Life
4559 prikaza

Njih 10 su najbolje plaćeni hrvatski nogometaši

Hrvatska nogometna reprezentacija
Sandra Šimunović/Pixsell
Poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji cijene im rastu, neki su svojim klubovima poput suhog zlata

Bez obzira što je i službeno najbolji igrač svijeta, što je najboljim igračem proglašen i ljetos na Svjetskom prvenstvu u Moskvi, on je po godišnjim primanjima daleko od najbolje plaćenih 10 nogometaša svijeta. Ljestvica 10 najbolje plaćenih hrvatskih nogometaša danas izgleda ovako (iznosi označavaju godišnju plaću):

1. Luka Modrić (Real Madrid) - 7.5 milijuna eura

Luka Modrić | Author: Murad Sezer/ Reuters/ Pixsell Murad Sezer/ Reuters/ Pixsell

Inter mu je ljetos, pisalo se, nudio ugovor do 2022. i to za garantiranih 10 milijuna eura, te još 1,5 milijuna kroz razne bonuse. Real je navodio da će igrača pustiti samo uz odštetu od 750 milijuna eura. No, Modrić nije htio ići unatoč ponekad i drugačijim nagađanjima. Prema posljednjim vijestima, Real mu sada priprema povišicu do oko 10 milijuna godišnje... Zbog lojalnosti, dakako, ne zbog toga što bi bili zabrinuti da netko upeca najboljeg igrača svijeta u okolnostima na koje Real više ne bi mogao utjecati.

2. Ivan Rakitić (Barcelona) - 5.5 milijuna eura

Ivan Rakitić na utakmici sa Nigerijom | Author: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

Barcelona je s njim osvojila čak i Ligu prvaka, u finalnu pobjedu, kao što je i red, on je ugradio i jedan svoj gol. Ovaj igrač danas iza sebe usto ima i srebro sa SP-a u Rusiji, pa niti njemu ne gine povišica, bez obzira na odštetnu klauzulu od astronomskih 125 milijuna eura.

3. Mateo Kovačić (Chelsea) – 4,4 milijuna eura

MAteo Kovačić | Author: Nigel French/Press Association/PIXSELL Nigel French/Press Association/PIXSELL

Prema posljednjim podacima, status ovog igrača u klubu u koji je došao na posudbu iz Reala iz Madrida, takav je da prima 75.000 funti tjedno. Sljedećih nekoliko njegovih suigrača iz reprezentacije svi su tu negdje po primanjima, a u njegovom slučaju ulogu igra i tečaj funte prema euru. U Realu je, tužio se, malo igrao, pa malo nije igrao i zato nije zažalio što je otišao "na otok". Posudba traje do kraja lipnja 2019.

4. Vedran Ćorluka (Lokomotiv) - 4.2 milijuna eura

Vedran Ćorluka | Author: REUTERS/Christian Hartmann REUTERS/Christian Hartmann

Njemu ne pada na kraj pameti odlaziti odatle. Već šest godina je u Ruskoj premijer ligi, još otkako ga je tamo odveo Slaven Bilić 2012. i danas je jedan od najbolje plaćenih tamošnjih igrača. Njegov klub je aktualni prvak vrlo snažne lige od 16 klubova, pa ako bi doista došlo do nekakvih konkretnih pregovora s npr. Bayernom ili engleskim premijerligašima, morala bi to biti doista bogata ponuda da joj se Ćorluka odazove.

5. Mario Mandžukić (Juventus) - 4 milijuna eura

Mario Mandžukić | Author: Goran Stanzl (PIXSELL) Goran Stanzl (PIXSELL)

Da igrač ovakvog kalibra, od takvog materijala kao da je praktično nepoderiv, igra za tu plaću, na prvu može iznenaditi. No, Italija u profesionalnom nogometu odavno nije svjetska superliga što se tiče plaća. Ali je tamo igrati nešto posebno. U takvim uvjetima Mandžukić ipak ima bitno bolji tretman; prvo zato što je hrvatski napadač, inteligentni razbijač, fajter koji se ne libi "potući" u šesnaestercu, pa i šire, od dolaska iz Atletica Madrid zadržao je razinu zbog koje su ga uopće doveli. Drugo, ono što je pokazao na SP-u bilo je fascinantno i sigurno ne bi trebalo dugo tražiti za pronaći nekoga tko bi Mandžu htio dovesti sebi po cijenu vreće novca. On danas ima 33 godine i slijedi mu produženje ugovora do – 2020. godine.

6. Ivan Perišić (Inter) – 4 milijuna eura

Ivan Perišić | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Igor Kralj (PIXSELL)

On je prvi u nizu hrvatske kolonije u Interu. Igra već četvrtu sezonu u klubu, a koliko klubu znači, pokazuje i to što su mu poslodavci bili presretno kad je prošle sezone pristao potpisati sve do ljeta 2022.

7. Dejan Lovren (Liverpool) - 3.6 milijuna eura

Dejan Lovren | Author: REUTERS REUTERS

Iza njega je odavno prošlo vrijeme u kojem je bivao predmetom navijačke sprdnje, pokazalo se da ga je itekako vrijedilo čekati, u najmanju ruku da je samo trebao doći netko tko nogomet poznaje kao Jürgen Klopp, pa da Lovren zaigra odlično. A tek ono što je pokazao na SP-u... Plaća mu se nije mijenjala, bar ne previše, ali se sada nakon mundijala nitko ne bi previše iznenadio da mu i poraste.

8. Šime Vrsaljko (Inter) – 3 milijuna eura

Hrvatska na SP 2018., pobjeda nad Engleskom | Author: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

Još jedan bivši igrač Atletica iz Madrida, samo što je ovaj branič koji je na SP-u odigrao čudesno u kontinuitetu, u Interu samo na posudbi, s tim što na kraju roka talijanski klub ima pravo otkupa ugovora. To se zapravo i očekuje, taj transfer s Pirinejskog na Apeninski poluotok na ljeto.

9. Marcelo Brozović (Inter) – 2,5 milijuna eura

Ove godine u svibnju on je upisao već 100. utakmicu za Inter, poslovično dijeli asistencije u važnim utakmicama, nije mu mrsko niti da i sam zabije i tu se stvari ne bi trebale mijenjati.

10. Ivan Strinić (Milan) – 2 milijuna eura

Nazovimo to da je na "bolovanju" nekoliko mjeseci zbog određene hipertrofije srčanog mišića. U Milan je ionako došao kao slobodan igrač nakon Napolija i Sampdorije. Ne treba da će biti sve u redu. U jednom od intervjua izjavio je nedavno da je bio na specijalističkom pregledu u Belgiji, te mu je tamo liječnik, žestoki navijač Anderlechta, rekao da je to kod sportaša česta i bezopasna pojava, te ako ga ne puste igrati u Milanu, neka dođe njima u Belgiju i, evo, on će mu osobno to napisati.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.