Life
10609 prikaza

Mafijaški rat do istrebljenja bombama, puškama i pištoljima

Mafija
Thinkstock
Već deset godina liju krv i to sve zbog osvete i jedne neriješene otmice

Krvavi rat do istrebljenja između obitelji Radonjić i Šaranović s jedne strane te Luke Bojovića ljudima bliskih njemu s druge, počeo je prije deset godina, u ljeto 2009. godine. Do danas je odnio najmanje 13 života, a obje strane, smatraju upućeni, imale su isti motiv - osvetu.

Sve je počelo 27. srpnja 2009. kada je nestao Slobodan Radonjić, sin Danila Radonjića. 

"Dani, mjeseci, godine su prolazili, a on nije pronađen. Vjeruje se da je ubijen odmah poslije nestanka, ali kako je ubojica uspio skriti tijelo nije poznato ni danas. Ostale su bez dokaza i špekulacije da je posljednji put viđen kako ulazi u automobil Luke Đurovića, prijatelja Luke Bojovića. Za razliku od svih drugih obračuna kriminalnih skupina, koje gotovo uvijek imaju isti motiv - prevlast na tržištu narkotika ili zauzimanje i držanje pod kontrolom teritorija, ovaj se već desetljeće vodi iz potpuno drugog razloga - krvne osvete", kaže sugovornik Kurira. 

Banda MS-13 MS-13 Life Najopasnija svjetska banda zapošljava više nego država

Slobodanov nestanak potaknuo je njegovog oca Danila da preko kuma Branislava Šaranovića, nekadašnjeg vlasnika casina Slavija pokuša prikupiti informacije o otmici i ostvari bilo kakav kontakt s otmičarima. "Krenuli su u potragu i dan nakon što su, navodno, došli do određenih informacija, 8. listopada 2009., na Dedinju je ubijen Branislav Šaranović. Dvojica napadača pričekala su ga u blizini zgrade gdje je živio i sa skutera u njega ispalili preko 20 metaka", podsjetio je isti sugovornik.

Upravo likvidaciju neokrunjenog balkanskog kralja kocke mnogi smatraju prekretnicom koja je pokrenula lavinu ubojstava iz osvete. Poslije njegove brutalne likvidacije, Šaranovićev brat Slobodan dao je oglas u crnogorskim novinama i poručio ubojicama i njihovim pomagačima da ih neće progoniti te da će ih bogato nagraditi ako mu otkriju tko je naručio ubojstvo njegovog brata. 

Luka Bojović | Author: REUTERS REUTERS

"Zaklinjem se svojom čašću i imenom da ću izravnim izvršiteljima ubojstva mog brata Branislava ne samo oprostiti nego, evo, ovako javnom jamčim svojom glavom i životima moje uže obitelji da ih neću prijaviti policiji niti progoniti na bilo koji drugi način, ako se odluče povjeriti mi točnu i provjerljivu informaciju: tko je prvi s njima kontaktirao, na koji način su angažirani, tko ih je isplatio, tko je pravi nalogodavac tog posla, odnosno u čije ime i za čiji račun su to uradili? Za opisanu informaciju bit će im isplaćena novčana nagrada u iznosu od šest znamenki u eurima", poručio je, između ostalog, Slobodan Šaranović nakon ubojstva mlađeg brata. Navodno, nagrada nije uručena, ali je on za ubojstvo odgovornim smatrao Luku Bojovića. 

Sigurnosna provjera na aerodromu Klanovi regije Life "Kokain gutam u obliku jaja i tako ga švercam do Zagreba"

Dvije godine kasnije, 8. rujna, ubijen je i kum njegovog brata Danilo Radonjić, a Luka Bojović uhićen je u Španjolskoj 2012. godine. "Kad je u travnju 2013., u centru Beograda, dok je nosio doručak svom ocu, pokojnom šefu beogradskog zoološkog Vuku Bojeviću, ubijen Lukin brat Nikola Bojović, istražiteljima je bilo jasno u kojem smjeru treba krenuti. Kao ubojica uhićen je, a kasnije i osuđen Saša Cvetanović iz Vranja, zvani Pit Bul. Međutim, na optužnici se kao naručitelj i financijer našao Slobodan Šaranović. Nije osuđen jer je i sam ubijen prije okončanja postupka, ali je sud utvrdio da je Nikolinu likvidaciju naručio zato što je Luku smatrao odgovornim za ubojstvo svog mlađeg brata", pojašnjava sugovornik Kurira. 

