Life
9633 prikaza

Otkrili lokaciju blaga vrijednog 30 milijuna eura

wikimedia
Zlato za koje se vjeruje da vrijedi 30 milijuna eura zakopano je, tvrde svjedoci, 3544 km istočno od Moskve

Sudbina Romanovih, tužan i tragičan kraj ruske vladajuće dinastije u noći sa 16. na 17. srpnja 1918., ubojstvo cara Nikolaja i carice Aleksandre te petero njihove djece, Olge, Tatjane, Marije, Anastazije i Alekseja, priča je koja nadilazi vrijeme. Snimljeni su brojni filmovi i dokumentarci, objavljene su brojne priče i DNK analize, ali Romanovi su i dalje najntrigantnija priča u Rusiji.

Pogotovo za lovce na blago, jer iza Romanovih je ostalo golemo bogatstvo. Godinama su se prenosile priče o sanducima zlata, koji su u gluho doba noći ukrcavani na vlakove i negdje zakopavani. Potraga za 'najvećim blagom na svijetu' traje gotovo 100 godina. Počela je istog trenutka kad je streljački vod zapucao u podrumu kuće Ipatiev u Ekaterinburgu. Te kuće više nema, a na tom mjestu izgrađena je crkva Svih svetih.

Škrinja s blagom NEGDJE POSTOJE Life 7 misterioznih i nikad pronađenih blaga: Za njima se još traga

Ovih dana objavljeni su dokumenti iz arhiva KGB-a, koji daju dosad najprecizniju moguću lokaciju zakopanog blaga Romanovih. Ne cijelog, ali riječ je o zlatu vrijednog 30 milijuna eura. Dovoljno je to razloga da se lovci aktiviraju i krenu u novu potragu. U dokumentima piše da je zlato zakopano uz transsibirsku prugu 3544 kilometra istočno od Moskve. Nitko na tom mjestu neće naći oznaku 'x', ali ako netko ima vremena, strpljenja i nešto novca, avantura bi mu se mogla isplatiti.

Nema sumnje i da su KGB-ovi agenti tijekom sovjetske vlasti krenuli za tim tragom, no nema informacija jesu li bili uspješni. 
Dokumenti otkrivaju priču Karla Purroka, koji je priznao da je s prijateljem blago zakopao na dubinu od 2,5 metara nekih 4,5 kilometara od grada Tajge u zapadnom Sibiru.

- Vagoni su bili nakrcani zlatom, a spašavali smo ga od Crvene armije u listopadu 1919. - izjavio je Purrok.
To je tek dio blaga Romanovih, krune i tijare koje su pripadale ubijenim kćerima cara Nikolaja također su još uvijen nepronađene. Kao i dijamanti i drugo drago kamenje nepoznate vrijednosti.

Traga se i za blagom koje ja car osobno predao stanovnicima Omska i Tobolska. U tim sanducima nalaze se i sablje ukrašene dijamantima, koje su pripadale Nikolaju i kraljeviću Alekseju.  

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.