Life
2398 prikaza

Dolores: Objavili razlog smrti pjevačice Cranberriesa

Dolores O'Riordan
REUTERS
Saznao se uzrok smrti Dolores O'Riordan, pjevačice poznatog benda, koja je u siječnju pronađena mrtva u londnonskom hotelu Hilton

Dolores O'Riordan, pjevačica benda 'Cranberries', umrla je utopivši se u kupaonici nakon što je konzumirala mnogo alkohola. To je potvrdila istraga. 

Pronađena je mrtva u sobi 2005 hotela Hilton u Park Laneu u Londonu, 15. siječnja 2018. oko 9 ujutro. Količina alkohola u njezinoj krvi bila je 330 mg na 100 ml krvi, što je četiri puta više od zakonske granice koja se propisuje za upravljanje automobilom.

O'Riordan, već je 2017. otkazala turneju s bendom koji se ponovno okupio, a razlog su bili bolovi u leđima. U siječnju je bila u Londonu jer se bend okupio zbog snimanja novih materijala.

Pronađena je uronjena u vodu, a lice joj je iz vode podignula sobarica. Kad su stigli bolničari, zatekli su policiju koja ju je pokušala reanimirati umjetnim disanjem i masažom srca, ali je u 9:16 proglašena mrtvom.  

Istraga je utvrdila da je pjevačica prije smrti popušila puno cigareta, te popila bocu pića, a popila je i lijekove koje je dobivala na recept. Riječ je o lorazepamu, lijeku protiv nesanice i za smirenje. Pronađeno je i pet praznih bočica iz minibara koji je otvorila u 2:10, te prazna bočica šampanjca od 35 ml, javlja Guardian. 

Izvješće mrtvozornika dr. Adama Combea zaključilo je da je do utapanja došlo uslijed alkoholiziranja.

Policija je nakon smrti izjavila da nije bilo sumnjivih tragova i da je nasilna smrt isključena. 

Tijekom istrage pročitano je i izviješće njezinog psihijatra, američkog liječnika Roberta Hirschfielda, kojem je u telefonskom razgovoru 26. prosinca rekla da je "dobro je, da ne pije, da je malo bila žalosna za Božić, te da ne razmišlja o samoubojstvu".

Mrtvozornik, dr. Shirley Radcliffe, rekao je: "Nema dokaza da je to bilo nešto drugo osim nesreće. Čini se da je to samo tragična nesreća. "

Na sudu je rečeno da se pjevačica borila s bipolarnim poremećajem i ovisnošću o alkoholu. U rujnu prošle godine pokušala je samoubojstvo kombinacijom alkohola i lorazepama.

Njezina majka, Eileen O'Riordan, kao i jedna od sestara, sudjelovale su u istrazi.

O'Riordan je rođena u Limericku 1971. godine, a pridružio se Cranberriesu 1990. i nastupala je s njima do 2003. godine kada su se razišli. Njezin osebujni pjevački glas pomogao je benduda uspije na obje strane Atlantika.

Majka i sestra Dolores O'Riordan | Author: Kirsty O'Connor/Press Association/PIXSELL Kirsty O'Connor/Press Association/PIXSELL

Njihovi hitovi započeli su pjesmom 'Linger', koja je dostigla Top 10 u SAD-u i Irskoj, a broj 14 u Velikoj Britaniji. Slijedio je hit 'Zombie' koji je postigao najveći uspjeh. 

Imala je brojne obožavatelje koji su cijenili njezinu karizmu i jedinstveni pjevački glas

Irski predsjednik, Michael D Higgins, bio je među onima koji su nakon smrti odali počast Dolores O'Riordan.

Imala je troje djece, Taylor Baxter, Molly Leigh i Dakota Rain, iz braka s bivšim mužem Don Burtonom, menadžerom Duran Durana.

Njezin partner s kojim je bila u vezi je DJ i producent iz New Yorka, Ole Koretsky. Rekao je da je umrla "ljubav njegova života".

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.