Life Svjetsko prvenstvo 2018
2417 prikaza

Deschamps: "Nismo bili bolji, ali smo bili mentalno jači"

Francuski igrači slave pobjedu nad Hrvatskom
1/4
CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/PIXSELL
Bila je ovo prilika za mladu momčad da se iskupi navijačima za gubitak europskog naslova

Nismo igrali spektakularno u finalu, ali smo mentalno bili jači od Hrvatske, kazao je nakon osvajanja naslova svjetskog prvaka i pobjede nad Hrvatskom 4:2 francuski izbornik Didier Deschamps. 

"Ovo je vrlo mlada momčad i sjajno je što neko s 19 godina osvaja naslov prvaka svijeta. Znam da nismo odigrali neku savršenu utakmicu, ali smo zabili četiri gola. Boljelo nas je jako što smo kod kuće izgubili europski naslov prije četiri godine, ali smo naučili nešto iz toga. Ovih 55 dana smo radili jako naporno i sada se sve isplatilo. Ponosni smo što smo Francuzi.  Vive le Republic", kazao je treći čovjek koji je svjetski naslov osvajao i kao trener i kao igrač. 

Francuski igrači slave pobjedu nad Hrvatskom | Author: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/PIXSELL CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/PIXSELL
Strijelac prvog gola za Francuze Antoine Griezmann je bio presretan:

"Ja ne znam gdje se nalazim, plačem od sreće. Hrvatska je odigrala sjajnu utakmicu, ali smo mi zabili četiri gola. Ne mogu dočekati povratak u Francusku" 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.