Life Svjetsko prvenstvo 2018
21208 prikaza

Kako će Neymar od srama nastaviti karijeru?

Neymar
REUTERS
Brazilska zvijezda i najskuplji nogometaš trebao je obilježiti čitavo prvenstvo golovima i asistencijama

Trebalo je to biti Svjetsko prvenstvo u kojem će sjajni igrači zablistati nizom nastupa koji će ostaviti navijače bez daha i buduće generacije će govoriti o njihovim nastupima

Nažalost za Neymara, još uvijek se govori o njegovim nastupima - iako vjerojatno ne na način na koji bi najskuplji svjetski igrač želio.

Prije četiri godine zvijezda Paris Saint-Germaina vrijedna 255 milijuna dolara propustio je ponižavajući 7-1 polufinalni poraz od Njemačke zbog ozljede. Rusija 2018. trebala je biti njegovo vrijeme, čak i ako je izgubio dio sezone 2017/2018 zbog ozljede noge.

"2014. Brazil je pokušao iskoristiti emocije oko Neymarove ozljede u planiranoj pobjedi nad Njemačkom (izgubili su 7-1)," napisao britanski novinar Paul Hayward nakon što je Brazil izbačen s natjecanja iz Rusije 2018 od Belgije. "Godine 2018. sve se vrtjelo oko njegovog brzog povratka i samo su mu davali loptu. Velika je zemlja zaslijepljena brandom."

Luka Modrić Neobični podaci Life Luka Modrić vas neće oduševiti, ali...

Ako 26-godišnji Brazilac nije osvojio Svjetsko prvenstvo, ali nije bio ni grozan. Ipak, njegove kazališne predstave prikupile su kritike i sada je brazilska zvijezda postao predmetom sprdnje nakon nastupa u Rusiji.

Bivši Barcelonin napadač opisao je brazilsko ispadanja sa Svjetskog prvenstva kao "najtužniji dan moje karijere", iako je to bilo prije nego što je #neymarchallenge postao viralan na društvenim mrežama

Jedan video djece koja su sudjelovala u nogometnom ljetnom kampu i prikazuje ih dok padaju istovremeno pogledan je desetke tisuća puta.

Meksički klub Tijuana stavio je izazov za navijače, gdje su morali kotrljati se preko pola duljine terena. Video je pregledan više od 100.000 puta na Twitteru.

U 360 minuta nogometa u Rusiji, Neymar je proveo 14 minuta na podu, prenosi CNN podatke švicarske televizije RTS. Vrijeme je uglavnom provodio u vidljivoj agoniji prije no što se ponovno vratio na noge i nastavio s driblinzima.

Neymar Brazilac Life Stručnjaci o Neymaru: Koji k**** je tom dečku?!

Čak je i hitna služba Portugala, Nacionalni institut za hitne medicinske intervencije (INEM), uzeo sliku Neymara u sklopu svoje nove kampanje koja glasi: "75,8% poziva na 112 također nisu hitni slučajevi"

Bivši napadač Manchester Uniteda Eric Cantona glumio je u komičnom video spotu gdje je pokazao svoj novi žuti kovčeg, rekavši: "Ovo je moja nova prtljaga: zovem ga Neymar. Zbog boje, ali uglavnom zbog ovog - jedva ga dodirnete i okreće se i okreće satima."

Jedna od od najgorih situacija dogodila se na utakmici protiv Kostarike, kada je sudac najprije dosudio prekršaj prije nego što je odluka poništena nakon što je VAR pokazao kako se Neymar bacio na zemlju nakon najmanjeg kontakta obrambenog igrača Giancarla Gonzaleza.

Trener Brazila Tite je stao u obranu svoju zvijezde u Rusiji, rekavši: "Ako pogledate, vidjet ćete koliko kolektivno sudjeluje - oduzimajući loptu, zauzimajući prostor. Osjećaj timskog rada, to je najbolja vrlina."

