Life
3778 prikaza

"Oprez, kraj vas je 15 velikih bijelih psina!"

Velika bijela psina
Terry Goss/Wikipedia
Šokantnu snimku šerifa koji iz helikoptera upozorava ljude u vodi prenio je BBC

Iako većina morskih pasa ne bi napala ljude, problem je što se ljudi guraju na njihov teritorij a oni ih zamijene s plijenom, štite svoje mlade...

Na našu sreću, napadi morskih pasa izuzetno su rijetku u Jadranu, a u svijetu na godinu ima manje od 100 napada, od kojih je 10-ak smrtonosnih. Najviše se napada dogodi u SAD-u, Australiji i Africi, a rjeđe u Aziji dok su u Europi iznimno male vjerojatnosti za takvo što.
Ova je snimka nastala na južnom dijelu kalifornijske obale u SAD-u. Lokalni šerif nadlijetao je područje nakon što je ovaj tjedan morski pas napao ženu na plaći San Onofre.

Nalazeći se iznad vode, primijetili su ljude koji se kreću na surferskim daskama, no osim njih uočili su i čak 15-ak primjeraka velike bijele psine.

Odmah su izdali upozorenje: "Upozorenje svima u vodi, veslate na dasci dok je kraj vas 15 velikih bijelih. Savjetujemo vam da izađete iz vode na miran način".

Na sreću, nitko nije stradao, no doista je teško zamisliti kako je bilo ljudima kojima je to upozorenje bilo namijenjeno.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 11:37 13.Svibanj 2017.

    uuuuu