Life
1547 prikaza

Burt Reynolds preminuo u 82. godini života

Burt Reynolds preminuo u 82. godini života
1/4
Dennis Van Tine/Press Association/PIXSELL

Glumački velikan Burt Reynolds preminuo je u 82. godini života. Reynolds se godinama borio sa zdravstvenim problemima, a nedavno je pušten iz bolnice u Floridi u kojoj se nalazio zbog groznice i dehidracije. Glumac je navodno umro od posljedica srčanog udara, pišu mediji. 

Glumac, rođen 1936. u američkoj saveznoj državi Georgiji, stekao je svjetsku slavu ulogama u filmovima "Oslobađanje" (1972.) u kojemu je glumio s Jonom Voightom i "Kralj pornića" (1997.) Paula Thomasa Andersona s Markom Wahlbergom. Velik uspjeh doživio je i s filmom "Smokey i bandit" (1977.).

Glumac koji je karijeru počeo krajem 50-ih, okušao se i kao redatelj u 70-im i 80-im snimivši nekoliko filmova. 1998. godine nominiran je za Oscara za najboljeg sporednog glumca za ulogu Jacka Hornera, redatelja pornografskih filmova u dugometražnom filmu "Kralj pornića" ("Boogie Nights"). Premda nije dobio zlatni kipić, te je godine osvojio Zlatni globus za isti film.

Zvijezda Burta Reynoldsa na pločniku u Hollywoodu | Author: William Conran/Press Association/PIXSELL William Conran/Press Association/PIXSELL

Glumca čiji su zaštitni znak bili njegovi brkovi, kritika je prošle godine pohvalila za ulogu u neovisnom filmu "Posljednja filmska zvijezda".

Burt Reynolds je bio seks simbol i slamatelj ženskih srdaca te prvi muškarac koji se gol slikao za Cosmopolitan

Burt Reynolds | Author: ABACA ABACA PRESS/Press Association/PIXSELL ABACA ABACA PRESS/Press Association/PIXSELL

Film Oslobađanje donio mu je svjetsku slavu. Burt je navodno sve svoje opasne akcijske scene radio sam, bez kaskadera. Umalo je fatalno nastradao u sceni u kojoj se u kanuu spušta niz vodopad. Nakon filmske slave, uslijedila je i naslovnica Cosmopolitana koje se, 'pod stare dane', sramio.

Neposredno prije smrti, Burt je bio na filmskom setu s kolegama Bradom Pittom, Leonardom DiCaprijem i Margot Robbie snimajući film "Once Upon a Time in Hollywood" redatelja Quentina Tarantina.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.