Life
19398 prikaza

Misterij smrti prije 30 godina - utopili ga rođaci

Ubijeni dječak Gregory Villemin prije 30 godina u Francuskoj
Reuters/Handouts
Četverogodišnji dječak pronađen je utopljen sa svezanim rukama i nogama u rijeci Vologne 1984.

Prateta i praujak četverogodišnjeg dječaka ubijenog prije 32 godine u Francuskoj optuženi su za njegovu otmicu, budeći nade u rješavanje misterija koji je preko tri desetljeća držao cijelu zemlju na iglama, piše Guardian.

Gregory Villemin pronađen je 16. listopada 1984. utopljen sa svezanim nogama i rukama u rijeci Vologne u planinama Vosges u istočnoj Francuskoj.

Nemaju alibi

Slučaj "malog Gregoryja" je jedan od najslavnijih francuskih neriješenih zločina te se pretvorio u sagu o obiteljskoj ljubomori te suparništvu koje je došlo na naslovnice kad su prošlog tjedna uhićeni Jacqueline Jacob (72) te njen suprug Marcel (71). Nakon dovođenja na sud u Dijonu par je suočen s optužbama te stavljen u pritvor.

Oboje je negiralo bilo kakvu krivnju, izvijestio je državni tužitelj jean-Jacques Bosc na medijskoj konferenciji. Trenutno nemaju alibi koji bi bio potvrđen.

Ozlogkašene sestre Papin Christine i Léa Papin Life Bolestan slučaj sestara Papin: Zgrozile su svijet!

Objašnjavajući optužbe, tužitelj je rekao kako Gregory ne bi umro da prije toga nije bio otet iz roditeljskog doma te neko vrijeme držan na životu, pa potom ubijen.

Prije nego je nađeno njegovo tijelo, dječakov ujak je navodno primio poziv od nepoznate osobe koja je tvrdila da je otela mališana.

Pisma su pokrenula istragu staru tri desetljeća

Do potencijalnog preokreta u slučaju došli su kroz analizu rukopisa prijetnji u pismima koja su bila poslana Gregoryjevim roditeljima, otkrio je izvor blizak istrazi.

Ispitivanje pisma poslanog Gregoryjevom ocu 1983., godinu dana prije ubojstva dječaka, dovelo je do novih sumnjičenja Jacqueline Jacob.

Drugo pismo u kojem je preuzeta odgovornost za ubojstvo stiglo je odmah drugi dan nakon njega te je pisalo "Vaš sin je mrtav, osvetio sam se".

Otpočetka sumnjali na obitelj

Mjesec dana nakon ubojstva policija je uhitila Bernarda Larochea, nećaka dječakova oca. Protiv njega je svjedočila šogorica Murile Bolle. Oslobođen je 1985. nakon što je Bolle povukla svoj iskaz. Lorechea je nekoliko tjedana nakon izlaska iz zatvora ubio dječakov otac Jean-Marie Villemin. On je zbog ubojstva proveo nekoliko godina iza rešetaka.

Izolirana djevojčica Genie RODITELJI IZ PAKLA Life Genie - zastrašujuća priča o zaboravljenom djetetu

I dječakova majka Christine Villemin je neko vrijeme bila u pritvoru zbog sumnje da je ubila sina, ali je naposljetku puštena. Država je roditeljima platila odštetu zbog propusta u istrazi i pogrešnih optužbi.

Narednih godina nastavili su primati anonimne pozive i pisma. Slučaj je nanovo otvoren 2000. godine, a potom i 2008. godine kada je policija pokušala utvrditi čiji se DNK nalazi na pismima. Tri različita nepoznata DNK su nađena, ali nijedan nisu uspjeli identificirati.

Misterij ubojstva malog Gregoryja potaknuo je stvaranje televizijskog filma te više od 15 knjiga.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.