Life
23798 prikaza

Mama joj je bila u sekti, a ona je jedva preživjela pobačaje

Audrey Hepburn
screenshot/youtube
Težak život filmske dive nimalo ne odgovara glaumuroznom i veselom dojmu koji je ostavljala

Da je danas živa, ova bi glumačka i modna ikona slavila 88. rođendan. Audrey Hepburn rođena je 4. svibnja 1929., a tri tjedna poslije rođenja teško se razboljela. Uslijed napadaja jakog kašlja, srce joj je otkazalo na nekoliko minuta. Njena majka, koja je bila sljedbenica sekte, nije podržavala medicinu i svoju je kćerku oživljavala udarcima. 

Bolest ju je oduvijek pratila

Imala je devet godina kada su joj se roditelji razveli, otac je otišao iz njihovog doma, a glumica je pripala majci. Ubrzo nakon toga je počeo rat, a Audrey se brinula za svog oca. Imala je 25 godina kad je u Dublinu pronašla oca bolesnog i izdržavala ga je do smrti.

Slike iz života Audrey Hepburn | Author: Pinterest Pinterest

Nakon njemačke okupacije s majkom se preselila u Norvešku gdje je doživjela prve zdravstvene probleme. Razboljela se od posljedica anemije, a zbog neuhranjenosti se njen metabolizam promijenio pa je zbog toga ostala mršava do kraja života. S majkom se preselila u London, gdje je njena mama radila kao čistačica i dadilja, a Audrey je počela kao top model. Prvu značajnu ulogu dobila je u filmu "Priče mladih supruga".

Kao "druga žena" i bez sreće u ljubavi

Nakon toga uslijedila je uloga u filmu  "The secret people", a za "Praznik u Rimu" s Gregoryjem Peckom je dobila Oscara. Film "Doručak kod Tiffanija" ju je vinuo u zvijezde. Bila je zaljubljena u Williama Holdena s kojim je snimila film "Sabrina", vjerovala je da će se on zbog nje razvesti, ali kada je saznala da je napravio vazektomiju, odustala je od njega.

Slike iz života Audrey Hepburn | Author: Pinterest Pinterest

Za svog prvog supruga Mela Ferera udala se 1954, iste godine kad ga je i upoznala. Prije nego što je rodila sina Seana, imala je dva pobačaja. Spekuliralo se da ju je suprug fizički zlostavljao, a ona je u intervjuima pričala da je teško preživjela pobačaje. Godine 1969. udala se za talijanskog psihijatra Andrea Dottia s kojim je 1970. dobila sina Lucu. Razvela se poslije trinaest godina jer ju je varao sa mlađim djevojkama.

Od 1980. godine živjela je s glumcem Robertom Woldersom, ali nije željela još jedan brak. Bila je Unicefova ambasadorica i posvetila je život za borbu za djecu koja žive u siromaštvu.

Slike iz života Audrey Hepburn | Author: Pinterest Pinterest

Odbila kemoterapiju

Godine 1992. američki predsjednik George Bush nagradio ju je za požrtvovan rad predsjedničkom medaljom slobode. Kada se početkom 1992. godine vraćala iz Somalije, gdje je otputovala sa Unicefom, Audrey je stigla u Švicarsku gdje je počela osjećati izuzetno jake bolove.

Tijekom života je dosta bolovala, a liječila se i od raka debelog crijeva koji se proširio. Odbila je kemoterapiju i umrla je 1993. godine. I danas simbol osobe od stila, koju se godinama kopira i idealizira.

Pogledajte njen život u video-biografiji:

(Kurir)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.