Life
2756 prikaza

Kim Cattrall i Sarah Jessica Parker se 'kolju' godinama

Promocija filma 'Seks i grad'
1/6
Ian West/Press Association/PIXSELL
Svađa među glumicama kulminirala je prošli vikend, ali zapravo se ne podnose od 1998.

Iako se već jako dugo piše da frcaju iskre između glavnih glumica i zvijezda serije 'Seks i grad', svađa između Kim Cattrall i Sarah Jessice Parker kulminirala je prošli vikend. 

Nakon što je objavila da joj je umro brat, Jessica je preko društvenih mreža kolegici izrazila saučešće, no umjesto običnog 'hvala' Kim je sasula Jessici tiradu uvreda:

Kim Catrall | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

- Ne trebam tvoju ljubav, ni podršku u ovim tragičnim trenucima', odgovorila je drsko Catrall čiji je brat pronađen mrtav na svojem seoskom imanju u Alberti u Kanadi. 

Iznad velike poruke kojom se obratila Parkerici, Catfrall je dalje napisala:

'Ostavi nas na miru'

- Moja mama me danas pitala kad će nas ta Sarah Jessica Parker, ta licemjerka, konačno ostaviti na miru? Svaki tvoj pokušaj da ostanemo u kontaktu samo mi je bolan podsjetnik na to kako si bila i ostala okrutna. Dopusti da to pojasnim, ako već nisam:

Nisi moja obitelj,  nisi mi prijateljica i pišem ti da ti posljednji put kažem da prestaneš iskorištavati našu tragediju samo da bi sebe
prikazala prikazala kao 'divnu osobu'. 

Za kraj poslala je Jessici link na tekst objavljen u The New York Postu. 

Objavljen je u jesen prošle godine kad je definitivno potvrđeno da neće biti snimanja trećeg nastavka filma 'Seks i grad' i da se glumice više nikad neće sresti na setu, a vjerojatno ni u životu. 

Sarrah Jessica Parker | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

Pljuštale su međusobne optužbe, a više je nego očito da je Parkerica 'ispod žita' prepričavale novinarima 'Daily Maila' kako je Caftrall glavni razlog što će publika ostati bez još jednog filma. 

Caftrall nije dugo čekala da odgovori:

- Nakon što sam 10 godina bila izvršna urednica magazina 'Page Six', shvatila sam kako stvari u novinama funkcioniraju. Isto sran**  - drugo pakiranje! Uvijek prije nego bi se krenulo na set, u novinama bi se pojavili tekstovi u kojima se sugerira da sam razmažena zvijezda, da ucjenjujem produkciju visokim honorarima i da nastavak snimanja ovisi samo o meni. Tako me se blatilo u javnosti, otvorila je dušu britanskim novinama i dodala:

-Nikad nisam tražila nikakve honorare, niti nove projekte i moj odgovor je uvijek bio 'ne'!

Kim je zvijezda

Rekla je i da se ne sjeća kad je uopće zadnji put razgovarala sa svojim kolegicama sa seta. 

Sve je počelo još 1998. godine, kad je krenulo snimanje serije o četiri Njujorčanke koje su na setu prijateljice. Izvan seta zapravo je bilo sasvim suprotno. 

Sarah Jessica Parker je glumila Carrie, Kristina Davis - Charlotte, Cyntia Nixon - Mirandu i Kim Caftrall - Samantu,

Cattrall je tad bila najveća zvijezda u postavi, imala je iza sebe nekoliko uspješnih filmova i bila je urođena komičarka, koju su kamere obožavale.

Na promociji filma 'Seks i grad' | Author: Ian West/Press Association/PIXSELL Ian West/Press Association/PIXSELL

Istovremeno Jessica Parker i Cynthia Nixon (Miranda) poznavale su se odavno iz Broadwaya, a na svoju su stranu pridobile Kristinu Davis. Dok je producent bio Darren Star, Catrall je imala njegovu veliku podršku, no kad ga je zamijenio Parkeričin prijatelj Michael Patrick King, Caftrall je ostala sama protiv svih.

Upravo je magazin 'Page Six' izvijestio kako je Parkerica iznajmila kuću za sebe i svoje prijateljice tijekom snimanja u New Yorku, a Caftrall nisu uzeli u objekt. 

Page Six sve je češće objavljivao priče kako nitko ne želi pričati s Caftrall, čak ni u šminki. 

Milijuni u džepu

Catrall je preko volje potpisala ugovor za prvi cjelovečernji film 2007. godine jer je smatrala da je dosta dugo trpjela Sarrah Jessicu Parker, koja je postala izvršna producentica filmova.

Iako je i na filmskom setu napetost bila neizdrživa, film je zaradio vrtoglavih 415.000.000 dolara

Stoga su producenti brzo željeli snimiti i nastavak, no do zastoja je doista došlo oko iznosa honorara:

- Razlike u honorarima su bile enormne. Svi gledatelji su voljeli Kim u seriji i na filmu,publika se uz nju jako vezala, ali se ništa od toga nije vidjelo na mojoj plaći, rekla je Caftrall.

Glavne glumice na promociji filma 'Seks i grad' | Author: Ian West/Press Association/PIXSELL Ian West/Press Association/PIXSELL
Unatoč svemu, Sarrah Jessica Parker uporno je u novinama trubila da je među njima sve predivno, da su složne kao obitelj Soprano, no to je bilo daleko od prave istine. 

- Zajedničko nam je bilo samo to što smo igrale u istoj seriji i stajale na istom setu. Sarah Jessica Parker? Nikad nisam shvatila u čemu je njezin problem?, dovršila je Caftrall. 

Kao što je rekao jedan filmski djelatnik - dva su razloga da glumica odbije ulogu - poštovanje ili honorar.

Iako izgleda da su se na setu 'Seksa i grada' sukobile samožive osobe i njihov ego, razlog je izgleda puno prozaičniji - a to je novac, piše CNN.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • FridayRules 18:31 14.Veljača 2018.

    Caftrall? Zar je Copy - Paste tako komplicirano naučiti?