Life
17768 prikaza

Modrić zaplakao: 'Ti navijači, to te čini sretnim i ponosnim'

Luka Modrić skriva suze na utakmici Hrvatska Francuska
Marvin Ibo Güngör/DPA/PIXSELL
Na ovakvom SP-u oni si nemaju ništa za predbaciti, hrabri su za reći da je 'taj poraz bio glup', oni su heroji

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon utakmice je izjavio da se, kao i u pobjedi, mora biti velik i u porazu. "Prvo čestitke Francuzima na osvojenom naslovu prvaka svijeta. Mi smo tužni, ali smo i ponosni!", kazao je Dalić, čovjek koji je u Rusiji objektivno napravio spektakularan uspjeh. Skupa sa svojim momcima.

Potom je dao kratak, ali krajnje precizan opis utakmice: "Odigrali smo dobru utakmicu, ali presjekao nas je taj penal i poslije je bilo puno teže, ali moram biti zadovoljan. Ostaje žal za titulom, ali to je nogomet. Francuzi nas nisu ničim iznenadili. Branili su se i igrali na kontre. Dobili smo dva slučajna gola, autogol i penal. To je u nogometu tako".

Zlatko Dalić | Author: REUTERS REUTERS

Šime Vrsaljko izjavu je davao dok se s njega praktično još uvijek cijedila voda od kiše: "Ostavili smo srce na terenu i ne možemo si ništa zamjeriti. Nadam se da su to osjetili i svi naši navijači. Igrali smo jako dobro, ali to je nogomet. Mislim da smo napravili nešto što će se uvijek pamtiti i možemo biti ponosni na sve što smo napravili. Od ponašanja do igre. Čestitam i navijačima koji su zajedno s nama predstavili domovinu u najboljem svjetlu."

Na kraju čini se da je poraz u finalu najteže pao Luki Modriću, u utakmici koja je komotno mogla završiti i istom ovakvom pobjedom Hrvatske.

"Definitivno nije lako izgubiti, ali što je tu je. Možemo biti ponosni, nemamo si što zamjeriti. Dali smo sve od sebe, bili bolja ekipa velik dio utakmice, ali ti nekakvi 'nesretni golovi' su otišli na njihovu stranu i na kraju oni slave, a mi možemo biti ponosni na ovo što smo napravili. Osjećaji su pomiješani, nije lako izgubiti, ali idemo dalje!", kazao je Modrić.

Šime Vrsaljko | Author: Igor Kralj (PIXSELL) Igor Kralj (PIXSELL)

Rekao je da je zahvalan svojim suigračima, "jer bez njih ovoga ne bi bilo", a potom je rekao i riječ, dvije o navijačima. "Da, kad vidiš ovakvu podršku, to te čini sretnijim i ponosnijim. Znaš da si nešto veliko napravio, ali nije lagan osjećaj doći tako blizu i izgubiti...", rekao je u izjavi za HRT.

Osvajaču apsolutno najvećeg pojedinačnog priznanja u nogometu u tom je trenutku, unatoč osobnom slavlju, puknuo glas, potekle su mu suze i pobjegao je negdje podalje od kamera sređivati unutarnju buru proturječnih, vrlo snažnih emocija.

Najhrabriji za suočiti se sa spektakularnim uspjehom, ali i propuštenom prilikom, bio je Dejan Lovren. Rekao je da se s ovakvim porazom u finalu SP-a igrači na osobnoj razini još godinama neće moći pomiriti.

"Čak i kad je bilo 4-1 mi nismo odustajali i vjerovali smo do samog kraja. Nažalost, u svakoj utakmici netko mora izgubiti, a ovoga puta smo to bili mi. Najveći žal ostaje zbog načina na koji smo izgubili jer je on zaista glup i s tim se nećemo pomiriti još dugi niz godina. Igrali smo lijep nogomet, možda i najljepši do sad, ali Francuzi su imali sreće i došli su do pobjede", kazao je.

Dejan Lovren nakon finala SP 2018. | Author: Igor Kralj/PIXSELL Igor Kralj/PIXSELL

S druge strane, Lovren je itekako svjestan da je i hrvatska reprezentacija na SP-u više nego trijumfirala: "Bez obzira na sve mi moramo biti ponosni. Ovo je bio veliki gušt i veliko priznanje za sve nas. Kako za one koji nisu vjerovali u nas tako i za one koji jesu, ali ponajviše je to za Dalića. Svi se veselimo povratku u domovinu i dočeku koji se organizira. Jedva čekamo doći natrag i vidjeti naše ljude i naš narod. To će nam dodatno podignuti samopouzdanje."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.