Life
6228 prikaza

Dnevnik liječnice: Kako mulama vadimo drogu iz crijeva

Paketići droge
1/2
Wikipedia
Ovih dana liječnica s aerodroma objavila je knjigu o svojih 10 godina borbe protiv krijumčara kokaina

Ako gutate drogu da bi ju prokrijumčarili preko granice, postoji samo jedan način da ona izađe iz organizma. Dr. Stephanie Green je liječnica u zračnoj luci "Heathrow" u Engleskoj i deset godina radi na dolasku putnika, a barem jednom tjedno bavi se surovom stvarnošću krijumčara drogom.  

Green, koja je napisala knjigu o prvih 10 godina provedenih na "Heathrowu", otkrila je kako vlasti ponekad moraju čekati tjednima da bi konačno došli do dokaza - odnosno do droge koju su krijumčari progutali upakiranu najčešće u kondome, jedini način je odlazak na WC, odnosno velika nužda.

Kako kaže to je vrlo riskantan podvih jer kondomi mogu puknuti u bilo kojem trenutku, uzrokujući smrt zbog prevelike doze koja se otpusti iz želuca u organizam:

Kokain Čista droga Top News Europa preplavljena najčišćim kokainom u zadnjih 10 godina

"Većina ljudi koji švercaju tako drogu, kažu da su uzeli lijek "Loperamide" - inače poznatiji kao "Imodium". To je nešto što se uzima kod proljeva na godišnjem odmoru jer zatvara. Prije no što uđu u avion, uzmu taj lijek tako da ne moraju dugo vremena na wc."

Green kaže da djelovanje ovog lijeka može trajati cijelu vječnost, pa tako i čekanje na 'dokazni materijal' jer se krijumčarima ne smiju davati laksativi koji bi im ubrzali probavu: 

 "Laksativi potiču snažno stezanje crijeva, što bi moglo prouzročiti pucanje paketića s drogom i uzrokovati smrt. Zato krijumčare zadrže u Carinarnici, u prostoriji bez toaleta kako ništa iz tijela ne bi moglo nestati u kanalizaciji. A to iščekivanje može potrajati danima, pa i tjednima", ispričala je za New York Post.

Green je otkrila da je najviše takvih slučajeva, kad se krijumčario kokain, bilo na letovima iz Kingstona na Jamajci.  

Zapljena droge | Author: Wikipedia Wikipedia

"Početkom 2000-ih to se događalo barem nekoliko puta tjedno, pa čak i više. Trajalo je nekoliko godina."

"Stoga su britanski carinski počeli provoditi pretragu prije no što se takav putnik ukrca na let da se ne izlaže smrtnoj opasnosti."

Zlouporaba droga na kućnim partyjima Putevi narkotika Life "Cijelu noć gutam kokain, pa ga tako dofuram u Zagreb"

Nažalost, ne uspiju uvijek spriječiti krijumčare u njihovom naumu, pa je tako morala jednom odrediti vrijeme smrti mlade putnice iz Jamajke koja je umrla na pola puta između Kingstona i Londona jer je progutala paket pun kokaina. 

"Sama je priznala osoblju da je progutala kondom pun bijelog praha, a umrla je jer popustio kondom, a količina kokaina je bila tolika da ga tijelo nije moglo podnijeti."

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.