Life
7313 prikaza

Najkrvoločnija banda Brazila čudnim metodama kupuje članove

Favele
Thinkstock
Inovativne marketinške metode kojima reklamiraju članstvo u bandi potiču dosadašnje članove da u bandu dovedu još barem jednu osobu

U pokušajima da regrutiraju još članova brazilska najveća banda uči od najboljih - škola, nogometnih klubova i udruga - piše The Washington Post.

Primeiro Comando da Capital kartel, ili skraćeno PCC svoj centar ima u Sao Paulu, a djeluju i u 22 od 27 država u Brazilu. Imaju oko 30.000 članova diljem zemlje. Kako bi privukli nove članove banda želi regrutirati barem trideset članova dnevno s ciljem "pobjede u ratu" s rivalskim bandama.

Kako bi to postigli donijeli su pravilo o ukidanju 250 dolara mjesečne članarine, te "Big Brother" program prema kojem svaki novi član dobije "mentora". Post ih opisuje kao krvoločne i okrutne, i kao najveći trn u oku ne samo policije, s kojom svako toliko imaju ratove iako su formalno u "primirju", već i drugih bandi.

Inovativne marketinške metode kojima reklamiraju članstvo u bandi potiču dosadašnje članove da u bandu dovedu još barem jednu osobu, pa će i sami imati benefite.

La China Pad nedodirljive Life Opasna šefica narko kartela: Ubila je 150 ljudi, a izdao ju dečko

Policija je u Sao Paulu za metode saznala tijekom akcije prisluškivanja u sklopu istrage bande koja kontrolira brazilsko tržište kokainom i mnoge zatvore u zemlji. U jednom od razgovora članovi PCC-ja kažu kako su "zabrinuti jer nemaju ljudstva da se obračunaju s bandama u drugim državama"

"Kako ćemo ratovati", kaže jedan.

"Nikako, ne još", kaže drugi.

Policija djelovanje bande naziva "genocidom" nad drugim bandama, i što je još važnije, nad policijom. Policija kaže kako su samo u drugoj polovici kupili oko 400 ljudi. Šefovi bande su čak naručili, kaže policija, da se ubojstva fotografiraju i snime, što samo pokazuje kako se malo boje zakona.

"Šire se jer su najjači i najveći, pa ako ne progutaju i asimiliraju druge, onda ih eliminiraju. Osnovani su 1990. u Sao Paulu od strane zatvorenika koji su tražili bolji tretman", kaže Márcio Sérgio Christino, tužitelj koji je o njima napisao i knjigu.

PCC se proširio i u Boliviju te Paragvaj, a kako je rastao broj zatvorenika u državi tako je rastao i broj članova bande, jer su zatvori najplodnije tlo za regrutaciju. Kako se pripremaju za osnaživanje u drugim državama, treba im vojska. Policija pretpostavlja da planiraju napad na zgrade (poput zgrada suda) gdje se nalazi oduzeto oružje.

Banda MS-13 NAPUHANO Life Pet mitova o najopasnijoj bandi na svijetu

Ekspanzija PCC-ja, piše Washington Post, pridonijela je porastu kriminaliteta diljem zemlje. Sve je više ubojstava i u Rio de Janeiru gdje su dosegla svoj maksimum u osam godina, sa 6.731 ubijenom osobom u 2017. Tome ne pomaže ekonomija koja stagnira i policija čiji su budžeti sve manji.

Sukobi su bandom su uvijek krvavi. Nakon što je 2006. policija dio lidera smjestila u samice, grupa je organizirala masovne pobune u zatvorima u kojima je poginulo četrdeset policajaca i čuvara. U Sao Paulu su zapalili gotovo sto autobusa u najvećem napadu te vrste u povijesti Brazila.

No, još je gore ignorirati ih.

"Skupo je to, da. Ali ako ne trošimo na to, onda koje izbore imamo. Ako predamo zemlju narkodilerima, gdje je naša suverenost", kaže Christino.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Lonsalotta
    Lonsalotta 01:48 02.Kolovoz 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com

  • MaryellenGraves 23:30 01.Kolovoz 2018.

    Zaradim od 30.000 do 35.000 dolara mjesečno za rad kod kuće na računalu kod kuće. Radim ovo za 2 godine, a prošli mjesec sam zaradio prvu petu plaću za plaćanje svih vremena! posjetite..>> Ecash10.COM