Life
38026 prikaza

Misteriozna prva dama Francuske: Tko je Brigitte?

Brigitte Trogneux
REUTERS
Odnos između novoizabranog francuskog predsjednika Emmanuela Macrona i njegove žene Brigitte Trogenux zaintrigirao je svijet

U njegov je život ušla kad je imao samo 15 godina - kao njegova profesorica. U godinama koje slijede, ona mu je postala puno više od toga - od ljubavnice do supruge, savjetnice, a sada i prve dame. No, kako je 24 godine starija Brigitte "ulovila" Macrona (39), koji je postao najmlađi predsjednik u povijesti Francuske?

U njihovoj ljubavnoj priči nema ništa što spada u domenu dosadnog klišeja.

- Bez nje, ja ne bih bio ja - izjavio je Macron nakon prvog kruga predsjedničkih izbora u travnju.

Brigitte (64) - danas baka sa sedmero unučadi, postat će nova Prva dama Francuske. No, ona se definitivno neće uklopiti u tradicionalnu ulogu supruge predsjednika, a Macron je već najavio kako će, ako bude izabran, njoj dati službenu poziciju u svojoj administraciji.

Upoznali su se kad je Macron glumio u školskoj predstavi koju je postavljala njegova Brigitte, tada udana majka troje djece. Bilo je to u Auziereu, gradu na sjeveru Francuske. Nakon završetka predstave, profesorica mu je i čestitala, što će ostati zabilježeno kao prvi poljubac neobičnog para.

Prvi poljubac francuskog predsjedničkog para | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Već s 16 rekao da će je oženiti

Usprkos razlici u godinama, Macron je već s 16 godina rekao Brigitte da će ju oženiti. Kad je imao 18, počeli su vezu. Brigitte se u međuvremenu rastavila i par se vjenčao 2007. godine. Žive s troje djece koje Brigitte ima iz bivšeg braka.

Ovih će dana Brigitte biti uz svog supruga kad će on preuzimati dužnost predsjednika Francuske.

Elegantna i vitka, 64-godišnjakinja već je puno puta hvaljena zbog svog mlađeg izgleda, definitivno je najbliža savjetnica svog supruga.

Brigitte Macron, prva dama Francuske | Author: Reuters Reuters

- Svaku večer razmijenjujemo sve što smo čuli jedno o drugom. Moram obratiti pažnju na sve, učiniti sve od sebe da ga zaštitim - izjavila je Brigitte prošle godine.

Zahvaljujući velikoj razlici u godinama i "fatalnoj ljubavi" kako su je prozvali brojni mediji, Brigitte se našla na naslovnicama 10-ak svjetskih časopisa, fascinirajući svijet svojom neobičnom ljubavnom pričom.

Ljubav je imala vlastiti put 

Brigitte je rođena u obitelji koja se bavila proizvodnjom čokolade i slastica, u gradu Amiensu otkuda je i Macron. Prije nego što ga je upoznala, živjela je konvencionalnim životom - imala je stabilnu karijeru kao profesorica francuske književnosti, latinskog i drame te je bila supruga bankara Andrea Louisa Auziere, piše CNN

Brigitte Macron, prva dama Francuske | Author: Reuters Reuters

- Ljubav je napravila svoje i mi smo je samo slijedili. Ona me dovela na put razvoda, Emmanuelu je bilo nemoguće odoljeti - rekla je magazinu Paris Match 2016. 

Zbog njega se preselila u Pariz 2006, a 2015. odrekla vlastite karijere kako bi pomogla suprugu s njegovom. 

U dokumentarcu France3 TV, jasno je prikazano kako Brigitte "trenira" Macrona. U jednoj sceni, vodi ga kroz glasovne vježbe te mu sugerira kada treba podići glas. 

Njena odrasla djeca, Sebastien, Laurence i Tiphaine imaju odličan odnos sa svojim mlađahnim očuhom te su za vrijeme kampanje često viđeni kako nose majice s njegovim likom. 

- Nitko zapravo ne može reći u kojem je trenutku naša priča postala ljubavna. Taj detalj je osoban i pripada samo nama, to je naša tajna - Brigitte je rekla.

Philippe Besson, blizak prijatelj para, govori kako njihov odnos nije uvijek nailazio na odobravanje. Oni koji poznaju Brigitte opisuju je kao šarmantnu, elokventnu i racionalnu ženu, koja je savršen par svom suprugu. Oboje su se morali suočiti s vrlo ružnim pogledima, govorkanjima i osuđivanjima, pa čak i otporom vlastitih obitelji zbog onog što naše društvo smatra velikom preprekom, a to je razlika u godinama, rekao je Besson.

Jedni od onih koji su se protivili odnosu su bili Emmanuelovi roditelji, koji su bili sumnjičavi prema namjerama Brigitte, misleći da ga je zavela. No, naposljetku su prihvatili odluku svog sina.

- Da bi se stvari stavile u pravu perspektivu, pogledajte Donalda i Melaniu Trump koja je 24 godine mlađa od njega, no o tome nitko ne priča - ističe Besson.

Izvor blizak paru otkriva kako je upravo ta borba s tuđim mišljenjima učvrstila njihovu ljubav.

- Nedvojbeno je kako naša obitelj nije klasična. No, da li zbog toga u njom imamo manje ljubavi? Ne mislim tako, mislim da je imamo čak i više - rekao je sam Macron.

 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.