Life
9582 prikaza

Mamić poručio: "Što umišljate? Da ćete voditi Savez?"

Zdravko Mamić i Tomislav Svetina
Igor Kralj/PIXSELL
Svetina, Mišković i Kustić u paktu protiv njega, prvi korak je preuzimanje Zagrebačkog nogometnog saveza, no dug je to put

Tomislav Svetina, smijenjeni dopredsjednik i član uprave Dinama, odlučio se kandidirati za predsjednika Zagrebačkog nogometnog saveza. U svemu ima podršku Marijana Kustića, saborskog zastupnika HDZ-a, ali i direktora zaduženog za logistiku i infrastrukturu u Hrvatskom nogometnom savezu. Posredno, jasno, obojica imaju podršku šefa HDZ-a Andreja Plenkovića.

Kustić je ovih dana morao odgovarati i na neugodna pitanja o svom druženju s bjeguncem Zdravkom Mamićem u Sarajevu, gdje su se pozdravili i fotografirali na međunarodnom sportskom simpoziju Simposar 2018, na kojem su bili i izbornik Zlatko Dalić i prvi čovjek HNS-a Davor Šuker. Iako je Kustić za medije samo odgovorio "a što sam trebao, bježati od njega", detalji o tom susretu nisu došli do javnosti.

Zdravko Mamić u Međugorju Zdravo Maminjo! Top News Međugorje spalo na niske grane - Mamić im vodi molitve

Mamić je, kažu nam očevici, u Sarajevu zapravo napao Kustića, obrativši mu se riječima: "Šta si si ti umislio? Da ćeš voditi Savez? Radite račun bez krčmara!!!"

Svetinu će za zagrebački Savez kandidirati NK Blato, a upravo je ta kandidatura, kažu nam upućeni, razlog zbog kojeg je Mamić naredio njegovo izbacivanje iz Dinama. No prava senzacija je informacija da je Svetina navodno dobio potporu iz Lokomotive, odnosno njezina direktora Božidara Šikića, koji je očito okrenuo leđa Mamiću.

Računa se i s očekivanom potporom Rudeša, ali i Hrvatskog dragovoljca, koji se uglavnom pozicionira kao vrh HDZ-a. Protiv Svetine će na izbore Petar Karatović, koji je trenutačno, kao i Svetina, dopredsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza. On je iz Sesveta, povezan s prvim zagrebačkim HDZ-ovcem Andrijom Mikulićem, ali i Bandićem te Mamićem. Njemu će, kažu, Dinamo dati kandidaturu.

Naizgled neraskidiva veza između Lokomotive i Dinama pukla je zbog sukoba oko transfera mladog nogometaša Luke Ivanušeca, čije je transfer, mimo Šikićeve volje, stopirao Mamić. Kažu nam upućeni, "Lokomotiva više neće tako lako gubiti od Dinama, osim uz sudački poguranac".

Izbori za ZNS su bitni jer onaj tko vlada Zagrebačkim savezom preuzima kontrolu i nad cijelim HNS-om. U Dinamu znaju da ne kontroliraju situaciju i žele odgoditi izbornu skupštinu. Mnogi se pitaju kako će se Kustićeva ekipa riješiti Vrbanovića, izvršnog direktora HNS-a.

Tonći Petković Opaki tužitelj Top News USKOK-ovac koji je rastrgao Sanadera sad goni Mamića

To im doista može predstavljati problem, jer Vrbanović ima i golemu otpremninu! Mišković i Kustić su, doznajemo, u stalnim kontaktima s Aleksandrom Čeferinom, aktualnim i budućim liderom Uefe, pa je već utanačen rasplet u kojem bi Davor Šuker u ožujku mogao put Nyona, na novu funkciju! Još nije posve jasno tko će preuzeti HNS, Kustić ili Mišković, ali je izglednija varijanta prema kojoj će to biti saborski zastupnik HDZ-a.

Antimamićevska ekipa računa na podršku iz zagrebačkog, dubrovačkog, istarskog, međimurskog i ličko-senjskog saveza. Velik su im problem, doznajemo, Mamićevi ljudi koji su bili dijelom policijsko-obavještajnog aparata, poput Krešimira Antolića ili Marijana Tomurada (tu je i dalje utjecajan Zoran Cvrk, bivši specijalac, ravnatelj Stožera osiguranja UNS-a, ali i poslovni partner Tomislava Karamarka), a neki od njih svoje veze u tom aparatu mogu i danas koristiti kako bi štitili pokrovitelja Mamića.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • osijek 21:28 18.Studeni 2018.

    da nisi već u Bosni trebalo bi te deportirati kao i mnoge druge lopove