Life
4421 prikaza

Pedro je pravi Dexter: Okrutniji je od onog iz serije

Pedro Rodriguez Filho
1/5
YouTube screenshot
Zbog brojnih ubojstava dobio je ukupno 400 godina zatvora, ali je izašao nakon 30

Pedro Rodrigues Filho je jedan opasni serijski ubojica. On je odgovoran za najmanje 70 ubojstava, od kojih je 10 počinio prije nego je navršio 18 godina života. Zato je dobio nekoliko nadimaka. To su Pedrinho Matador, 'Killer Petey' i Dexter, prema serijskom ubojici Dexteru Morganu. I dok je pravi Dexter Morgan tek junak fikcijske literature, junak ove priče je stvarna osoba i sve njegove žrtve bile su, baš kao i u slučaju njegovog imenjaka iz romana i TV-serije - kriminalci koji su i sami oduzimali tuđe živote.

Kada je riječ o Pedro Rodriguesu Filhou, on se uspio iskupiti. Filho je svoju strast za ubijanjem usmjerio na one koji nisu bili obične, nedužne osobe, pa ga je jedan psihoanalitičar opisao kao 'savršenog psihopata'.

Život prema Filhu nije bio nimalo nježan već od samog rođenja. Na svijet je došao 1954. godine u Minas Geraisu u Brazilu, s ozlijeđenom lubanjom kao posljedicom premlaćivanja njegove majke koja je pobjegla od svog oca dok je još bila trudna.  

Pedro Rodriguez Filho | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
Filho je počinio prvo ubojstvo kada je imao samo 14 godina. Žrtva je bila zamjenik gradonačelnika grada. Čovjek je prije toga pucao na Filhovog oca, koji je radio kao školski čuvar, jer je navodno krao hranu iz škole. Filho ga je upucao ispred gradske vijećnice.

Njegovo drugo ubojstvo uslijedilo je nedugo nakon toga. Filho je ubio još jednog čuvara koji je bio stvarni kradljivac hrane.

Otišao je na područje Mogi das Cruzesa u Sao Paolu u Brazilu. Čim je došao u novu sredinu, Filho se počeo drogirati i sudjelovao u nekim provalama. A onda se zaljubio. Njezino je ime bila Maria Aparecida Olympia i dvoje je živjelo zajedno sve dok nju nisu ubili članovi bande.

Čovjek s pištoljem Mračne tajne Life Život s ubojicom: "Ubio curu i sakrio u bačvu s cementom..."

Olympijina smrt potaknula je Filhovu sljedeću kriminalnu akciju. Pronašao je nekoliko ljudi povezanih s njezinim ubojstvom, pa ih je mučio i na kraju ubio u svojoj misiji da pronađe člana bande koji je oduzeo Olympijin život. 

Sljedeće zloglasno ubojstvo Pedro Rodrigues Filho počinilo je također iz osvete. Ovaj put je cilj bio njegov vlastiti otac, isti čovjek zbog kojeg je počinio svoje prvo ubojstvo.

Filhov otac je naime mačetom ubio Filhovu majku i završio je u lokalnom zatvoru. Pedro Rodrigues posjetio je svog oca u zatvoru, gdje ga je ubio puškom s 22 metka.

Zatim je osvetu izdignuo na novu razinu, pa je izvadio očevo srce i zatim ga izgrizao.

Filho je konačno uhićen 24. svibnja 1973. godine. Smješten je u policijski kombi s još dva kriminalca, uključujući i jednog silovatelja.

Pedro Rodriguez Filho | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
Kad je policija otvorila vrata kombija, otkrili su da je Filho ubio silovatelja.

Bio je to početak novog poglavlja. Bacajući ga u zatvor, gdje je bio okružen osuđenicima, Filho se osjećao kao u raju.

Ubio je najmanje 47 zatvorenika koji su počinili većinom ubojstava. Zapisano je da je Filho samo ubijao one za koje je bio uvjeren da su zaslužili osvetu.

Kad su ga pitali zašto to radi, rekao je da osjeća radost i uzbuđenje ubijajući druge kriminalce. Također je rekao da mu je najdraža metoda ubijanja klanje ili sjeckanje nožem.

Grad u kasnim noćnim satima Jedan od najgorih Life Krvavi pohod luđaka: Stopericama odsjecao glave

Osuđen je na 128 godina zatvora, a u zatvoru je zbog počinjenih ubojstava, njegova kazna porasla na 400 godina, no u Brazilu je maksimalna kazna 30 godina zatvora. 

Služio je i dodatne četiri za ubojstvo koje je počinio u zatvoru, te je konačno pušten 2007. 

Pedro Rodrigues Filho je u svojoj domovini slavna osoba, ne samo zbog brojnih ubojstava nego zato što je poubijao brojne kriminalce i obećao da će to činiti i ubuduće.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.