Kad je ispred zgrade gdje je živio likvidiran i sam Slobodan Šaranović, mnogi su odahnuli vjerujući da je lanac osvete prekinut. Međutim, mir na ulicama nije dugo trajao, ubojstva su nastavljena i nakon tog sudbonosnog 12. ožujka 2017.

UBOJSTVA ŠARANOVIĆEVIH LJUDI

27. srpnja 2009.

Nestao je sin Danila Radonjića Slobodan. O njegovoj sudbini do danas se ništa ne zna, ali je navodno posljednji put viđen kad je ulazio u auto Luke Đurovića, vođe barske grupe i suradnika Luke Bojovića.

7. listopada 2009.

Branislav Šaranović (66), bivši vlasnik casina „Slavija“ i brat Slobodana Šaranovića, ubijen je u Ulici neznanog junaka na Dedinju u Beogradu. Na njega su, navodno, pucala dvojica napadača u trenutku kad je izašao iz automobila. Ispalili su 20 metaka i pobjegli motorom.

8. rujna 2011.

U Zemunu su ubijeni Danilo Radonjić i njegov tjelohranitelj Dženan Ramović. Napadači su pucali sa skutera, izrešetali automobil u kom su bili Danilo i Dženan, a potom pobjegli.

Scena iz filma Američki gangster Gangster Life Kralj droge: Heroin je švercao u lijesovima mrtvih vojnika

12. ožujka 2017.

Slobodana Šaranovića su u budvanskom naselju Dubovica nepoznate ubojice pričekale ispred kuće i iz automobila u pokretu u njega zapucale iz dva oružja. Šaranović je samo tri mjeseca ranije pušten iz pritvora.

27. rujna 2017.

Jugoslav Cvetanović, brat Saše Cvetanovića, osuđenog za ubojstvo Nikole Bojovića, likvidiran je u Vranju. Poslije ubojstva Pit Bul je javno, za govornicom Specijalnog suda, čestitao Luki što mu je ubio brata.

5. veljače 2018.

Ubijen je u Zaplanjskoj ulici u Beogradu Dalibor Despotović, koji je nekada radio u osiguranju Slobodana Šaranovića, i navodno je on 2010. planirao ubiti Luku Bojovića.

UBOJSTVA LUKINIH LJUDI

29. travnja 2013.

U centru Beograda Saša Cvetanović ubio je mlađeg brata Luke Bojovića Nikolu. Brutalno je ubijen u Ulici carice Milice kad je krenuo odnijeti doručak bolesnom ocu. Njegovo ubojstvo Šaranović je navodno Cvetanoviću platio 30.000 eura.

30. rujna 2013. 

U prometnoj nesreći stradao je Luka Đurović, jedan od najbližih Lukinih suradnika. Život je izgubio kad je njegova prijateljica izgubila kontrolu nad automobilom, sletjeli su u jarak kod kotorskog tunela. Mnogi i danas ne vjeruju da je Đurovićeva smrt samo slučajnost.

1. travnja 2014.

Ubijen je Rade Rakonjac, prijatelj Luke Bojovića još iz vremena kad su zajedno bili u Arkanovoj Srpskoj dobrovoljačkoj gardi. Ubijen je dok je sjedio u vrtu jednog beogradskog kafića.

Albanija CRNA ALBANIJA Life Koka i brza lova - prva narko država u našem susjedstvu

28. svibnja 2018.

Dragoslav Miloradović, kum i najbolji prijatelj Luke Bojovića, koji je navodno preuzeo brigu o njegovoj obitelji nakon njegovog uhićenja u Španjolskoj, ubijen je dok je sjedio ispred auto-praonice u Beogradu.

19. lipnja 2018.

Siniša Milić, suradnik Luke Bojovića i šef osiguranja Filipa Koraća, raznesen je u eksploziji u blizini Autokomande. Sumnja se da je raznesen jer ubojice nisu mogle doći do Koraća.

28. srpnja 2018.

Odvjetnik Dragoslav Miša Ognjanović, koji je pred sudom u Srbiji branio Luku, a u postupku za ubojstvo njegovog brata zastupao obitelj, ubijen je ispred ulaza u zgradu.

(Kurir)

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • patkovic 23:22 05.Rujan 2019.

    nekad su bili klinci a tata direktor zološkog u osijeku