Life
25195 prikaza

'Ja sam pojela svoju blizanku'

Blizanci
Pixabay
Uvijek je slutila da je zbog nečega zaslužila imati blizanku, da bi doznala da ju je i imala...

Poznata japanska novinarka Minami Funakoshi opis procesa u Ozzyju tijekom kojega je doznala da je mogla imati sestru blizanku, počela je opisivati navođenjem svog medicinskog dosjea s poroda. Rođena 11. lipnja 1992. u Ashikagi u Japanu, teška 2980 grama, duga 52 centimetra... Slijedio je popis cjepiva i slično. I tu je nastao problem. Majka joj je tvrdila kao djevojčici da je i ona cijepljena protiv japanskog encefalitisa, samo o tome nije bilo traga u dokumentaciji. Dio dokumentacije se zagubio.

A vremenom je sve više sumnjala da joj majka nešto krije. Možda i zato što je u horoskopu bila u znaku blizanaca, uglavnom, uvijek je bila opsjednuta blizancima. Fred i George iz Harryja Pottera, slične stvari. Otkad zna za sebe, pamti da je uvijek čeznula za blizankom. Svakog rođendana govorila je roditeljima da želi sestru blizanku, a dobivala bi barbiku. Do svog 12. rođendana postala je dovoljno razumna da shvati da blizanku nikada neće dobiti.

"Pa ipak sam žudjela za svojom izgubljenom polovicom koja bi sa mnom preskakivala konopac i zagrlila me ako bih pala i ogrebala si koljeno", opisivala je kako se osjećala. U takvom raspoloženju dočekala je sparan dan 11. lipnja 2004., kad su pred nju donijeli tortu sa 12 svjećica. "Zaželi želju!", oduševljeno su tražili od nje.

"Zavikala sam: 'Želim blizanku!' A majka mi se stala smijati i potom sasvim uzdrmala moj tinejdžerski um. 'Ti si zapravo i imala blizanku dok si još bila u mom trbuhu', objasnila mi je. Imala sam blizanku... Nešto što sam bila uvjerena da je nemoguće, postalo je istina, kao da sam to oduvijek znala", pisala je dalje. A onda ju je majka potpuno pomela, rekavši: "Naprosto si je pojela."

Sličnosti između blizanaca IZVAN PAMETI Life Bizarno: Blizanci razdvojeni pri rođenju vodili iste živote

Zašto odmah nije tražila od majke objašnjenje, Funakoshi je rekla da se plašila da će joj majka izrijekom potvrditi, da će izreći da je ona ubojica. Opisala je kako je narednih godina živjela tako da bi joj u različitim situacijama, bilo da se kupa ili da gleda kroz prozor, odjednom padalo na pamet da je ubila svoju blizanku, da ju je pojela. Mogla je zamisliti sebe nekoliko tjedana staru kako pluta u maternici uz sestru, kako joj se približava i odjednom – gulp – i proguta je.

Tek osam godina poslije, na studiju u SAD-u, stala je pretraživati po internetu izraz "iščezli blizanac". Doznala je da se događa da se fetus jednog od blizanaca prestane razvijati, bilo od slabe pričvršćenosti za placentu, bilo zbog abnormalnog razvoja, bilo zbog kobne kromosomske anomalije. "Zatvorila sam oči i odahnula. Moja blizanka je umrla od biološke loše sreće", osjetila se spašenom. Onaj preživjeli fetus u tom slučaju naprosto apsorbira prvog, "pojede ga", i nastavi se razvijati u dijete.

Sljedećeg dana nazvala je majku i napokon je pitala što se dogodilo. Tada je doznala da je majka bila u osmom tjednu trudnoće kad su na ultrazvuku uočili dva zametka, ali i to da je samo jednome od njih kucalo srce. "Mogla sam biti tako sretna s dvije slatke blizanke", rekla joj je majka i dodala da je tada pomislila: "Možda će se roditi čudesna curica sa sposobnostima dvije." Rekla joj je i to da je u jednom trenutku odlučila reći joj za to na njen 12. rođendan, smatrajući da je to doba kad će Minami biti sposobna razumjeti.

"Zato se i smijala. Smijala se zato što je bilo tako čarobno to što sam na neki način znala da u sebi imam dvije duše", napisala je Minami. I kao što nitko ne zna točno kako je njena blizanka nestala, nitko ne zna ni gdje je zagubljen dio njene dokumentacije od poroda. "A s njim je nestala i slika s ultrazvuka, jedina fotografija na kojoj smo moja blizanka i ja skupa."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.