Life
43812 prikaza

"Htio je da mu mazim kur**, bio je znojan..."

Harvey Weinstein
1/23
MIKE BLAKE/REUTERS/PIXSELL
Nakon što je tužio New York Times zbog klevete, 25 slavnih žena ispričalo je svoje priče

Dobio je do sad pet Oscara. Potpisao je skoro sve filmove Quentina Tarantina, kao i neke od najvećih filmskih hitova - 'Bande New Yorka', trilogiju 'Gospodara prstenova', 'Sin City', 'Engleski pacijent', 'Dobri Will Hunting' i mnoge druge. Nakon što ga je New York Times ovih dana raskrinkao kao seksualnog manijaka, glasine koje već 20-ak godina kruže o njemu, šokirale su javnost. Bez da ga je imenovala, prva je svoju priču ispričala Ashley Judd, a onda se pokrenula lavina optužbi. Saznalo se i da je do sad već u desetak izvansudskih nagodbi platio svojim žrtvama pozamašnu svotu za šutnju. Neke je samo seksualno uznemiravao, a druge i silovao. Weinstein je najavio tužbu protiv New York Timesa, ali se ovih dana oglasilo 25 glumica, novinarki i scenaristica i svjedočilo protiv njega.

1. Heather Graham

U kolumni koju je napisala za magazin Variety, glumica je rekla da ju je Harvey Weinstein jednom pozvao u svoj ured i predložio joj da će u zamjenu za seks dobiti ulogu u jednom od njegovih filmova. Dogodilo se to početkom 2000-tih.

 | Author: YouTube screenshot YouTube screenshot

2. Gwyneth Paltrow

Ispričala je New York Timesu da joj je, kad je imala 22 godine, Weinstein dogovorio sastanak u hotelskoj sobi. Pokušao ju je najprije masirati, a zatim ju je pozvao u svoju spavaću sobu. U tom trenutku ona je odlučila otići. 'Do tad sam mislila da je moj mentor', prisjetila se kako se nakon toga osjećala.

 | Author:
3. Romola Garai

opisala je svoje iskustvo s holivudskim mogulom kao 'ponižavajuće' i 'vrlo problematično'. Weinstein ju je pozvao u hotelsku sobu zbog audicije, a vrata joj je otvorio u kućnom ogrtaču. 'Osjećala sam se grozno povrijeđeno', kaže glumica.

 | Author: Pinterest Pinterest

4. Angelina Jolie

Potvrdila je New York Timesu da je tijekom promocije filma 'Ljubavne igre' 1999. godine imala vrlo loša iskustva s Weinsteinom. 'U hotelskoj sobi je navaljivao da želi sa mnom voditi ljubav, što sam naravno odbila. Tad sam odlučila da više nikad neću zaigrati ni u jednom njegovom filmu, a kasnije sam na to upozorila i svi koji su me pitali kako je s njim raditi. Njegovo ponašanje je naprosto neprihvatljivo'. 

Angelina Jolie | Author: Eva Oertwig/DPA/PIXSELL Eva Oertwig/DPA/PIXSELL
5. Asia Argento

Ispričala je New Yorkeru da ju je Weinstein prisilio na oralni seks, što je kasnije ostavilo traga na njezinim budućim vezama. 'Kad se toga sjetim, postanem mlada, 21-godišnja djevojka, a kad vidim Weinsteina, postanem mala, glupa i slaba, baš kao tada. Nakon što me silovao, još me i pobijedio'.

 | Author: Wikipedia Wikipedia
6. Rose McGowan

Od Weinsteina je dobila 100 tisuća dolara nakon 'epizode' u njegovoj hotelskoj sobi tijekom Sundance Film Festivala. Nije iznosila detalje jer ugovor vjerojatno ima i klauzulu o šutnji, ali je 2016. priznala da ju je 'silovao jedan poznati holivudski izvršni direktor.

