Life
32425 prikaza

'Očajna kućanica' veliku tajnu skrivala je 35 godina

Teri Hatcher
Press Association/PIXSELL
Progovorila je tek nakon 40. godine o tome što joj se dogodilo kada je imala samo pet godina

Lijepa, popularna i uspješna, no i duboko nesretna zbog traume koja ju je proganjala većinu njenog života - priča je Teri Hatcher, koja je svoju mračnu tajnu razotkrila svijetu tek u dobi od 41 godine. 

"Šutnja je stvar izbora", rekla je na konferenciji za novinare na Beverly Hillsu, gdje je trebala najaviti dodjelu Svjetskih nagrada za žene". "Stvar izbora je podići glas kako bi se nasilnicima reklo da više nećemo šutjeti".

Naime, ona je na događaju Ujedinjenih naroda u spomen na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama o stravičnom iskustvu seksualnog zlostavljanja iz djetinjstva.

- Bila sam uvjerena kako je to moja krivnja i krivila sam sebe za ono što mi se dogodilo pa nisam nikome ispričala o tome i sve sam držala za sebe - ispričala je. 

Natascha Kampusch OBILJEŽENA Life Natasha Kampusch: Moj život s bolesnikom i nakon njega

Nakon što se predsjednik Donald Trump otvoreno izrugivao svjedočenju Christine Blasey Ford protiv nominiranog za Vrhovni sud Bretta Kavanaugha, koga je optužila za seksualno zlostavljanje. Trump se Ford izrugivao jer se nije sjećala nekih detalja, poput točne lokacije napada, ali se sjećala toga da je popila pivo.

U Instagram postu koji mu je posvetila, Teri Hatcher je napisala "gospodine predsjedniče, voljela bih iskoristiti ovu priliku da vam objasnim proces prisjećanja žrtve na seksualni napad".

Evo čega se ja sjećam, napisala je Hatchter:

"Njegov uspravljeni penis, kojeg je gladio dok je sjedio za volanom automobila. Želiš li ga dodirnuti, pitao me. Rekla sam - ne! Uzeo mi je ruku da ga dira svejedno. Bio je ružičast. Bilo je maramica. Nisam znala što rade tamo. Kasnije sam saznala. Bila sam okrenuta licem prema dolje na sjedalu dok me zlostavljao. Rekao je "sviđa li ti se ovo", rekla sam mu "ne". Na to mi je rekao "jednog će ti se dana sviđati".

Evo čega se ne sjećam:

Adrese na kojoj se to dogodilo.

Kako sam dospjela tamo

Kako sam došla kući.

Koji dan ili mjesec je bio.

Je li itko pio pivo.

Nažalost, ja i potom desetljećima kasnije tinejdžerka Sarah Van Cleemput smo bile zlostavljane od istog muškarca. Ona je počinila samoubojstvo. Ja se borim s demonima, Gospodine predsjedniče, ja sam preživjela i mogu vam pomoći u shvaća nju kako takve traume djeluju na ljude.

Teri Hatcher | Author: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL
Možda će vam biti teško razumjeti, no rado ću vam objasniti. Voljna sam vam objasniti detalj u "ne sjećam se" i kako je to najčešće iskren odgovor na pitanja o takvim napadima. To ne znači da se nisu dogodili. Molim vas da listi ozljeda preživjelih ne dodajete i "izrugivao joj se predsjednik". To je jednostavno pogrešno.

U raljama pedofila 

U doba kad se zlostavljanje događalo, njena je majka primijetila da se čudno ponaša u blizini svog ujaka, pa ju je majčinskim instinktom odlučila držati podalje od njega, iako joj je malena Teri rekla da je sve u redu i da se ne ljuti na njega, u strahu od posljedica . 

Zlostavljanje djece Pedofilija u Hrvatskoj Top News Šokirali Hrvatsku: "Svaku je noć išao u krevet našoj unuci"

- Svi smo šutjeli, tako nam je bilo lakše. Razmišljala sam jesam li luda, da li možda izmišljam? Žrtvama je lakše vjerovati da je to plod mašte nego se suočiti s istinom - zaključuje Teri, objašnjavajući da se zlostavljanje dogodilo više puta te je trajalo do neke pete godine, a nastavilo se još godinama. Prestalo je kad se njena teta razvela od njega i više ga nije viđala.

Progovorila samo zato da ga se osudi 

Iako je mislila da će silovanje biti tajna koju će sa sobom ponijeti u grob, no do nje je došla informacija kako je njen ujak Richard Hayes Stone optužen za zlostavljanje druge dvije djevojčice, od kojih je jedna u tinejdžerskoj dobi zbog toga počinila samoubojstvo.

Skandal oko silovanja curica izbio je kad je Sarah Van Cleemput prije samoubojstva ostavila poruku u kojoj je pisalo "Sigurno se pitate zašto je normalna tinejdžerica učinila ovo. Pa pitajte Dicka zašto?"

Nadimak Dick policiju je doveo do Stonea koji je bio blizak prijatelj obitelji djevojčice. Tada se otkrilo da je on bivši muž Heatherine tete pa je glumica onda napokon progovorila o svojoj prošlosti. Richard Hayes Stone umro je u zatvoru za vrijeme služenja kazne. Osuđen je na 14 godina zatvora, a umro je odsluživši samo šest godina.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar maks20022
    maks20022 18:20 07.Ožujak 2020.

    Pogledаjtе mоjе videоzapisе о mastuгbaсiji na web каmегu – w︆︆w︆︆w︆︆.︆︆f︆︆ck69︆︆.︆︆site