Life
16512 prikaza

Izgubili sve - Ovim ljudima lutrija nije donijela sreću

Dobitak na lutriji
Pixabay
Osvajanje jackopota na lutriji može se činiti kao blagoslov iz kioska, ali mnogim ljudima tek tada počinju najveći problemi

U šestom kolu Eurojackpota izvučen je maksimalan jackpot u iznosu 669.136.590,00 kn, a glavni dobitak odlazi u Finsku. Inače, ovo je već 14. Eurojackpot koji odlazi u Finsku. Dio bogatstva ide i u Hrvatsku. Naime, sretnik iz Lijepe naše pogodio je šest brojeva i osvojio nevjerojatnih 26.175.033,09 kuna. Kako navode iz Hrvatske lutrije, sretni dobitnik listić je u Slavonskom Brodu uplatio na kiosku Tiska (Andrije Hebranga IV/3D).

U prošloj godini Eurojackpot je dosegao svoj maksimum jednom, a glavni dobitak osvojen je u siječnju kad je petero igrača podijelilo iznos od 680.827.140 kuna - 3 dobitka od 136.165.428 kn otišla su u Njemačku, a po jedan u Dansku i Nizozemsku.

Ljubavni par serijskih ubojica KRVAVI PAR Life Ludo zaljubljena pomogla mu ubiti 20 žena

Od 2012. godine Eurojackpot je osvojen 53 puta – 25 puta u Njemačkoj, 13 puta u Finskoj, 5 puta u Danskoj, po dva puta u Sloveniji i Norveškoj te po jednom u Španjolskoj, Nizozemskoj, Mađarskoj, Italiji, Češkoj i Hrvatskoj.

Mnogi obični smrtnici sanjaju o dobitku na lutriji zato što vjeruju da će taj novac riješiti sve njihove probleme. Međutim, često se dogodi da dobitak donese još više problema. Novac privlači brojne pohlepnike, a redovito se pojavljuju članovi obitelji koji se godinama nisu javili.

Ovih deset ljudi, prema odabiru portala ListVerse izgubilo je puno više nego što su ikad mogli dobiti na lutriji.

Abraham Shakespeare

Nesretni dobitnici na lutriji | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Osvojio je 30 milijuna dolara na lutriji i odabrao je da mu odjednom isplate čak 17 milijuna. Bio je uvjeren da ga novac neće promijeniti, ponajviše zato što ga je već pratio ugled blagonaklonog čovjeka spremnog pomoći. Upravo ta dobrota dovest će i do konačnog pada.

Upoznao je Dorice Moore koja mu je ponudila pomoć u upravljanju novcem. Milijun dolara je spiskala na skupe aute i luksuzna putovanja, ali to joj nije bilo dovoljno. Ubila je Shakespearea i pokopalo njegovo tijelo u obližnjem polju. Rodbini i prijateljima je govorila da je Abraham samo pobjegao iz grada, ali obitelj nije povjerovala. Policijskom istragom pronađeno je njegovo tijelo, a Dorice je kasnije osuđena na doživotnu kaznu zatvora.

Urooj Khan

Bio je presretan kad je dobio milijune na lutriji. Istini za volju, na kraju je dobio tek 425.000 dolara nakon poreza i svih odbitaka, ali planirao je uložiti taj novac u svoju firmu, a jedan dio bi donirao obližnjoj dječjoj bolnici.

Djevojčica optužena za ubojstvo oca bez nade Life Ubila je vlastitog oca da preživi djetinjstvo

Nakon tiskovne konferencije gdje mu je uručen ogromni ček, otišao je kući i pridružio se obitelji za tradicionalnom večerom. Poslije večere mu je pozlilo, a ujutro su ga morali voziti na hitnu gdje je i umro. Mrtvozornik je proglasio Khanovu smrt prirodnom, ali brat nije povjerovao. Tražio je toksikološki nalaz i otkriveno je da je umro od trovanja cijanidom.

Policijska istraga još nije ustanovila tko je ubio nesretnog Urooja.

Andrew J. Whittaker Jr.

Nesretni dobitnici na lutriji | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Dobio je 113,4 milijuna dolara i bio je uvjeren da je to pravi blagoslov. Dao je milijune dolara crkvi, osnovao je dobrotvornu organizaciju za pomoć u pronalaženju posla ili reedukacije, ali uskoro su ga ljudi počeli tražiti novac. Kad bi ih odbio, počeli su mu prijetiti. Na kraju je morao dati više od tri milijuna dolara samo kako bi se riješio tužbi.

Najveće probleme zadavala mu je unuka Brandi. Davao joj sve što je htjela, a kad je Whittakerova kćer i Brandina majka umrla od raka, preuzeo je brigu nad njom. Brandi je imala brdo novca na raspolaganju i zbog toga je počela privlačiti dilere. Uskoro je postala ovisnica, a Andrew je platio čak i odvikavanje. Ništa nije pomagalo i Brandi je umrla, vjerojatno od predoziranja, prije svog osamnaestog rođendana.

Andrew i supruga su se razveli nakon Brandine smrti, a iduće godine je i jedina preživjela kćer umrla. Ovih dana Andrew priča da bi mu bilo bolje da je samo poderao dobitni listić.

Jeffrey Dampier

Nesretni dobitnici na lutriji | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Jeffrey i supruga osvojili su 20 milijun dolara na lutriji, a nakon razvoda su podijelili dobitak. Jeffrey je počeo hodati s Crystal Jackson i kad su se odselili na Floridu, poveli su i dvije Crystaline sestre sa sobom.

Victoria, jedna Crystalina sestra, pozvala je Jeffrey da dođe kod nje. Tamo su ga dočekali Victoria i njen dečko Nathaniel. Tamo su Jeffreya premlaćivali da bi pokušali otkriti gdje se skriva novac. Na kraju je Victoria ubila Jeffreya, a kasnije su oboje uhićeni i osuđeni na doživotne kazne.

Renne Senna

Nesretni dobitnici na lutriji | Author: screenshot/youtube screenshot/youtube

Život nije mazio ovog Brazilca. Zbog dijabetesa je izgubio obje noge i morao je prodavati svoju imovinu samo kako bi preživio. Sve se promijenilo kad je dobio nešto manje od 17 milijuna dolara na brazilskoj lutriji. Upoznao je Adrianu Almeidu kojoj se počeo sviđati tek nakon što je osvojio lutriju.

Ubrzo su se i vjenčali, a Adriana je postala glavna i odgovorna za novac. Postala je čak i jedina Renneova nasljednica, ali ništa joj nije bilo dovoljno. Kad je otkrio da ga Adriana vara, počeo je prijetiti da će je izbaciti iz oporuke.

Samo nekoliko dana nakon toga Senna je išao u svoj omiljeni kafić i presrela su ga dvojica maskiranih motorista. Ubili su ga hicima u glavu, a policija je kasnije otkrila da je Adriana naručila ubojstvo. Osuđena je na 20 godina u zatvoru.

  • Stranica 1/2
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.