 | Author: Wikipedia Wikipedia
7. Mira Sorvino

Radila je s Weinsteinom na nekoliko filmova, a ispričala je da ju je seksualno uznemiravao u više navrata. Kad je 1995. bila u istom hotelu s Weinsteinom, ganjao ju je po hotelu i pokušao masirati. Nekoliko tjedana kasnije nazvao ju je usred noći i rekao da dolazi u njezinu sobu. 'Izbezumila sam se', rekla je glumica koja je nazvala prijatelja da hitno dođe i glumi joj dečka. No, Weinstein je došao prije njega. Pustila sam pred njega mog malog psa, misleći da bi mi to moglo pomoći, a kad sam mu rekla da mi dolazi dečko, snuždio se i otišao.

 | Author: Pinterest Pinterest
8. Emma de Caunes

Francuska glumica ispričala je da ju je Weinstein jednom pozvao u sobu da pogleda scenarij prema kojem bi se uskoro trebao snimiti film, a ona bi trebala dobiti glavnu ulogu. 'Izašao je iz kupaonice, gol i s erekcijom i pokušao me natjerati na seks. Skamenila sam se, ali mu to nisam htjela pokazati jer sam znala da bi tad bio u prednosti. Izašla sam iz sobe, a on je za mnom viknuo:'Nismo ništa napravili! Ovo je kao u Disneyevim filmovima', na što sam mu viknula:'Oduvijek ih mrzim'. 

 | Author:

9. Rosanna Arquette

Također ju je nagovorio da dođe u njegovu sobu pogledati scenarij i da se dogovore oko uloge. I ona ga je zatekla u ogrtaču. Počeo ju je nagovarati da ga masira, a onda joj je zgrabio ruku i pokušao ruku staviti između svojih prepona, no uspjela se othrvati, pa joj je rekao:'Rosanna, radiš veliku grešku', na što mu je odgovorila:'Ja nisam ta cura. Nikad neću ni biti'.

 | Author: Wikipedia Wikipedia

10. Jessica Barth 

Glumica i producentica, za CNN je ispričala kako ju je pozvao u sobu u hotelu na Beverly Hillsu 2011. godine. Rekao je da želi da razgovaraju nasamo o njezinoj karijeri, a onda joj je predložio:'Čuj, kako bi bilo da recimo naručim šampanjac i da se skinem, a ti me izmasiraš?', na što mu je odgovorila - 'To se nikad neće dogoditi'. Počeo mi je pričati o tome kako ima otvoreni brak, no rekla sam mu da to ne dolazi u obzir, a onda mi je rekao da moram smršavjeti ako želim uspjeti.

11. Lauren Sivan

Novinarka je srela Weinsteina u talijanskom restoranu Cipriani na Manhattanu 2007. godine, a onda je s društvom u kojem je bio i Weinstein, završila u klubu koji je u njegovom suvlasništvu. Pozvao me da mi pokaže restoran, a kad smo se spustili u zatvoreni dio, pokušao me poljubiti, a onda je preda mnom počeo masturbirati i ejakulirao u posudu s biljkom. 

12. Liza Campbell 

Engleska spisateljica, imala je slično iskustvo. Pozvao ju je u svoju sobu na poslovni sastanak. 'Kad sam ušla, tamo je bilo još ljudi, no ubrzo su isparili. Nakon nekoliko minuta razgovora, Weinstein je otišao u kupaonicu i počeo puniti kadu.
'Što kažeš da oboje skočimo unutra. Bit će zabavno. Možemo piti i šampanjac', predložio joj je, na što sam mu rekla da se neće dobro provesti ako se samo usudi vratiti u sobu bez odjeće i izašla iz sobe'. 

