Life
2151 prikaza

Koliko košta šutnja - Bill Cosby platio 3.5 milijuna dolara

Bill Cosby
BRENDAN MCDERMID/REUTERS/PIXSELL
Nagodba je postignuta 2006. godine a sada je plan odvjetnika uključiti ju u ponovljeno suđenje

Uoči ponovljenog suđenja za seksualno zlostavljanje koje bi Billu Cosbyju trebalo započeti 2. travnja The New York Post otkriva kako je Andrei Constand 2006. godine isplatio 3.5 milijuna dolara mita. Iako se znalo za nagodbu koja je Cosbyja spasila od kaznenog gonjenja o iznosu se samo špekuliralo.

80-godišnji Cosby uskoro bi se trebao vratiti u sudnicu na ponovljeno suđenje pod optužbom za seksualno zlostavljanje koje je protiv njega podigla danas 44-godišnja Andrea Constand. Ova bivša košarkašica svjedočila je kako joj je za vrijeme posjeta njegovom domu u Pennsylvaniji 2004. godine dao tri plave pilule i rekao da popije malo vina.

"Zamaglilo mi se pred očima i jedva sam mogla govoriti. Bila sam paralizirana, a on me počeo dirati po grudima i spuštati ruku niz moje hlače", naglasila je i objašnjavala što se dogodilo dalje.

Uma Thurman Žrtva nasilja Life "Tjerao me na oralni seks, a onda skoro ubio na setu"

Na suđenju prošlog ljeta, na kojem porota nije donijela nikakvu presudu, strategija ovog komičara bila je jednostavna - zanijekati da se napad ikad dogodio. No sada ima novu - branitelji predvođeni novim odvjetnikom pokušat će porotu uvjeriti kako je Constand bila samo u potrazi za njegovim novcem, piše News.

Kada ga je prvi put optužila, optužbe su odbačene zbog manjka dokaza i problema s vjerodostojnošću njezina iskaza. Nagodba je postignuta 2006. godine izvan suda.Tadašnji tužitelj Bruce Castor nije bio za podizanje optužnice. Njegov nasljednik koji je ured preuzeo 2016. godine Kevin R. Steele nije se slagao s njegovim mišljenjem. Steele je tako vjerovao ne samo da je Cosby drogirao i napao Constand već i da je imao običaj na takav način napadati i druge žene što bi, vjerovao je, moglo dovesti i do podizanja novih optužnica.

"Taj čovjek je serijski zlostavljač. Odabire svoje žrtve drogira ih i tada zlostavlja", rekao je Steel pokazujući na Billa Cosbyja.

Woody Allen ZLOSTAVLJAČ Life Hollywood 'gori': "Više nikada nećemo raditi s Woody Allenom!"

Cosby i dalje ostaje pri svojim tvrdnjama kako je njihov odnos bio konsenzualan a kako kaže njezin odnos prema njemu promijenio se nakon što joj nije uspio osigurati mjesto sportskog komentatora za OI 2004. godine. No ono što bi ga trebalo zabrinuti je što se nakon njezinih optužbi javilo još više od 50 žena koje su tvrdile da ih je Cosby zlostavljao i to na isti ili sličan način kao i Constand. Oženjeni komičar sve je njihove optužbe odbacivao.

Na ponovljenom suđenju obrana bi se trebala fokusirati na njegovo bogatstvo koje se procjenjuje na 500 milijuna dolara koje je ovaj 'Tata Amerike' zaradio od Cosby showa i na Constandinu želju za tim novcem. Obrana će tako pokušati uvjeriti porotnike da je 3.5 milijuna dolara Cosby platio kako bi se oslobodio daljnjih ''neugodnosti'', a da time nije priznao krivnju.

Ilustracije seksa NIŠTA NOVO Kultura Analno, oralno... Cjenik seks usluga za ulogu u filmu

Njegov dugogodišnji glasnogovornik Andrew Wyatt rekao je kako žele nagodbu uključiti u ponovljeno suđenje. Kad su ga pitali što se promijenilo rekao je Tom Mesereau. N

aime Cosby je zamijenio svog dotadašnjeg odvjetnika s Mesereauom koji je najpoznatiji po tome što je uspješno obranio Michaela Jacksona od optužbi za zlostavljanje djece iz 2005. godine. Upravo u tom je slučaju odvjetnik iskoristio nagodbu koju je Jackson postigao sa onima koji su ga optuživali i tako slučaj okrenuo u svoju korist.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Achmed_The_Dead_Terrorist 00:26 12.Ožujak 2018.

    Andrea - consensual na hrvatskom znači sporazuman, daj se nauči pisat, jbt.

  • nelson 18:55 11.Ožujak 2018.

    jedan od najpopularnijih glumaca danas najnegativnija osoba u americi