Life
33291 prikaza

Najljepša ruska plaža krije prljavu tajnu

Staklena plaža kod Vladivostoka
YouTube
Ekološki zločin što ga je čovjek počinio, priroda je učinila sve da ga ispravi

Za sunčanog dana plaža u Zaljevu Usuri u Primorskoj regiji na krajnjem istoku Rusije nedaleko od Vladivostoka, izgleda kao da je pokrivena sve samim zapaljenim svijećama. Za ovu prirodnu zanimljivost, ali ujedno ekološku katatrofu, Siberian Times objašnjava da je nastala tako što je plaža godinama služila kao stovarište otpada iz lokalne tvornice porculana koja je tamo istovarivala oštećene krhotine boca i drugog otpada iz proizvodnog procesa.

Staklena plaža kod Vladivostoka | Author: YouTube YouTube

Priroda je vremenom ipak ispravila ljudsku pogrešku i ostavila svoj vlastiti pečat na tom mjestu. Godinama su valovi neumoljivo valjali krhotine, lomili ih, polirali sve te staklene i porculanske komade, dotle da su danas posjetitelji voljni čak i platiti malu naknadu kako bi tamo došli i uživali u pogledu. Turisti su fascinirani blještavom plažom, savršeno prozirnim morem i čarobnim pogledom na zaljev.

1/6

Na ruskom jeziku poznata kao Stekljaška (Staklena plaža), ona se u svom najblještavijem izdanju ukazuje zimi kad snijeg pridonosi živosti boja koje oplahuje plićak Tihog oceana. A ljeti, kaledioskopska igra boja strši na podlozi od crnog vulkanskog pijeska. Objektivno, i priroda oko zaljeva podjednako je upečatljiva. Zaljev je okružen impresivnim vrtoglavnim klifovima, visokima desetke metara, prizorom koji je sušta suprotnost velegradu Vladivostoku koji je udaljen samo 30 minuta vožnje odatle.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Nikola Perić
    Neron 08:45 29.Rujan 2018.

    Tamo gdje su Amerikanci uništili plaže i čitave otoke,ne možeš ni doći,radi radijacije.I to su prljave tajne.Usa guzo uvlakać.