Life
10646 prikaza

Jezivi detalji života lidera sotonističke sekte

Pazuzu Illah Algarad, ubojica i sotonist
Screenshot
Poremećeni je sotonist imao kuću u kojoj su sve svakodnevno odvijali horori gori od bilo koje filma

More smeća, nesnosan smrad fekalija, životinjski ostaci i zidovi prepuni simbola pentagrama - prizor je to koji je zaprepastio američke policajce. U toj je kući živio samoprozvani sotonist Pazuzu Algrad, čije je pravo ime John Lawson, a pseudonim je posudio iz filma Egzorcist.

Lice je prekrio tetovažama, zube izbrusio u "šiljke", a dane provodio u svojoj kući u Clemmonsu, Sjeverna Karolina. Omiljena aktivnost mu je bila rezuckanjem svog ili tuđih tijela nožem, pijenje krvi ptica, uzimanje droga, izvođenje ritualnih žrtvovanja zečeva, organiziranje sado-mazo orgija i dopuštanje drugim bolesnicima da čine što god žele - pa čak i vršenje velike nužde u kutu sobe. 

- Znate ono, što bolesnije, to bolje - objasnio je njegov prijatelj iz tog doba.

Orgije i ubojstva

Sa sigurnošću se može tvrditi kako je Pazuzu bio doista ekscentričan, no kad se počeo hvaliti s time da je počinio ubojstvo i zakopao ostatke u svoj podrum, pokrio s pijeskom za mačke i zalio varikinom da prikrije smrad - taktika koja baš i nije uspjela kako su svjedočili svi koji su ušli u taj dom prljavštine i smrada, zvučalo je kao da je potpuno poludio pa mu čak nisu niti vjerovali.

To se pokazalo kao velika pogreška, kako su zaključili u novoj krimi seriji "The Devil you know". U toj senzacionalističkoj priči ispunjenoj pričama o teškoj psihozi Pazuza, koja ga je natjerala da regrutira voljne suradnike (uključujući i ljubavnice koje je nazivao "zaručnicama") u "lažni Charles Manson" kult, nosi islamističku haljinu i tvrdi kako ima iračko porijeklo.

- Silno je želio biti zao - kaže njegov bivši školski kolega iz klupe.

Pazuzu Illah Algarad, ubojica i sotonist | Author: Screenshot Screenshot

U tome je svakako i uspio, pretvorivši se iz neuglednog dječaka u noćnu moru odraslih ljudi konstruirajući vlastito kraljevstvo jeze.

Miniserija je svakako odličan portret i analiza slučaja jedinstvenog luđaka, kažu kritičari. 

Dok je živio sa svojom majkom u Clemmensu, Pazuzu se "hranio" horor filmovima, crnim metalom iz 80-ih i djelima Antona LaVeya, osnivača Crkve Sotone. Na brojnim starim fotografijama jasan je imidž koji je želio postići.

Nakon hvaljenja o ubojstvu, napokon je uhićen te 2010. optužen zajedno sa svojim sljedbenikom Nicholasom Rizzijem za ubojstvo Afroamerikanca Josepha Emmricka Chandlera. Njega je dvojac upucao u blizini rijeke Yadkin.

Nevjerojatno, ali Pazuzu nije odslužio niti dana za Chandlerovu smrt - usprkos tome što ga je očigledno ubio. Policija je već počela zaprimati nove dojave o drugim tijelima zakopanim u njegovom dvorištu.

Nakon prve bezuspješne pretrage s obzirom na ogroman nered na koji su naišli, Pazuzov je prijatelj i bivši ratni veteran iz Iraka Matt Flowers, dojavio svoje sumnje policiji. Uslijedilo je drugo, temeljito pregledavanje posjeda, što je rezultiralo otkrićem dvaju tijela - Tommy Deana Welcha i Josha Weltzera.

Pazuzu ih je ubio i zakopao uz pomoć dviju zaručnica, Amber Burch i Krystal Matlock. U mini seriji psiholozi objašnjavaju kako je njegovo ludo ponašanje potaknuto traumom razvoda roditelja, ali i s predispozicijama za mentalne bolesti i nedovoljnim sustavom potpore društva.

- Njegovo je ponašanje krenulo kao bunt svijetu koji ne mari za njega - istaknuli su.

Nadalje, sugerira se kako je i velika greška policije što mu nije stala na put prije nego je počinio ubojstva, budući da su imali brojne dojave o njemu

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.