Life
2330 prikaza

Mladi Tucak - imao je dosta bujnu kosu

Ivica Tucak
Pixsell/Facebook
Donosimo vam jednu od rijetkih fotografija Ivice Tucka

Ivica Tucak je, najblaže rečeno, ovih dana najpopularniji Hrvat.

Izbornik hrvatskih vaterpolista proteklog je vikenda konačno 'došao na svoje' i sa svojim dečkima uzeo svjetsko zlato.

Donosimo vam jednu od rijetih njegovih slika iz mladosti - Tucak je imao prilično bujnu kosu.

Ivica Tucak i Joško Koludrović | Author: Facebook Facebook
Na fotografiji je sa splitskim vaterpolistom Joškom Koludrovićem koji danas živi u Švicarskoj.

Tucak je na klupi reprezentacije debitirao na na Mundijalu 2013. u Barceloni gdje su njegovi izabranici pomeli skupinu sa SAD-om, Kanadom i Južnoafričkom Republikom.

Preko Novog Zelanda i Australije stigli smo do polufinala gdje nas je izbacila Mađarska koja se okitila zlatom. Nama je pripala bronca pobjedom 10-8 protiv Italije.

Dvije godine kasnije, Tucak i 'barakude' popravili su rezultat iz Španjolske. U ruskom Kazanju Hrvatska je rutinski prošla skupinu sa Kanadom, Brazilom i Kinom da bi preko Crne Gore i Grčke stigla do finala protiv Srbije koja je bila uvjerljiva uz 11-4.

Ivica Tucak | Author: Davor Javorovic (PIXSELL) Davor Javorovic (PIXSELL)
Na Olimpijskim igrama u Riju 2016. osvojili smo drugo mjesto u konkurenciji Španjolaca, Talijana, Crnogoraca, Amerikanaca i Francuza gdje smo porazom od potonjih 'preskočili' Srbe sve do finala.

Tako su Tuckovi izabranici preko Brazila i Crne Gore stigli do finala protiv Srbije gdje su naši susjedi bili bolji uz 11-7, a dva dana kasnije u finalu izdominirali su domaćina Mađarsku.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.