Life
17883 prikaza

Najpoznatija ovisnica: Droga joj je ubila dvije bebe

Mi djeca s kolodvora Zoo
Screenshot Youtube
Zahvaljujući knjizi o svom životu stekla je svjetsku slavu, ali to joj nije pomoglo sa životnim demonima

Christiana F. bila je anonimna djevojka koja je adolescentske dane provela na ulicama Berlina na ozloglašenoj "Stanici Zoo", a onda je svoja traumatična iskustva pretočila u svjetski bestseller koji je privukao veliku pažnju i na našim prostorima.

Sa 14 godina prvi put je uzela heroin, majka je uspjela izvući je iz toga kad ju je poslala kod bake na selo, nakon čega je Christiana bila čista pet godina. Novinari Sterna otkrili su je kad je svjedočila na suđenju pedofilu koji je djeci za seks plaćao heroinom. Ubrzo je njena priča potresla svijet kao knjiga, a zatim i film "Mi djeca sa stanice Zoo", šokirajući i potičući na rasprave o ovisnosti i prostituciji maloljetnika širom Europe.

Bila je to najstrašnija knjiga koju su tinejdžeri mogli pročitati osamdesetih godina, a čitali su je milijuni. Čitaju je i danas. Christiana je bila najpoznatija narkomanka svijeta i nije joj trebalo dugo da se vrati svom poroku.

Meksički narkobossovi pokopani na bizarnom groblju Bizarno i luksuzno Top News Groblje za dilere: Počivaju u palačama s bazenom

"Zbog toga što me nije bilo sramota ispričati svoju životnu priču, odjednom sam postala poznata i svi su željeli pričati sa mnom. Osjećala sam se strašno, kao neki zamorac. Svi su se pitali jesam li mrtva, hoću li izdržati, jesam li i dalje ovisnik. Ni za što drugo nisu bili zainteresirani osim za to što sam ovisnica. Zato se kajem što sam radila knjigu i film", ispričala je nedavno.

Zahvaljujući velikom uspjehu preselila se u Los Angeles gdje se drogirala s mnogim poznatim ličnostima, a pričalo se i da je spavala s Davidom Bowiejem.

Više puta je pokušavala srediti svoj život, ali čak dva puta je prekidala trudnoću, a sina Filipa je rodila 1996. godine. Filipovog oca upoznala je na odvikavanju, on ju je ostavio, a 2008. godine joj je socijalna služba uzela dijete. Ipak, onda ga je otela i pobjegla s njim u Amsterdam. Kružile su priče da ne brine o sinu, da se drogira, a ona se vratila u Njemačka, predala je sina i oduzeto joj je roditeljsko pravo. Filip je bio kod skrbnika i viđao se s majkom. Christiana je i danas ovisnica, boluje od hepatitisa C kojeg je dobila još osamdesetih godina i ima cirozu jetre.

"Mogu umrijeti svakog časa, ali ne žalim ni za čim u životu, jer mislim da ništa nisam propustila. U redu sam. Ne bih nikome preporučila da ide mojim putem, ali to je moj život", rekla je Christiana u jednom intervjuu prije nego se opet povukla u samoću.

(Kurir)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.