Life
4770 prikaza

Mladi 'bandićevac': Čudnovati Berini počeci u lancima

Davor Bernardić
1/6
Patrik Macek (PIXSELL)
Šef SDP-a bio je prilično osebujan lik i prije gotovo 13 godina

Davor Bernardić otkako je postao predsjednik SDP-a privlači pažnju čudnim potezima - od slikanja s kiselim zeljem i izjava koje praktički nitko ne razumije do najave da SDP neće podržati ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Njegov 'osebujan' način na koji vodi stranku zaprepastio je i njegove najbliže suradnike, dakle one koji mu drže stranu, a ni SDP-ovi birači više ne razumiju što to Bero radi.

1/6

No, Bero je i ranijih godina, dok je još bio mladi SDP-ovac znao izvoditi kojekakve performanse. Pixsellov fotograf Patrik Macek ima jednu od najbogatijih fotografskih arhiva u kojima se mogu naći razne fotografije hrvatskih političara, a za express.hr ustupio je Berine stare fotografije iz ljeta 2005. godine.

Bernardić je naime 19. srpnja 2005. s članovima zagrebačkog Foruma mladih SDP-a prosvjedovao na Trgu svetog Marka protiv zabrane prosvjeda na Gornjem gradu. On je tada bio predsjednik Foruma mladih SDP-a koji su u to vrijeme bili pod kapom Milana Bandića, odnosno 'forum mladih bandićevaca'.

Vezao se tako Bero lancima, ljepio flaster preko usta, nosio transparente, ali kako se čini prema jednoj fotografiji, zaradio je i prekršajnu prijavu.

Naš kolega Macek ima još zanimljivih fotografija, koje ćemo nastaviti objavljivati, a sada vam donosimo galeriju mladog Bere u lancima, prije gotovo trinaest godina.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.