Life
8380 prikaza

Pogledajte kako se Split oprostio od svog kapetana

Procesija u Splitu
1/48
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Uz zvona, pjesmu, molitvu i suze Splićani su Olivera Dragojevića otpratili na njegovu posljednju plovidbu prema rodnoj Korčuli

Oliverov je grad pokazao koliko voli i cijeni pokojnog glazbenika. Nakon mise za obitelj i prijatelje u crkvi svetog Frane na Obali, lijes je krenuo put preko Rive do gata gdje je u 19.50 isplovio na kapetanovu, kako ga zovu prijatelji i obožavatelji, posljednju plovidbu prema Korčuli.

Iza ograda na Rivi čekali su deseci tisuća ljudi, a mnoštvo je i isplovilo na svoji barkama i brodicama. Torcidaši su sačinjavali špalir između građana i procesije, odjeveni u bijelo. Gotovo sat vremena trebalo je da procesija prođe po Rivi, i ukrca se na katamaran. Ispred lijesa, uz obitelj, suprugu Vesnu i sinove koračali su i Tonći i Vjekoslava Huljić, Doris Dragović, Petar Grašo, Goran Karan.

Gat su, u trenutku ukrcaja lijesa, gotovo opkolile brodice na kojima su stajali Dalmatinci s ružama ili bakljama u rukama koji su slijedili katamaran kada je, sa deset minuta zakašnjenja zaplovio prema Veloj Luci. To je tek početak jer će katamaran na određenim punktovima presresti i nekoliko stotina brodica sa Hvara, Brača i Visa.

Na zvoniku sv. Dujma su također zapaljene baklje, a građani su se, nakon prolaska lijesa, počeli tiskati prema gatu kako bi po posljednji put mahnuli "kapetanu", kako su ga mnogi od milja zvali.

Oko 22 i 30 katamaran je uplovio u Vela Luku gdje su ga u tišini dočekale stotine, a zapjevala je i klapa koja je odmah po iskrcavanju lijesa otpjevala "Pismo moja hrli tamo".

Pogledajte galeriju

1/60
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MaryellenGraves 23:31 01.Kolovoz 2018.

    Zaradim od 30.000 do 35.000 dolara mjesečno za rad kod kuće na računalu kod kuće. Radim ovo za 2 godine, a prošli mjesec sam zaradio prvu petu plaću za plaćanje svih vremena! posjetite..>> Ecash10.COM