Life
12209 prikaza

Grad u kojem je sramota imati 1 curu, pa svi imaju 3

Ilustracija ljubavnog trojca
Thinkstock
Grad Dongguan doista je neobičan - u njemu muškarci nemaju nikakve šanse biti solo, a žene i plaćaju na spojevima

Kako pronaći djevojku možda je pitanje koje muči većinu muškaraca u drugim dijelovima svijeta, no svakako ne i stanovnike kineskog grada Dongguana. Naime, tamo je razlika između broja žena i muškaraca velika, pa na svakih 89 muškaraca dolazi 100 žena, a to je uzrokovano politikom zapošljavanja - lokalne manufakture potražuju ženske radnike, dok se muškarci masovno iseljavaju, piše The Independent.

Zbog deficita muškaraca, nije čudno da tamo jedan muškarac ima i po tri djevojke, a jedan od njih čak je medijima rekao kako bi "bilo sramotno imati samo jednu curu".

Iako je za trend poliamorije u tom gradu zaslužna industrija, čini se kako se muškarci ne bune.

- U gradu je puno lakše pronaći djevojku nego posao. Ja ih imam tri, a puno mojih prijatelja isto tako. Te djevojke međusobno znaju sve jedna o drugoj, ništa se ne skriva - rekao je tamošnji tvornički radnik, Xiao Lin.

Pogledajte video:

- Svi smatramo tu situaciju normalnom. Posvuda su prekrasne, mlade djevojke, pa šteta bi bila da budu same. Njihov cilj nije novac ili nešto drugo, prirodno je da žele muško društvo - rekao je lokalac Xiao Lin. Tamo jednako tako nije neobično da žene plate piće ili večeru, s obzirom da su većinom zaposlene.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • baj_Iva 01:02 15.Srpanj 2017.

    vlado, treća je otišla po čaj :D

  • vlado 14:40 14.Srpanj 2017.

    kako? a ovaj na slici dvije.