Life
10805 prikaza

Dječak iz kutije: Ne znaju mu ime, 50 godina traže ubojicu

Nepoznati dječak iz kutije
1/3
Screenshot Youtube
Tijekom godina bilo je niz teorija od kojih se odustalo, a misterija dječaka pronađenog u kutiji nikada neće biti razriješena

Na groblju Ivy Hill Cedarbrook, Philadelphia, postoji mjesto prekriveno plišanim igračkama koje su donirale lokalne obitelji i zainteresirani posjetitelji. Na grobnoj ploči piše: Američko neznano dijete. Trajni je to podsjetnik na grob djeteta koji leži ispod, a kojeg su pronašli u kutiji, i nikako ga nisu mogli identificirati. Slučaj dječaka u kutiji bio je jedan od misterioznijih slučajeva koje je istraživala policija tijekom 50 godina, a i dalje stotina pitanja ostaje bez odgovora. 

1957. godine mladi lovac na bizamske štakore krenuo je u potragu za svojom lovinom koju je hvatao zamkama u blizini parka na sjeveru Philadelphije. Dok je hodao šumom, pronašao je malu kartonsku kutiju. U njoj je bilo tijelo dječaka, golog ali zamotanog u dekicu. U strahu od policije i mogućnosti da mu zaplijene njegove zamke, mladi je lovac ignorirao kutiju i nastavio loviti. 

Neznani dječak u kutiji | Author: Wikipedia Wikipedia
Nakon nekoliko dana jedan je student vozeći se cestom primijetio zeca, a kako je znao da su zamke u blizini, zaustavio se kako bi provjerio da li je životinja u redu. U potrazi za zamkama tako je ubrzo pronašao kutiju sa tijelom dječaka, a nakon kratkog razmišljanja, nazvao je policiju. Oni su se nadali kako će, budući da je bilo riječ o mladom dječaku između tri i sedam godina, ga brzo identificirati. No nakon što su vidjeli tijelo, sve nade su im potonule.

Naime, dječak je bio prljav, mršav i neuhranjen. Kosa mu je bila sivkasta, sa komadima koji su se činili kao da su nedavno odrezani, i dijelovima koji su još uvijek visili. Bio je strahovito neuhranjen i prekriven kirurškim ožiljcima, posebno na zglobovima, preponama i bradi. Unatoč tome što je izgledao kao da je napušten, policija mu je uzela otiske u nadi da će otkriti tko je. Nažalost, nisu.

Tijekom sljedećih nekoliko godina više od 400.000 letaka podijeljeno je u tom području ali i u drugim gradovima u Pennsylvaniji. Forenzičari su rekonstruirali njegovo lice, a na letcima i posterima bila je i slika sretnog mladog dječaka. Letci su bili u policiji, poštanskim uredima, a čak su ih stavili u kuverte s računima za plin, no nitko nije znao ništa o njemu.

Mjesto zločina pretraženo je nekoliko puta no osim nekoliko komada odjeće, tragova koji nisu vodili nigdje, nije bilo nikakvih tragova. Do danas njegov identitet ostaje misterija kao što je bila i 1957. godine

Mjesto zločina gdje je pronađeno tijelo dječaka u kutiji | Author: wikipedia wikipedia
Tijekom godina pojavilo se mnogo teorija zainteresiranih istražitelja amatera. 1960. godine, zaposleniku medicinskog istražitelja liječnik je rekao kako dječak dolazi iz lokalne udomiteljske kuće. Policija je ispitala tu kuću i pronašla dekice slične onoj u koju je dječak bio umotan kao i kolijevku koja se prodavala u kutiji u kojoj je dječak pronađen. 

Njegova teorija bila je kako je dječak sin kćeri voditelja udomiteljske kuće i kako je njegova smrt bila slučajna. Unatoč njegovu inzistiranju na ovoj teoriji, nikada nije dokazana poveznica između dječaka u kutiji i udomiteljske kuće. 

Četrdeset godina nakon pojavila se nova teorija. 

Žena, nazvana samo M, javila se sa tvrdnjom kako je dječaka kupila njezina majka zlostavljačica, i zlostavljala ga nekoliko godina. Tvrdila je ona kako je dječak povratio svoju večeru zapečenog graha, a njezina majka mu je zbog bijesa udarila glavom u zid. Tada ga je pokušala okupati i za vrijeme toga je umro. 

Adolf Hitler PORTRETIST Life Hitlerova ljubavnica - Francuskinja s kojom je imao dijete

Policija je istražila ovu teoriju, s obzirom da su pronašli ostatke takve hrane u njegovom želucu, a prsti su mu izgledali smežurano. To su bile dvije informacije koje se nikada nisu pojavile u javnosti. Na potragu ih je potaknuo i njezin opis dječaka, malog s puno kose. Uklapa se to u teoriju kako mu je kosa nedavno odrezana pa i u svjedočenje muškarca koji je tvrdio kako je vidio polaganje njegova tijela u kutiju u blizini šume. 

Nažalost policija je ubrzo odustala od te teorije, s obzirom da nisu mogli potvrditi njezine tvrdnje. Nakon što su istraži nju, pronašli su podatke kako je M bolovala od niza mentalnih bolesti, a kada su pokušali teoriju potvrditi kod njezinih susjeda, oni su složno tvrdili kako nikada u kući nisu vidjeli dijete. Tu su teoriju na kraju nazvali smiješnom i odbacili.

Tijekom godina bilo je niz teorija od kojih se odustalo, pa se čini kako misterija dječaka pronađenog u kutiji nikada neće biti riješena. Tako će Američko neznano dijete tako neznano ostati zauvijek.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.