Life
35767 prikaza

Misterij Putinovih kćeri - napokon progovorio o njima

Vladimir Putin, bivša žena i kćeri
Wikipedia Commons
Vladimir Putin prvi put j javno progovorio o kćerima na kraju tradicionalne godišnje konferencije

Bivši KGB-ov agent koji vlada Rusijom od 1999. u rijetkoj je prilici prvi put progovorio javno o svojim kćerima - suočen s pitanjima novinara na kraju svoje tradicionalne godišnje konferencije.

Rekao je kako Mariya Putina (32) i Yekaterina Putina (31) obje žive u Rusiji, no njihov je odabir bio kloniti se biznisa, politike i medija.

Ponosan otac

- One rade prve korake u svojim karijerama i dobro napreduju. Nisu bile "djeca zvijezde", nikad nisu uživale u kamerama i reflektorima uperenim u njih. One samo žele živjeti vlastitim životima - izjavio je karizmatični Putin.

Vladimir Putin, bivša žena i kćeri | Author: Wikipedia Commons Wikipedia Commons

Putin je kćeri dobio u braku s bivšom ženom Ljudmilom s kojom se razveo 2014., iako postoje tračevi da s drugim ženama ima još jednu kćer i sina.

- Ne samo da žive u Rusiji, one se nikad nisu obrazovale nigdje izvan svoje zemlje. Ponosan sam na njih jer nastavljaju studirati i raditi, a moje kćeri govore tri europska jezika tečno - dodao je.

Već je i djed?

Njegove su riječi u suprotnosti s ranijim medijskim napisima da su se Mariya i Yekaterina školovale u Njemačkoj, kao i s tvrdnjama da Mariya sada živi na jugu Nizozemske sa svojim suprugom. Postoje glasine kako par ima sina, što bi, da je istina, Putina činilo djedom. 

Vladimir Putin, bivša žena i kćeri | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Osim toga, govori se da je Marija poprilično liberalna te ima širok krug europskih prijatelja, među kojima je i gay fitness trener iz Londona. 

Iako to Putin nije potvrdio, mediji su pisali kako je završila medicinski fakultet u Moskvi te doktorirala na temu sindroma dvarfizma.

Mariya se navodno udala 2012., a podaci o njezinoj profesiji i privatnom životu su strogo čuvana tajna moćnog Rusa koji naprosto ne želi ulaziti u te detalje ili ih otkriti javnosti.

Milijarderka i akrobatkinja

Druga kćer, Ekaterina, svoju je privatnost navodno uspjela zaštititi korištenjem prezimena Tikhonova, kojeg je uzela od svoje bake.Ona je zaposlena na moskovskom sveučilištu gdje radi zamjenica prorektora. Diplomirala je orijentalistiku nakon čega je nastavila karijeru na fakultetu na kojem se kasnije i zaposlila.

Udana je za bogatog ruskog bankara, 33-godišnjeg Kirila Šamalova, čiji je otac dugogodišnji Putinov prijatelj. Par zajedno posjeduje imovinu vrijednu oko dvije milijarde dolara, koja uključuje i brojne nekretnine u Rusiji i inozemstvu. Katarina  je i rock and roll akrobatkinja.

Pogledajte video s fotografijama Putinovih kćeri:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.