Life
5792 prikaza

"Jednom sam tako udario sina da je odletio preko pola sobe"

Jackie Chan
1/3
Press Association/PIXSELL
Zvijezda akcijskih filmova Jackie Chan, preveo je svoju biografiju na engleski i otvoreno progovorio o svim svojim porocima

Slavni 64-godišnji glumac Jackie Chan ovih je dana svoju autobiografiju preveo s kineskog na engleski jezik. U knjizi 'Never Grow Up', iskreno je opisao svoje probleme s alkoholom, kockanjem, nevjerom i obiteljskim nasiljem, a sve je to bila posljedica, kako je rekao, nagle slave, koja ga je potpuno izopačila.

"Bio sam stvarno pravi kreten", kaže Chan, kojeg su proslavili akcijski filmovi, da bi kasnije i sam postao scenarist, filmski producent i redatelj. Rođen je u Hong Kongu 1954. godine, kao dijete kineskih izbjeglica iz građanskog rata. Već s osam godina počeo je dobivati prve uloge, a dogurao je 2016. do Forbesove liste najutjecajnijih i najplaćenijih glumaca. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na oko 360 milijuna dolara. 

"Kad sam zaradio prvi veći novac, odmah sam ga počeo nesmiljeno trošiti. No, problem je bio što sam počeo neumjereno piti, bolje reći, lokati. Ujutro bih se vozio gradom u Porscheu, a navečer u Mercedesu. Pijan.", prisjeća se Chan kako je provodio slobodno vrijeme kad nije bio na setu.

Oženio se 1982. godine za Joan Lin, tajvansku glumicu s kojom je dobio dvoje djece. No, kaže kako je zbog alkoholiziranja postao i obiteljski nasilnik:

Jackie Chan u porno filmu | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

"Jednom sam tako udario svog sina Jayceea da je odletio preko pola sobe i pao na krevet. Tad sam doista pretjerao s grubošću. Nije se samo prestrašio Jaycee, nego je šok doživjela i moja supruga."

Chan kaže da je jednom otišao u grad u društvu kaskadera koji ga je mijenjao u opasnim filmskim scenama. U džep je strpao 64.000 dolara i krenuli su u shopping:

"Htio sam u tih tjedan dana pauze od snimanja kupiti sve što mi srce poželi. Toliko keša nikad nisam imao u džepu. Ušli smo u trgovinu s dragim kamenjem. Rekao sam prodavaču - 'daj mi pokaži najskuplje'. Izvadio je sedam primjeraka, a ja sam mu rekao - 'daj sve. I ne moraš zamatati. Plaćam u kešu!'". 

Chan za sebe kaže da je u to vrijeme bio 'neuki momak koji je preko noći zaradio 10 milijuna dolara' i da nije čudno što se ponašao nezrelo jer su mu silna slava i bogatstvo udarili u glavu. 

Jackie Chan | Author: GOTPAP/Press Association/PIXSELL GOTPAP/Press Association/PIXSELL
Chan je također priznao kako je varao svoju suprugu s mladom ljepoticom Elaine Ng Yi Lei, koja je bila Miss Azije 1990. Ipak u knjizi ne spominje svoj izvanbračnu kćer Ettu Ng, danas 19-godišnju djevojku, koju je dobio u toj avanturi.  Etta je baš ovih dana najavila udaju za njezinu djevojku Andi Jesen, inače kanadsku internetsku zvijezdu. Ng je svojedobno izjavila da ju Chana nikada nije smatrala svojim ocem, pa je o tome ostavila i poruku na Instagramu:"Dom je obitelj koju možete sami odabrati ... Ljubav je nedvojbeno jača od krvi."

Chan je u knjizi priznao i da je, ubrzo nakon što se oženio za suprugu Joan Lin, počeo izlaziti po klubovima i varati ju s mladim i zgodnim djevojkama.

"Kockao sam i varao suprugu. Sjećam se da sam, prilikom jednog takvog noćnog izlaska, upoznao prekrasnu djevojku, jake osobnosti, a jedino što sam znao bio je njezin nadimak - Broj 9. Nastavili smo se viđati u njezinoj maloj sobici, s vrlo niskim stropom. Sjećam se kako su mnogi pokušavali gledati nas kroz male pukotine na vratima. Ali meni je ta sobica bila pravi mali raj..."

Na kraju je priznao da mu je danas žao zbog nevjere i da zbog toga još više cijeni svoju suprugu:

"Zapravo sam sretan čovjek jer je uz mene uvijek bila i ostala Lin. Ona je vrlo jaka žena, u mnogim situacijama mnogo jača od mene."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.