegovo tijelo. 

Već je ranije tužitelj koji provodi istragu, Christian de Rocquigny, naglasio kako ne postoje nikakvi tragovi nasilja u njegovoj smrti.

Poruke obožavatelja u New Yorku nakon smrti Anthonyja Bourdaina | Author: BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL
Anthony Bourdain kremiran je u Francuskoj a njegovi ostaci i sve ostale stvari poslane su njegovom mlađem bratu Christopheru Bourdainu. Njihova majka Gladys Bourdain, rekla je u razgovoru za New York Times, kako će organizirati samo mali ispraćaj za najuži obiteljski krug kako bi i sam kuhar želio, naglasila je. 

U sjećanje na svog sina, iako nikada nije bila ljubitelj njegovih tetovaža, istetovirat će njegovog ime Tony na unutrašnjoj strani ručnog zgloba.

Bourdain koji je odrastao u New Jerseyu i radio u nekoliko restorana u New Yorku postao je slavan nakon što je objavio Kitchen Confidential 2000.godine. Kulturna ikona postao je zahvaljujući serijalu priča o onome što se zapravo događa unutar kuhinja restorana diljem svijeta. 

Otvoreno je pričao o svojoj ovisnosti o drogama, konzumaciji kokaina, heroina i drugih droga, a u jednoj epizodi Parts Unknown iz 2014. godine rekao je kako prvi put heroin kupio 1980. godine s 24 godine. 

Anthony Bourdain Feljton 3 Life Ovo je prvi tekst što ga je Bourdain napisao za novine

Njegova dugogodišnja agentica Kimberly Witherspoon, koja govori u ime Ottavije Bourdain, njegove supruge, rekla je kako zasada nema nikakvih planova za javni ispraćaj. Ovaj par je razdvojen je od 2016. godine. Tijekom te dvije godine Bourdain je bio u romantičnoj vezi s talijanskom glumicom i redateljicom Asijom Argento, jednom od prvih žena koja je progovorila o seksualnom zlostavljanju Harveya Weinsteina, hollywoodskog producenta koji je optužen za silovanje i zlostavljanje niza žena. 

Bourdain je uz svoju djevojku bio i glasan podržavatelj kampanja #MeToo i #TimesUp.

Njegovi prijatelji kažu kako ga je depresija s kojom se dugo borio potakla na ovaj čin. No mnogi kažu da je posljednja kap koja je prelila čašu bila ljubomora, tj. ljubavni problemi. Naime, nekoliko dana prije njegove smrti, internetom su počele kružiti fotografije njegove djevojke Asije Argento i novinara Huga Clementa kako zagrljeni šeću Rimom, iako njihova veza nikad nije potvrđena.

"Bio je zaljubljen poput tinejdžera. On bi baš sve učinio za nju. To je bilo pomalo zabrinjavajuće za njegove prijatelje", rekao je izvor blizak Bourdainu za People.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • vjaceslav 21:17 25.Lipanj 2018.

    strašno!