Life Kraljevsko vjenčanje
68368 prikaza

Insajder otkrio crnu stranu kraljevske obitelji

Kraljevska obitelj
1/11
Patrick van Katwijk/DPA/PIXSELL
Engleski novinar i pisac Aatish Taseer tri je godine hodao s princezom Gabriellom od Kenta i svjedočio dvorskim spletkama

U prošlom životu bio sam gotovo član britanske kraljevske obitelji. Početkom 2000-ih, hodao sam s Ellom Windsor, kćerkom princa i princeze Michaela iz Kenta. Princ Michael od Kenta bio je prvi rođak kraljice i oženio se s nepopularnom princezom Michael, koju je britanski tisak nazvao "Princeza Pushy" (nametljiva).

Za tri nadrealne godine, Ella i ja visili smo oko Kensingtonske palače; plivali smo goli u kraljičinom bazenu u Buckinghamskoj palači; drogirali se MDMA-em u dvorcu Windsor; i imali okršaje s britanskim novinarima koji su objavili priču o našem odnosu sa ubitačnim naslovom: "Princeza Pushy 'oduševljena' kćerkinom vezom s indijskim kapetanom kondoma" pri čemu su ciljali na moju funkciju zdravstvenog edukatora na koledžu. Bivše kraljevske glave malih istočnoeuropskih zemalja spravljale su nam janjetinu i pričale nam priče o nacistima i komunistima. Bio je to divan način da potrošite svoje 20-te.

AATISH TASEER | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot
Ella i ja smo se upoznali u Americi. Upravo sam diplomirao Amherst i živio kao podstanar u Boweryu, u potkrovlju feministice Kate Millett. Odrastao sam usred nestajanja socijalističke Indije - moj otac bio je pakistanski biznismen i političar koji je napustio majku kad sam imao dvije godine, ostavivši je da me uzdržava radeći kao novinarka - i valjda sam zato razvio sklonost društvu i njujorškim kafićima.

Nakon fakulteta, našao sam se među skupinom razuzdanih vršnjaka. Ella i ja upoznali smo se preko zajedničkih prijatelja. Još je bila u Brownu, a ja sam tek počeo raditi kao novinar u časopisu Time. Proveli smo nekoliko blaženih mjeseci u New Yorku prije nego što me Time poslao u svoj ured u Londonu. Tada sam se prvi put našao u orbiti Windsora.

Vjenčanje Diane i Charlesa Nesretna princeza Life Tajne Dianine snimke: Htjela sam se ubiti nakon udaje

Ellin roditelji živjeli su u peterosobnom kraljevskom apartmanu u palači Kensington, gdje je Ella odrasla. Dugačak, diskretni prilaz s oznakom 'privatna cesta', lav i jednorog na ulazu, stražar - a onda asfaltirani put do Kensington High Streeta i palače koju su u kraljevskoj obitelji jednostavno zvali "KP".  Nekoliko policajaca s walkie-talkie bili su prva linija 'obrane': 
"Aaa, ti si indijski momak koji hoda s Gabriellom."

Princ i Princeza Michael od Kenta i kćer Gabrielle | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL

Zatim kavezi za uzgoj zečeva od crne opeke i uredi koji su me tamo dočekali podsjećali su me na nešto između vojne bolnice  i kuće u kojoj žive neki stari ljudi. Slavni stanari ove palače bili su princeza Margareta i princeza Dijana, ali obje su bile pokojne.

Oni koji su ostali bili su manje važni članovi kraljevske obitelji i tajnici koji su živjeli u uživali u sjeni, ali i u neprestanom strahu da ne budu odavde izbačeni. Ellini roditelji tamo su živjeli posljednjih 25 godina, a kraljica im je plaćala najam u znak zahvalnosti za mnoge poslove koje su obavljali u njezino ime. Nakon toga, Kentovi su nastavili sami plaćati najam koji je iznosio oko 10.000 funti mjesečno. 

Brat Kate i Pippe Middleton, James JAMES MIDDLETON Life Misteriozan život brata Kate Middleton

Britanci, sa svojim brojnim klasnim napetostima podjednako i mrze i vole svoju kraljevsku obitelj, a jedan od načina na koji izražavaju ovu podvojenu ljubav je kroz silnu mržnju prema nižerangiranom plemstvu. Pozicija Kentsa u hranidbenom lancu je bila prilično niska - za usporedbu -  ekvivalent bi bio recimo zamjenik ministra prijevoza. 

Trebali su zapravo voditi civilni život, ali princ Michael, mlađi brat vojvode od Kenta bio je prvi kraljičin rođak i zato se nepokolebljivo držao titule 'njezinog kraljevskog visočanstva'. To je bila službena titula i to je sa sobom nosilo niz obaveza - od raznih dobrotvornih pokroviteljstava, do davanja nagrada. Čak ni moja djevojka Ella nije bila pošteđena tih poslova - razbijala je boce šampanjca o pramce broda, otvarala konjske utrke i slično. Sve dok ovamo nisu stigli William i Kate ovo je mjesto bilo silno depresivno.

Princ i princeza Michael od Kenta | Author: Chris Jackson/Press Association/PIXSELL Chris Jackson/Press Association/PIXSELL
Princeza Michael, koja se opet za Uskrs našla u središtu skandala zbog broša koji je stavila na ovratnik za ručak s Megan Markle. Broš u obliku tamnoputog čovjeka s turbanom simbolizira ropstvo afričkog stanovništva, a zna se da je majka Megan Markle tamnoputa. Dakle princeza Michael od Kenta već je poznata po skandalima. Baš kad je Ella diplomirala, našla se na mnogim naslovnicama jer je u talijanskom restoranu u Greenwich Villageu, nekim preglasnim tamnoputim gostima dobacila da se vrate u svoje kolonije.

"Nikad to ne bih rekla! Ja sam povjesničarka i znam da je i Amerika bila kolonija. Čak ne naručujem ni crnu kavu, nego kavu bez mlijeka", kasnije mi se povjerila s mješavinom pokajanja i uvrijeđenosti. 

Govor kraljice Elizabete BRILIJANTNO Top News Kraljica Elizabeta vrhunski "trolala" Theresu May

Volio bih joj vjerovati, ali progoni me sumnja. Kraljevske krune i nacisti obično idu zajedno kao maslac i kavijar, a pričalo se i da je njezin otac bio SS oficir.

Uostalom, svi Britanci u određenoj dobi postaju pomalo rasisti. Kolonijalna prošlost učinila je svoje. Bio sam jedan od prvih urođenika tog bivšeg carstva koji je bio upoznat s članovima kraljevske obitelji, a uskoro je i Gary Lewis, Maor s Novog Zelanda, oženio Lady Davinu Windsor, kćer vojvode od Gloucestera. 

NASTAVAK NA SLJEDEĆOJ STRANICI...

  • Stranica 1/3
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar kvasac40
    kvasac40 19:03 30.Travanj 2018.

    A koja je to svijetla strana kraljevske obitelji??