Life
20678 prikaza

Nacističke karte: Ovako je Hitler želio napasti SAD

Karte mogućih scenarija napada Hitlera na SAD
1/9
Screenshot
Nacisti su eksperimentirali s projektilima dugog dometa s namjerom napada, a Japanci sa 'vatrenim balonima'

Četiri mjeseca nakon što su Japanci bombardirali Pearl Harbor, i tako potaknuli ulazak SAD u 2. svjetski rat, Hitler se činio nezaustavljivim. Njemačke snage na istočnom frontu napredovale su prema Moskvi, a Hitler je u tom trenutku rata bio siguran u svoju pobjedu. Japan je zadirao u različita britanska, nizozemska i američka uporišta na Tihom oceanu, a američki brodovi morali su se nositi sa razarajućim napadima kamikaza. 

U tim nesigurnim trenucima nije se činilo nemoguće da magazin LIFE objavi razne scenarije po kojima bi Njemačka i Japan mogli napasti i SAD. Bilo je tu raznih planova invazije američke obale, pa i mogućih napada na zapadnu obalu, i Kaliforniju.

Karte mogućih scenarija napada Hitlera na SAD | Author: Screenshot Screenshot

Plan 1 

Detalji njemačko - japanske invazije s napadima na američku obalu.

Karte mogućih scenarija napada Hitlera na SAD | Author: Screenshot Screenshot

Plan 2

Japanska invazija zapadne obale kroz Pearl Harbor i Kaliforniju.

Karte mogućih scenarija napada Hitlera na SAD | Author: Screenshot Screenshot

Plan 3

Napad japanske i njemačke flote, preko bombardiranja Panamskog kanala  i slijetanja u Ekvadoru. 

Karte mogućih scenarija napada Hitlera na SAD | Author: Screenshot Screenshot
Plan 4

Četvrti plan kombinirao je pomorsku snagu sila Osovine u njihovom preuzimanju Atlantika, što bi moglo dovesti do eventualne invazije SAD-a putem rijeke Mississippi.

Karte mogućih scenarija napada Hitlera na SAD | Author: Screenshot Screenshot
Plan 5

Bila je tu mogućnost i napada kroz Norfolk.

Karte mogućih scenarija napada Hitlera na SAD | Author: Screenshot Screenshot
Plan 6

Šesti plan je bio napad putem Kanade kroz rijeku sv. Lovrijenca i Hudson Valley.

Nacistički dokumenti koji detaljno opisuju njihove planove za holokaust u Sjevernoj Americi izašli su na vidjelo, no nije jasno u kojoj je mjeri Njemačka zapravo planirala invaziju na SAD, iako znamo da su eksperimentirali s projektilima dugog dometa s namjerom napada, piše ATI. 

Bez obzira koliko se zna ili ne zna o tome je li se Hitler planirao udružiti s Japancima i napasti SAD, sigurno je kako spomenuti scenariji pokazuje stanje nervoze koje je zbog potencijalnog napada vladalo u zemlji. 

Nacistička knjiga OTKRIĆE Life Tajna Hitlerova knjiga: Planirao je holokaust u SAD-u

Što se tiče Japanaca oni su na kraju sami krenuli u svoj pothvat i navodno dvije godine razvijali ozbiljan projekt izrade tisuće laganih ali izdržljivih balona bombi koje su planirali poslati preko Tihog oceana 1945. godine. 

Uz pomoć užadi s kojom su na balone privezali eksploziv, plan im je bio Sjevernu Ameriku obasuti vatrenim balonima, koji su trebali izazvati masivne šumske požare. 9000 takvih Fu-Go balona lansirano je od studenog 1944. do travnja 1945. godine, no većina je završila u oceanu.

Samo nekoliko balona došlo je do cilja, a u tim napadima poginulo je petero nedužne djece i jedna trudna žena u Oregonu. No kako je bilo riječ o ne baš tako uspješnom planu, Japanci odustali od tog plana i vratili se prokušanim taktikama. 

Možda bi invazija SAD-a završila kao ti 'vatreni' baloni, no sigurno je da karte i planovi pokazuju kako je moglo doći do jako zastrašujućeg napada. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jurasp 18:25 09.Siječanj 2020.

    E da mi je vidjeti ovoga genijalca od novinara da stane pred zrcalo i ponovo pročita hrpu gluposti koje je ovdje nadrobio! 4 mjeseca nakon Pearla, veli on da Hitler nadire prema Moskvi a kamikaze rokaju američansku flotu!??? Koje sramotno ... prikaži još! neznanje! Hitler je pred Moskvom stao u prosincu 1941 a kamikaza nije bilo do druge polovice 1944! Ostale gluposti mi se ne daju komentirati pogotovu ove nebulozne karte i laprdanja o američkom holokaustu ili iskrcavanju njemaca u SAD.

  • BESTpartizan 18:15 19.Travanj 2019.

    haha hitler nije ni jugu mogao pokorit luzerčina