Lionel Messi MESSI Life Kako najskuplji nogometaš svijeta troši svoje milijune

Belgijski napadač Romelu Lukaku također je branio Neymara: "Za mene, on nije glumac, igrači koji igraju protiv njega su teški, ima kvalitetu koja nije uobičajena."

Postoje i dokazi za obranu. Neymar je pretrpio 26 prekršaja u pet utakmica Svjetskog kupa, a 14 puta je ulazio u kontakt bez prekršaja.

Argentinac Lionel Messi, u usporedbi s njom, doživio je 15 prekršaja i borio se 10 puta, dok je Cristiano Ronaldo fauliran 14 puta i borio se 13 puta. I Ronaldo i Messi igrali su manje utakmice nego Neymar.

Niti jedan igrač do polufinala nije napravio više pokušaja prema golu nego Neymar u Rusiji, dok nijedna ekipa još nije napala više od Brazila (292 napada) sa svojim zvijezdama u središtu čitavog napada.

Nogometna lopta Telstar 18 Lopta šarena Life Svako prvenstvo ima novu loptu: Potreba ili biznis?

Također je pretrčao udaljenost od 47,3 kilometara - 22,8 km s loptom, zabio je dva gola, jednom asistirao i čak 23 puta je doveo loptu u protivnički šesnaesterac. 

U četiri susreta, Messi je pretrčao udaljenost od 31,6 km, uz jedan gol, dvije asistencije i sedam driblinga u šesnaesterac.

No, u online anketi Globoesporte, 56% navijača ocijenilo je Neymarov nastup nezadovoljavajućim, a samo 4% vjeruje kako je napadač igrao najbolji nogomet u Rusiji.

Iako se sada priča da bi mogao otići u Real Madrid, sportski direktor Jorge Valdano kaže da bi klubu bilo bolje da kupe mladog Francuza Kyliana Mbappea umjesto Neymara. 

"Neymar ima veliku vrijednost i na terenu, ali i u marketinškom smislu", kaže Valdano.

"Radije bih da idu za Mbappeom budući da bi bio dugoročniji jer je šest godina mlađi i već je na vrhunskoj razini."

Engleska reprezentacija Gordi Albion Life Prošli su i obuku za komandose da bi dobili Vatrene

Prije početka svjetskog prvenstva jako puno rasprava se vodilo o trojici igrača Messiju, Ronaldu i Neymaru. Hoće li Messi okruniti svoju karijeru odvođenjem Argentine do najveće nagrade u svijetu nogometa? Hoće li Ronaldo uspjeti biti bolji od svog rivala i napokon dokazati tko je bolji? Hoće li Neymar zgrabiti pažnju javnosti, noseći se s očekivanja 207 milijuna Brazilaca?

Sad kad je prošlo finale, moramo zaključiti da je kolektiv napokon nadjačao svakog pojedinca. Engleska je nakon 28 godina uspjela doći u polufinale, Hrvatska je došla u finale. Tinejdžer Mbappe je predvodio Francuze do finala, ali Antoine Griezmann i Paul Pogba su povukli kad je trebalo. 

Na početku turnira se raspravljalo može li talentirana belgijska ekipa igrati kao momčad i nakon preokreta protiv Japana, nakon što su gubili 2-0 da bi u posljednjim sekundama napada okrenuli rezultat, svima je bilo jasno da mogu. Kad su uspjeli očuvati prednost protiv Brazila, nade nacije su porasle. Brazilske zvijezde nisu mogle razmontirati Crvene vragove. 

"Nije me briga gdje igram. Važno je da doprinesem. Svoj posao sam odradio i osigurao sam da ekipa zadrži mir u ključnim trenucima", pričao je Kevin de Bruyne. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tucak 11:16 18.Srpanj 2018.

    NEMALU ONI SRAMA ONI SU GLUMCI ! NEKA MI OPROSTE PRAVI GLUMCI !

  • jluci82 15:56 16.Srpanj 2018.

    Još je preskup za NK Rudeš-treba čekati da mu cijena padne.