Life
18314 prikaza

Ova fotka Pompeja postala je legendarna!

Fotografija Pompeja
Flickr
Ostaci oko 1500 ljudi pronađeni su nakon erupcije Vezuva, a smrt je za njih bila trenutna

Selo gori, a baba se češlja - ili u ovom slučaju, vulkan eruptira, a muškarac masturbira.

Zvuči kao uvod u humorističnu seriju, no to je i povijesna istina, barem u slučaju katastrofe Pompeja. Taj je rimski grad bio podignut na vulkanskoj stijeni koja se uzdiže 30 metara iznad mora, a 24. kolovoza 79 godine pogodila ga je nezamisliva katastrofa - erupcija Vezuva koja je u trenutku uništila grad i sav život u njemu. 

Negdje oko 12 sati uz strahovit prasak “čep” od otvrdnute lave kojim je bio začepljen krater vulkana se rasprsnuo od nagomilanog pritiska. Eksplozija je izbacila stup vulkanskog materijala visok oko 20 km, koji je slijedila “kiša” malog kamenja (lapilli), te vulkanskog pepela koji je zatrpao sve u radijusu od 70 km. U vrijeme erupcije u Pompejima je živjelo oko 20.000 ljudi.

Erotske slike iz Pompeja SEKS NEKOĆ Life Sodoma i Gomora: Crteži otkrili kupleraje Pompeja

Iako se razmišljalo o obnovi grada, to je bilo financijski neisplativo, pa su Pompeji ostali zakopani ispod slojeva stvrdnute lave i prašine, uključujući i ljudske žrtve u njemu.

Ljudski ostaci u Pompejima | Author: Flickr Flickr
Sekunde do smrti

Arheološka istraživanja započela su u 18. stoljeću kada je grad ponovno otkriven te je iskopan veći dio grada, uključujući forume, hramove, kazališta, kupališta, kao i bordel. Istraživači su zaključili, budući da je katastrofa bila trenutna i nepredvidiva, nije ostavila ljudima u gradu vremena da se pripreme - imali su svega nekoliko sekundi dočekati svoj kraj.

Ljudski ostaci u Pompejima | Author: Flickr Flickr
Obitelj pronađena u ruševinama Pompeja.

Iako većina ostataka odaje ljudsku tragediju, među njima postoji jedna koja je postala hit odmah nakon stavljanja na internet - iz vrlo očitog razloga.

Naime, sumnja se kako ona prikazuje sačuvani ostatak muškarca u posljednjem činu "samoljublja", a doista i djeluje kako muškarac na njoj masturbira:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.