Life
7254 prikaza

Pas koji je obišao svijet preživio je grčku apokalipsu

Požar u Ateni, na plaži Kokkino Limanaki Rafina
Kalogerikos Nikos
Na hridi usred mora pokraj ljetovališta Mati snimljena je fotografija koja je postala viralna usred kaosa kojeg su u toj zemlji uzrokovali požari

Fotografija izmoždenog psa, užasnutog i crnog od čađe koji odmara na kamenu na plaži u mjestašcu Mati koje je poznato grčko ljetovalište proširila se društvenim mrežama nakon vatrene stihije koja poharala okolicu Atene.

Dio je građana i turista u mahnitom bijegu što dalje od vatre trčao prema obali mora gdje su tražili spas na plažama, pa čak i u moru. Gorjele su kuće, automobili, ležaljke i otapao se asfalt na cestama.

Pas imena Lua odvojio se od svojih vlasnika te, sudeći po njegovu izgledu, jedva pobjegao od plamena. Mnogima je fotografija nesretne životinje na hridi postala simbolom nade tijekom kaotičnih zbivanja u kojima je poginulo više od osamdeset ljudi, i proglašeno je tri dana žalosti. 

Spašeni pas u Grčkoj | Author: Facebook Facebook
Situacija je tako kritična da su Grci zamolili susjede da im pomognu u gašenju pa je i Hrvatska dva kanadera stavila na raspolaganje. 

Spekuliralo se da je "herojski" pas napušten od strane vlasnika, no kako je objavila grupa za zaštitu životinja, kujica Lua je vraćena svojoj obitelji.

Na društvenim su mrežama napisali da vlasnici nisu napustili Luu te da je jako vole ali su ih razdvojili tragični i nesvakidašnji događaji.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.