 | Author: Wikipedia Wikipedia

13. Cara Delevingne 

Glumica i fotomodel ispričala je svoje iskustvo preko Instagrama. 'Kad sam tek počela glumiti nazvao me Weinstein i pitao jesam li spavala s nekom od žena s kojima me viđao po novinama', napisala je Delevingne koja ne krije da je biseksualka. Godinu-dvije kasnije pozvao me u sobu, a kad sam tamo vidjela još jednu ženu, mislila sam da je sve u redu. No, ubrzo me tražio da ju poljubim, a onda je počeo okretati situaciju u svoju korist. Iznenadila sam ga pitanjem zna li da jako dobro pjevam. Zbunila sam ga i iskoristila to da krenem prema vratima. Krenuo je za mnom i na izlazu pokušao poljubiti u usta.'

 | Author:

14. Ashley Judd

Ispričala je također da ju je u sobi dočekao u kućnom ogrtaču i tražio masažu ili da ga barem gleda dok se tušira. Sjetila se kako je samo razmišljala da što prije izađe iz sobe i makne ga od sebe.

 | Author:

15. Lea Seydoux

Bila je u Parizu na modnoj reviji na kojoj je bio i Weinstein. 'Sjedili smo na nekom trosjedu kad je odjednom skočio na mene i pokušao me poljubiti. Cijelu večer me pokušao zavoditi i buljio u mene kao da sam komad mesa. Bilo mi je doista teško odbiti ga jer je on tako moćan.'

 | Author:

16. Louisette Geiss 

Bivša glumica jednom ga je srela da bi s njim prokomentirala svoj scenarij. Bilo je to 2008., tijekom Sundance Film Festivala. Pozvao ju je u svoj ured, a onda otišao u kupaonicu i izašao u ogrtaču ispod kojeg mu se vidio penis, a onda je ušao u kadu i počeo masturbirati. Kad je vidio da želim otići, iskočio je iz kade, zgrabio me za podlakticu i odveo me u kupaonicu moleći da ga samo gledam. Budući da sam mu se istrgnula, rekao mi je da bi za svoj scenarij dobila zeleno svjetlo, samo da sam ostala.'

 | Author: Twitter Twitter

17. Katherine Kendall

Sjetila se da ju je producent 1993. zamolio da, nakon sastanka nastave razgovor u njegovom stanu. Razgovarali smo oko sat vremena, a onda je otišao u kupaonicu i tražio me da ga izmasiram. 'Svi to rade', rekao mi je, a kad sam odbila počeo me naganjati po stanu i nije mi dao da izađem, te tražio da mu pokažem grudi', prisjetila se glumica.

 | Author: Wikipedia Wikipedia

18. Judith Godreche

Pozvao ju je 1996. na doručak u Hotel du Cap-Eden-Roc tijekom filmskog festivala u Cannesu. Francuska glumica imala je tada 24 godine i pristala je otići u njegovu sobu misleći da će razgovarati o filmu u kojem je igrala i koji je on upravo
odgledao. 'Bila sam tako naivna i nepripremljena', kaže ona. 'Sljedeće čega se sjećam je Weinstein koji me pritisnuo svojim tijelom i s mene strgnuo džemper. Uspjela sam se nekako othrvati i pobjeći.'

 | Author: wiki wiki

19. Dawn Dunning

Dogovorio joj je poslovni sastanak u hotel Manhattan 2003. godine. Njegova asistentica mi je rekla da će malo kasniti, ali da ga mogu pričekati u njegovom apartmanu. Čim je ušla vidjela ga je u kućnom ogrtaču. 'Rekao mi je da mogu dobiti ulogu ako tri puta s njim spavam. 'Tako to ide u ovom biznisu, inače nikad nećeš uspjeti', rekao mi je. Dunning je odlučila da neće biti glumica i posvetila se dizajnu.

 | Author:

20. Zoe Brock 

Novozelandski fotomodel na svom blogu je napisala da je Weinsteina upoznala u Cannesu, gdje se stjecajem okolnosti našla nasamo u njegovom apartmanu gdje je završila na prijevaru. 'Partijala sam u velikom društvu i bilo mi je rečeno da će i oni doći u Weinsteinovu sobu, ali nikad nisu', napisala je Brock. Nasrnuo je na nju pokušavajući je masirati a ona se zaključala u kupaonicu. 'Kad sam nakon nekog vremena izašla, sjedio je na krevetu i plačući mi rekao:'Ne sviđam ti se jer sam debeo'. 

