Life
12262 prikaza

Istina o kćeri serijskog ubojice, začetoj u zatvoru

Ted Bundy
1/3
Screenshot Youtube
I danas je misterija kako je začeta njegova kćer dok je čekao smrtnu kaznu i bili su mu zabranjeni bračni posjeti

Najpoznatiji i najzloglasniji američki serijski ubojica Ted Bundy ubio je najmanje 30 žena tijekom nekoliko godina svog ubilačkog pohoda u 70-im. Uhićen je sasvim slučajno, završio u zatvoru i osuđen na smrt električnom stolicom. Detalji njegova života i onoga što je radio više manje poznati su svima, no najmanje je poznat život njegove kćeri Rose Bundy, koja je začeta dok je čekao izvršenje presude.

Oko njezina začeća razvilo se niz teorija koje su počele izazivati zanimanje nakon objave dokumentarne serije The Ted Bundy Tapes na Netflixu.

Kako se to dogodilo nije baš sasvim jasno, no malo toga iz njegova života jasno je običnom čovjeku. Pretpostavlja se i kako je ubio puno više žena od njih 30, a neki pretpostavljaju kako je bilo riječ i o troznamenkastom broju, a ubio je i nekoliko djece.

Ted Bundy i njegova supruga Carole Ann Boone održavali su zanimljiv odnos. Upoznali su se 1974. godine, a iako ga je Carol privukla odmah, u početku su imali samo platonski odnos. Preselila se u blizinu zatvora kako bi mogla biti blizu njega. U posjetima mu je čak uspjela i prokrijumčariti drogu i novac. Bila je na njegovom suđenju za ubojstvo djevojaka iz sestrinstva Chi Omega Margaret Bowman i Lisa Levy. Branio se sam, a nju je pozvao da svjedoči o njegovom karakteru. Dok je iznosila svoje svjedočanstvo, Bundy ju je zaprosio.

Ted Bundy | Author: State Archives of Florida, Florida Memory State Archives of Florida, Florida Memory
Ann Rule je u Bundyjevoj biografiji The Stranger Beside Me objasnila kako je stariji zakon u Floridi omogućavao da se izjava o braku izrečena na sudu pred sudce doživljava kao obvezujuć sporazum. Kako nisu mogli pronaći svećenika koji bi nadgledao izmjenu njihovih zavjeta a zabranili su im upotrebu zatvorske kapelice, Bundy, jako talentirani odvjetnik, otkrio je rupu u zakonu.

Autorica naglašava kako je par svoju prvu godišnjicu braka proslavio na drugoj godišnjici Bundyjeva ubojstva 12-godišnje Kimberly Leach. Ubrzo nakon dobili su svoju prvu i jedinu kćer Rose. Dok je čekao smrtnu kaznu nisu mu bili dozvoljeni bračni posjeti, pa se postavlja pitanje kako je njegova supruga zatrudnjela. Postoje priče kako je prokrijumčarila kondom u zatvor u koji je Bundy pospremio svoju dragocjenost, dobro ga zatvorio, i vratio joj poljupcem.

Rose pak tvrdi da nije bilo potrebe za takvo ponašanje, jer se u to doba mogla lako podmititi čuvare koji su im dozvoljavali seks u različitim kutevima zatvora, pa čak i u vanjskom parku i raznim sobama a znalo se dogoditi da su ih neki čak i svojim dolaskom prekinuli.

"Tamo gdje je čovjek svašta je moguće. Ne kažem da seksualni kontakt nije moguć, no u parku bi to bilo jako teško. Završilo bi i prije nego što bi počelo", kaže Clayton Strickland, iz floridskog zatvora.

Scena iz filma Monster Ima razloga Life Zašto je bilo toliko serijskih ubojica 80-ih godina?

Činjenica da se osuđeni serijski ubojica koji je ubio i djecu, bio u zatvoru u kojem se mogao vjenčati i napraviti dijete, bila je nevjerojatna, a mediji su krenuli u potragu za njegovom kćeri.

"Ne moram nikome ništa objašnjavati", rekla je njegova supruga kada su ju pitali o začeću.

Rose Bundy rođena je 24. listopada 1982. godine, nekoliko mjeseci nakon što je Bundy osuđen na smrt. Oči cijele zemlje bile su uprte u njegovo suđenje koje se prikazivalo na televiziji i pratilo posvuda. Suđenje su pratili mnogi ljuti pojedinci, ali i djevojke koje su tražile njegovu pažnju. 

"Vjerovalo se kako je žrtve birao po naoko sličnim karakteristikama: dugoj kosi, sa razdjeljkom na sredini, i nosile su velike naušnice. Tako su na suđenje dolazile i njegove obožavateljice, željele su mu se svidjeti pa su čak i bojale kosu", rekao je Stephen G. Michaud.

Oduševio je mnoge, imao veliki listu obožavateljica što nije tako neobično za zgodnog i karizmatičnog zločinca kakav je bio. Unatoč njegovoj popularnosti i tri smrtne kazne, njegova vjerna žena na suđenje je dovodila i njihovu kćer Rose

Ted Bundy | Author: Screenshot/Youtube Screenshot/Youtube
Posjeti su zabilježeni i na nekim fotografijama, a Carole bi česti vodila i svog starijeg sina Jayme. Tri godine prije pogubljenja 1989. njihov neobičan brak i iluzorna stabilnost zaustavljena je. Ona je zatražila zatvor, i napustila Floridu zauvijek, a navodno se nikada nakon toga nisu čuli ni vidjeli.

Njegova kćer danas bi trebala biti 37-godišnja žena, a ostali podaci iz njezina života, poput školovanja, ili bilo čega, totalna su misterija. Vjerojatno se drži daleko od očiju javnosti a vjerojatno je i promijenila ime i prezime. Teret nasljeđa jednog od najpoznatijeg serijskog ubojice u povijesti sigurno nije lako nositi. Pretpostavlja se da se i udala, i da se danas zove Abigail Griffin. No nitko nije u potpunosti siguran.

"Čula sam da je njegova kćer jako inteligentna mlada žena no nemam nikakvu ideju gdje bi mogla biti ona a ni njezina majka. Prošle su kroz dovoljno boli", rekla je autorica biografije Ann Rule i tako isključila bilo kakvu mogućnost da joj netko takav pitanja stalno postavlja.

Na svom je webu također napisala kako je izbjegla znati bilo što o Tedovoj supruzi i kćeri jer misli da im je potrebna privatnost. 

"Ne želim znati gdje su i ne želim da me to pitaju. Sve što znam o njoj je da je odrasla u dobru mladu ženu", rekla je.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MaggyLunel 18:52 09.Veljača 2019.

    Možete li pročitati članak prije objave? Kako se u istom tekstu mogu naći ove dvije rečenice? "Rose Bundy rođena je 24. listopada 1982. godine, nekoliko godina nakon što je Bundy osuđen na smrt", a zatim "Unatoč njegovoj popularnosti i tri ... prikaži još! smrtne kazne, njegova vjerna žena na suđenje je dovodila i njihovu kćer Rose. " Sramota ste za novinarstvo.

  • FrancesHart 14:56 09.Veljača 2019.

    Google sada plaća $ 17000 do $ 22000 mjesečno za rad na mreži od kuće. Pridružio sam se ovom poslu prije 2 mjeseca i zaradio sam $ 20544 u mom prvom mjesecu od ovog posla. ------>>>>> www.WebJob33.Com