 | Author:

21. Ambra Battilana Gutierrez

 Talijansko-filipinski model napadnuta je u njegovom uredu u Tribeci, 2015. godine. Odmah nakon toga, otišla je na policiju i ispričala da je Weinsteina najprije zanimalo jesu li joj grudi prave, a onda je skočio na nju, počeo ju stiskati za prsa i pokušao zavući ruku ispod haljine. Budući da se istu večer morala opet naći s njim, policija ju je ozvučila i HuffingtonPost je objavio snimku tog razgovora. Nažalost, kad je sve objavljeno, mediji i javnost proglasili su Gutierrez očajnom starletom koja pokušava od uglednog producenta izvući novac. Nitko tad nije stao na njezinu stranu.

 

 | Author:
22. Kate Beckinsale

U četvrtak je ostavila post na Instagramu u kojem je detaljno opisala susret s producentom kad je njoj bilo samo 17 godina, a sretali su se i puno puta kasnije, 'Neki od tih susreta završavali bi tako da je na mene urlao i vrijeđao me nazivajući me običnom **čkom, a neki put bi sve okrenuo na šalu govoreći da živim za to da mu kažem 'ne'.

 | Author:

23. Sophie Dix

Britansku glumicu, pozvao je u sobu u hotelu Savoy da pogleda 'sirovinu' - materijal koji bi tog dana snimili na filmskom setu. Tad je imala 22 godine ali je već dobila neke glavne uloge. 'Čim sam ušla u sobu, zazvonilo mi je na uzbunu. Prije no što sam se snašla počeo mi je skidati odjeću i gurati me na pod, a ja sam samo vikala 'ne, ne, ne'.  Skinuo je hlače i pokušao leći na mene, a ja sam u sebi govorila - ti si jaka, možeš pobjeći. Utrčala sam u kupaonicu i zaključala se, a kad sam otvorila vrata vidjela sam ga kako gleda u mom smjeru i masturbira. Opet sam se zaključala i kad sam čula da na vrata kuca sobarica, uspjela sam pobjeći. 

 | Author:

24. Florence Darel 

Francuska glumica srela se s njim 1995. na nagovor svoje agentice. Naravno sastanak je bio u njegovoj sobi u Hotelu Ritz u Parizu. 'Kad sam ušla, počeo me nagovarati na seks iako je njegova supruga bila u susjednoj sobi. Rekao mi je da mu se vrlo sviđam i da bi volio biti sa mnom. Rekla sam mu da sam zaljubljena u svog dečka na što mi je rekao da mu to ne smeta i da mu mogu nekoliko dana u godini biti ljubavnica, te da tako možemo nastaviti surađivati. Zapravo mi je poručio - ako želiš vidjeti Ameriku, to možeš pod tim uvjetima. Ubrzo sam završila razgovor, rekla je Darel.

 | Author:

25. Claire Forlani

Na Twitteru je napisala da je često morala izbjegavati Weinsteina kad je bila u 20-im godinama života. 'Izbjegla sam ga pet puta. Dva puta smo se sreli u Peninsula Hotelu i oba puta mi je nudio masažu. Tri puta sam ga susrela na raznim večerama tijekom kojih mi se hvalio s glumicama s kojima je spavao i šalio se da je bio pilot u stanju pripravnosti jer još uvijek nije sa mnom spavao. 

 | Author:


 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Jodip 08:52 15.Listopad 2017.

    E sad zamislite one poznatije glumice sto se nisu javile

  • nikolce 05:09 15.Listopad 2017.

    I sve dosle u sobu. Bas cudno.I to u njegovu spavacu sobu. Bile malo poznate ili nepoznate danas su zvizde jer su dale pi*de.Ah glumice,glumice, bas ste prave umjetnice.

  • nelson 10:27 14.Listopad 2017.

    napaljenković